Oplever du fejl? Send os en e-mail

Rollespil & Brætspil på højskole

Idrætshøjskolen Bosei tilbyder en række pop op fag indenfor temaet: Rollespil & Brætspil på højskole. Slip fantasien løs eller slå dine højskolevenner i dit favorit spil.

Mærk stemningen i højskolens Fantasy room, der sætter den helt rette stemning til fx PnP rokugan eller fald i staver over vores kæmpe væg med brætspil! Vi har fx D&D for både begyndere og øvede.

Du kan både bruge faciliteterne, når du har fri; men du kan også flytte rundt med brikker og orker på dit højskoleskema. Du bestemmer selv hvor meget du vil prøve. De enkelte fag, kan godt variere lidt over samme tema semesteret igennem.

De enkelte fag vælges først, når du er startet på højskolen.

Din Gamemaster, Jeppe Smaug Rasmussen, der igennem flere år har været passioneret omkring disse genrer, har desuden arbejdet som spiltester for Troldspejlet og Barda og selv arrangeret rollespil for både børn og voksne.

Få et boost i 19 eller 24 uger! Start januar eller august. Der er også kultur-, sports- og skirejser!

Ring og hør hvordan på 55 90 90 90 eller læs mere her.


Læs også artiklen: Hvad koster et højskoleophold?

Se nogle af vores pop op fag indenfor temaet rollespil & brætspil på højskole

Rollespil & Brætspil på højskole

På Idrætshøjskolen Bosei har vi flere pop op fag indenfor rollespil & brætspil

Brug vores Fantasy room

På Idrætshøjskolen Bosei har eleverne selv lavet deres helt egen dungeon og spillerum, hvor der konstant sker nye ting der giver den helt rette atmosfære og stemning, når der spilles rollespil.

Med fakler og runer, og borgsten på  væggene, er rummet den ideelle ramme for mange gode sessions.

Rummet er altid i udvikling og ved hvert semester, sætter eleverne selv deres eget og nye præg på lokalet.

Der er altid plads til nye fortællinger og flere historier.

Dungeons and Dragons

På Idrætshøjskolen Bosei er vi godt udstyret til mange sessions med D&D – Med alle bøgerne, masser af terninger og et fremragende spillerum, kan du både komme på mange eventyr og fordybe dig i alle de historier som Fearûn har at byde på – selvfølgelig sammen med dine højskolevenner, der også elsker denne verden!  Vi bruger timerne på at forberede fælles spil og samtidig bliver du rustet til at give dig i kast med selv at sætte et spil op. Alle kan være med, og der er plads til både begyndere og de mest hærdede slags.

Rollespil på højskole

I en verden af rollespil, ser vi nærmere på en lang række forskellige systemer. Nogle er enkle og andre er fyldte med spændende regler og fremmede verdener.

Nogle af de systemer vi primært spiller og arbejder med er:

 • Vampire the Masquerade 5th
 • Call of Cthulhu 7th
 • Warhammer 4th
 • Mothership
 • Mörk Borg
 • L5R 5th

Og derudover en lang række af mindre systemer, der tager minutter at lære; men med mange timers underholdning!

Udover selve spillet, bruger vi også tid på, hvad der gør spillene interessante, samt hvad man kan tilføje til bordet, der tager indlevelse og oplevelse til det næste niveau. Vi arbejder især med handouts, ambience, musik, figurer og terræn samt en længere række af hvad der rører sig indenfor bordrollespil.

Miniature modellering

Byg dine egne miniaturer på højskole

Miniature modellering på højskole er tiltænkt dig, der gerne vil udvide dit terræn til bordrollespil, wargames eller bare godt kan lide ting i en lille målestok.

I pop up faget Miniature modellering arbejder vi selvsagt med diverse byggeprojekter i en lille skala. Selvom valgfaget primært er tiltænkt små figurer og deres omgivelser, er der plads til dine egne projekter.

Vi arbejder hovedsageligt i XPS skum, og har flere Proxxon maskiner til rådighed. Derudover bruger vi også materialer fra hverdagen, såsom ispinde og pap. Indimellem går vi lige udenfor døren – i naturen – og ser hvad vi kan finde dér for at gøre vores arbejde mere realistisk.

I valgfaget, er der yderligereen del fokus på, at blive bedre til at male – både figurer og terræn.

Brætspil

Brætspil – som fag og i fritiden.

I ”brætspil” vil vi både spille forskellige brætspil, men også snakke om dem og hvorfor de skaber en god interaktion mellem mennesker.

Vi prøver forskellige spil og vil arbejde med at forsøge at ”tweake” forskellige spil, og dermed lege med dem på en kreativ måde. Det kan dreje sig om brætspil som:

 • Pandemic
 • Settlers
 • Dominion
 • Arkham Horror
 • Red dragon inn
 • Skak
 • men også kortspil som Snak, Magic osv.

Du er naturligvis også velkommen til at medbringe egne spil, hvis du har et fedt spil, som du har lyst til at spille med andre.

Idrætshøjskolen Bosei forsøger at have en brætspilsweekend hvert semester, hvor vi sammen med idrætshøjskolens elevforening inviterer tidligere elever til en ordentlig omgang hygge. Til den nævnte weekend køber vi et par nye spil og fokuserer så på brætspil hele weekenden.

Idrætshøjskolen Bosei køber hvert år nye spil, så der løbende bliver flere muligheder for hvad man kan spille sammen.

Brætspil er et pop op fag, hvor du kan lære nogle nye spil, og også få mulighed for at introducere et spil, som du selv synes er fedt!

Vi glæder os til at se dig

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold