Oplever du fejl? Send os en e-mail

Bæredygtigt syværksted er for dig, der gerne vil gøre en forskel

Klima og miljø får stadig mere fokus – også på Idrætshøjskolen Bosei. Derfor tilbyder vi fag, hvor du kan være med til at gøre en forskel for vores fælles fremtid. Bæredygtigt syværksted er et ugentligt valgfag på Bosei, hvor du to gange om ugen kan lave upcyclingsprojekter under vejledning af Line, der har syet det meste af sit liv.

Upcycling 101

Vidste du, at man skal bruge en mulepose af stof over 7000 gange, før den er mere klimavenlig end en plastikpose? Heldigvis er der en måde at gøre sine indkøb endnu mere klimavenlige – upcycling, hvor man laver nyt af gammelt.

Undervisningen består blandt andet af:

  • Grundlæggende syteknikker
  • Forståelse for brug af forskellige stoffer
  • Inspiration til at upcycle efterfølgende

Bæredygtigt syværksted er både for øvede og begyndere. Hvis dit eneste møde med en symaskine var i håndarbejde i 3. klasse, får du hjælp til at genopfriske bekendtskabet og vejledning til de mest grundlæggende teknikker. Hvis du allerede er en symaskinetroldmand, får du vejledning og gode råd til mere avancerede teknikker at bruge de upcyclede materialer på.

Lav en mulepose

Som det allerførste får du lov at vælge tøj og ting fra Boseis egen vintagebutik, som du i resten af forløbet klipper op og syr om til et valgfrit projekt.

Du har mulighed for at vælge mellem flere nemme projekter med symønstre og –vejledning – fx muleposer, forklæder, hagesmække, hårbånd – men hvis du har din egen idé til et projekt, er der også plads til det.

Syværkstedet foregår i dit tempo – om du når at lave en eller tyve muleposer, er helt op til dig.

Find din indre genbrugsdesigner

Bæredygtigt syværksted er både for de kreative, der elsker at sy, for de nysgerrige, der gerne vil prøve at sy og tænke mønstre på en hel ny måde, og for dem, der gerne vil være med til at passe godt på vores jord. Måske er der en genial genbrugsdesigner gemt i dig. Find ud af det på Bosei.

Læs også artiklen: Hvad koster et højskoleophold?

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold