Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Wellness på højskole

Shiatsu er en gammel japansk behandlingsform. Shiatsu betyder direkte oversat fingertryk og er en dejlig måde at afslutte en hård træningsuge i form af praktisk behandling.

Dels opnår du en velvære her og nu, men faget kan også bruges, hvis du overvejer at studere videre indenfor kropsbehandling, fysioterapi eller massage og derfor gerne vil styrke din viden om, hvordan kroppen fungerer. Dette sker via kendskab til de fem elementer og de 12 klassiske meridianer.

Undervisningens teoretiske del tager nemlig udgangspunkt i de fem elementer, som er en del af den Traditionelle Kinesiske Medicin. TCM. De fem elementer er en filosofisk model der på en meget simpel måde prøver at forklare hvordan verden hænger sammen.

Teorien er opstået på grundlag af omhyggelige observationer af sammenhængen mellem omgivelserne , kropsignaler og helbredstilstand. Mennesket er ”bare” en del af naturen og bør leve med den og ikke i mod den.

I TCM har man også fundet frem til , at der i kroppen løber baner med en energi i. Disse kaldes meridianer og energien løber i et netværk igennem kroppen i en døgnrytme.

 

Det at være i  fysisk kontakt med en anden krop kan være en meget speciel oplevelse og for en del er den temmelig grænseoverskridende. Dette  gør at man får en ny tilgang til  sin opfattelse af mennesker og kroppe. Der gives løbene feedback til de elever der behandler.

 

Dansk Idrætshøjskole. Med et japansk tvist.

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold