Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Mountainbike Sporet i Faksinge Skov

I Faksinge Skov, ved siden af Idrætshøjskolen Bosei ligger et 3,5 km langt single-track mountainbike spor. Sporet har 125 højdemeter og snor sig igennem den varierede skov.

Sporet benyttes af eleverne på højskolens Outdoor-linje, men er i praksis åbent for offentligheden. Her er rig mulighed for både begynderen og den garvede mountainbiker for at få pulsen op.

Du finder sporet ved at køre ind i Faksinge Skov ved den lille grus-parkeringsplads på din venstre side, når du kører ind mod skolen. Her følger du grusstien ind i skoven og ved det første t-kryds du møder starter sporet med en grøn markering på stammen af et stort bøgetræ.

Der findes tre forskellige farver:
Grøn, Rød og Sort

Markeringen af mountainbike sporet er lavet ved hjælp af farvede pletter på stammerne.

  • Grøn er lette passager med små sving og lette op- og nedkørsler.
  • Rød er lidt sværere med flere op- og nedkørsler der stiller krav til teknikken.
  • Den sorte rute er for dem, der søger flere udfordringer. Her finder man stejle nedkørsler, en rock garden, flere drops og ikke mindst opkørslen med de 8 hårnålesving! 

Ruten er konstrueret på den måde, at man ikke tvinges ind på de sorte stykker. Hver gang der er et sort stykke, er der et lettere alternativ.

Vi opfordrer alle mountainbikere til kun at benytte de allerede udlagte spor. Det er altså ikke tilladt at lave egne spor. Herudover anbefaler vi altid, at man bruger hjelm.

Sporet i Faksinge Skov er blevet til i et eksemplarisk samarbejde mellem Idrætshøjskolen Bosei, Engelholm Gods og Præstø Cyklisten.

Vi ses på sporet.

Dansk Idrætshøjskole. Med et japansk tvist.

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold