Kampsportstræning

Dyrk kampsport i højskolens dojoer, som er indrettet til formålet.

GØR KAMPSPORT TIL DIN DAGLIGDAG

Tag på højskole og få træning hver dag i din kampsport. Uanset om du er begynder eller erfaren, kan du på Idrætshøjskolen Bosei fordybe dig i kampens kunst. Du får masser af træning, men vi sætter lige så meget vægt på filosofien, kulturen og historien bag ved kampens kunst.

På Bosei kan du fordybe dig i Karate (Shotokan og Okinawa Gojuryu), Judo eller Taekwondo med daglig undervisning af højt kvalificerede trænere. Flere af vores trænere har trænere har erfaring som landsholdstrænere, og de tager imod både begyndere og erfarne udøvere med et smil.

Det er muligt at få alle kampsportsfag, men vi anbefaler, at man vælger maksimalt to, som du får det maksimale udbytte af træningen. Det er også muligt at kombinere kampsport og Japansk eller kampsport og fitness. Du tilrettelægger selv dit skema, så du får den bedste træning.

 

Ja tak! Jeg vil på Bosei!

 

 

Nogle gange skal der beskyttelse til

Taekwondo bygger på værdier som tålmodighed og respekt for andre.

 

Aikido & Taekkyon

På Bosei træner du ikke kun de store kampsportsgrene. Vi giver dig også en introduktion på andre typer kampsport, så du får et afrundet indblik i alle sider af kampens kunst. Du vil under opholdet blandt andet prøve aikido og  taekkyon.

Aikido: To gange om ugen er der mulighed for Boseis elever at træne Aikido. Aikido har mange aspekter, men det handler især om at bruge modstanderens energi til din egen fordel. Aikido kan dyrkes af alle uanset alder og køn.

Undervisningen foregår om aftenen i skolens egen dojo sammen med Præstø Aikido Klub. Hovedunderviseren er Frank Føns, 3. dan.

Taekkyon: Taekkyon er en traditionel kampkunst fra Korea. Der er blødere bevægelser og færre spark end taekwondo. Det er god træning for taekwondo-interesserede at øve taekkyon, da taekwondo er udviklet på baggrund af taekkyon.

Master Ko forklarer Taekkyon

Ko Tai-Jeong varetager undervisningen i taekkyon.

 

Budo-filosofi

Uanset hvilken kampsport du vælger at dyrke på Bosei, vil du stifte bekendtskab med filosofien bag ved. Kampsport er nemlig ikke blot en sport, hvor det drejer sig om at kæmpe eller vinde. Det er en livsstil, hvor begrebet “do” er helt centralt.

“Do” kommer af det kinesiske tegn for vej, og det skyldes, at vejen/processen er det helt centrale for kampsport. Du vil både blive undervist i denne filosofi, men du vil også opleve det i din dagligdag på højskolen, hvor du lever side om side med kampsportslærere, der følger denne vej.

Du vil både udvikle større fokus og selvdisciplin, når du træder ud på kampens vej. Tag det første skridt og tilmeld dig som elev på Boseis kampsportslinje.

 

Ja tak! Jeg vil på Bosei!