Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Idrætshøjskolen sætter kronen på værket

Puliceret af Carsten Petersen | D. 2. december 2016 | I

Bosei planter 62 nye træer! Fonden for Træer og Miljø har doneret træer af typen bornholmsk seljerøn til en ny prægtig allé ned mod idrætshøjskolen.

Den tidligere allé blev plantet i 1907, da Faxinge Sanatorium blev opført og har været et meget flot kendetegn til markering af indkørslen til Faksinge skov og det herved liggende bygningskompleks, som nu rummer Idrætshøjskolen Bosei og den tilhørende svømmehal. Men i tiden lige inden idrætshøjskolens start i 2009 blev træerne syge og måtte derfor fældes.

Nu – 7 år efter – vil reetableringen af alléen medvirke til at øge højskolens synlighed og vil være til glæde for alle de 46 ansatte på idrætshøjskolen og for DGi Storstrømmen samt for skolens elever, de mange eksterne besøgende på skolen og til DGI’s kontor samt gæster som kommer til svømmehallen, til Faksinge skov og til borgere, som ønsker at vandre på ’Fjord til Fjord-stien’.

Den nye allé betyder samtidig en nedsættelse af hastigheden til 50 km/h på denne strækning.

Idrætshøjskolen Bosei vil gerne sige stor tak til Fonden for Træer og Miljø, som har doneret de 62 træer, til Vordingborg Kommune for deres bidrag til den fysiske beplantning samt til vores naboer, ejeren af Lundemose Carsten Stoltze og Nysø Gods, der velvilligt har afstået areal til allén.

Vi glæder os over en fantastisk markering og et symbol for, at der igen er et blomstrende liv i de 110 år gamle bygninger.

Dansk Idrætshøjskole. Med et japansk tvist.

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold