Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Budo Culture – respekt for livet

Uanset om du dyrker kampkunst, har interesse i japansk/koreansk kultur eller blot er nysgerrig på fokus og personlig udvikling generelt – så har valgfaget Budo Culture noget til dig!

Uanset om du vælger kampkunst på Bosei eller ej, vil du stifte bekendtskab med filosofien bag ved. Kampkunst er nemlig ikke blot en sport, hvor det drejer sig om at kæmpe eller vinde. Det er en livsstil, hvor begrebet “do” er helt centralt.

“Do” kommer af det kinesiske tegn for vej, og det skyldes, at vejen/processen er det helt centrale for kampkunst, men du vil også opleve det i din dagligdag på højskolen, hvor du lever side om side med kampsportslærere, der følger denne vej.

I valgfaget Budo Culture vil du gennem fælles diskussioner udvikle både større fokus og selvdisciplin. Det gør vi sammen ved at undersøge fænomenet Budo ud fra forskellige perspektiver:

  • Den historiske udvikling, fra krigerens færdigheder på slagmarken til moderne idræt/kampkunst
  • Et filosofisk perspektiv; traditioner og værdier i kampkunst. Personlig udvikling og dannelse gennem Budo
  • Kampkunstens berettigelse i det moderne samfund
  • Analyser af Vestens opfattelse/fremstillinger af Østens kampkunst
  • Kamp-”kunst” vs. Kamp-”sport”

Vi bruger både oplæg fra film, tekst og personlige oplevelser til at arbejde med Budo filosofien. Tekst- og filmmaterialet tager udgangspunkt i flere forskellige kampformer og stilarter, derved får du et mangfoldigt indblik i forskellige former for praksis og kampkultur.

 

Dansk Idrætshøjskole. Med et japansk tvist.

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold