Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Familiekursus uge 28 - 2019

Japansk kultur & kampkunst indpakket i sjovt familiesamvær

Tag på højskole i uge 28 og oplev en ferieuge for hele familien, hvor I sammen og hver for sig kan dyrke både det indre og ydre med workshops indenfor koreansk kultur og madlavning, træning, sprog, shibori, origami, kalligrafi, spændende foredrag om blandt andet japansk mytologi, svømning, ninja games, svedige sumolege, yoga og meget mere. Vi lover sjov, hygge og udfordringer for forældre, børn og bedsteforældre i uge 28.

Nyt i 2019: Japansk mytologi | Træning med stave | Pilates | Koreansk kultur & madlavning | Dans | Te smagning | Ninja Akademiet hvor børn kan blive certificeret Ninja! ;-)

Højskole i uge 28 for hele familien

Vi gentager successen, så du og din familie kan prøve kræfter med japansk kultur, musik og sang, selvforsvar og kampkunst. Du får undervisning af nogle af landets mest passionerede undervisere i østasiatisk sprog og kultur samt kampens kunst indenfor Judo, Karate og træning med stave

Familiehøjskole på Bosei

Deltag i masser af sjove lege og aktiviteter både med andre jævnaldrende – og sammen med familien!

Aktiviteterne vil foregå forskellige steder på skolen – inde såvel som ude – og der vil også være masser af tid til at udforske boseis lækre faciliteter og egen svømmehal på egen hånd!

Børnene får sved på panden, smil på læberne, smag for nye og gamle traditioner, plads til hygge og kreative hyggestunder med familie og venner.

 

Program for familiehøjskolen i uge 28

Se ugeprogrammet her:

 

Sådan foregår familiehøjskolen

Vælger du de fysiske workshops gælder det, at alle kan deltage uanset alder – om du har kampsportserfaring eller ej betyder ikke så meget – det vigtigste er, at du og din familie har lyst til at prøve denne anderledes form motion og samvær. I vil lære en masse og have det sjovt imens.

Familien kan sagtens træne i almindeligt sportstøj, men har du en Gi (kampdragt) så tag den gerne med.

Dagen på familiehøjskolen er delt op på en måde, der giver dig chancen for dels at være sammen med din familie men også en mulighed for i formiddagsmodulerne at være sammen med andre kursister i din egen aldersgruppe, som du (så) kan ”gi’ den gas” med – hvad enten du er barn, teenager eller voksen.

For eksempel vil børn inden for 5-8 års linjen vil opleve en masse sjove aktiviteter, få et indblik i kampsportens verden,  være kreative og fremfor alt blive udfordret med anderledes lege og kamplege på et niveau, hvor alle har det sjovt.

De lidt ældre (9 -13 år) vil få masser af oplevelser med flere elementer inden for kampkunstens verden. De vil blive undervist i forskellige stilarter, og få mulighed for at lære om de forskellige kulturer bag disse. Denne aldersgruppe vil også dyrke boldspil og fitness som en del af deres eget modul om formiddagen.

De ældste Teens (14+) kan vælge de samme linjer som de voksne.

Sådan vælges formiddagsmodulerne

Børn og yngre teenagere behøver ikke at vælge, da deres linjer er betinget af deres alder; altså: Er jeg et barn på 7 år, så er jeg om formiddagen på den linje der hedder ”Børn 5-8 år”. Børnene er i meget trygge hænder og under kyndigt opsyn.

Er du voksen (14+) kan du vælge én linje om formiddagen, som du så følger hele ugen.

På tilmeldingsformularen vælger du mellem linjerne.

Se formiddagsmodulerne her:

Voksenlinje 1: Intro til kampkunst og selvforsvar

Linjen er både for uøvede og øvede.

Judo (den milde vej) er et hjertebarn på højskolen Bosei. Bosei har sin egen fuldt udstyrerede judo-dojo, som er bygget netop til formålet. Højskolen er skabt af Shigeyoshi Matsumae og hans værdier holder vi i hævd på Bosei.

Du lærer de grundlæggende kast og greb. Cheftræneren for judo på Bosei er Thor Rasmussen 4. dan. Thor har blandt andet studeret judo på International Budo University i Japan under verdensmestrene Katsuhiko Kashiwazaki og Tadanori Koshino. Thor fungerer idag også som Danmarks landstræner for U-18.

Okinawa Goju Ryu Karate-do er den eneste stilart i Danmark, der træner, som karate oprindeligt blev trænet på Okinawa.Stilen indeholder stort set alle kampteknikker inklusiv parader, stød, spark, holdegreb, kast samt mange øvelser i åndedræt og fokus.

Goju Ryu er derfor uhyre effektiv som realistisk selvforsvar både for mænd og kvinder.

Undervisningen varetages af Kayle Larsen, 4. Dan. Én af Danmarks dygtigste kvindelige karateinstruktører. Kayle har undervist på en række træningslejre (gasshuku) både nationalt og internationalt.

Taekwondo er en nyere koreansk kampkunst, der udspringer af det oldgamle taekkyon. Taekwondo, der i dag er OL disciplin som konkurrencesport, betyder: Tae= Fod, spark eller tramp. Kwon= Næve. slag eller parade. Do= System eller vej (livsstil). Populært; Fodens og håndens vej.

Træning; hovedvægt på sparketeknik, derudover slag, stød og parader. I træningen bruges alle kroppens muskler i styrke, hurtighed og udholdenhed. Smidighedstræning af kroppen hører i høj grad til i Taekwondoen. Militær disciplin, respekt, høflighed og tålmodighed kræves af udøveren.

Voksenlinje 2: Japansk Kultur og Sprog

Få øjnene op for en hel unik og mangfoldig kultur, der adskiller sig fra den danske på stort set alle måder. På denne linje, får du muligheden for at prøve forskellige kulturmæssige aktiviteter som for eksempel japansk sprog, østens historie og traditioner samt budo filosofi.

Din underviser bliver Just Mønsted, der er uddannet cand.mag i Japanstudier. Just har boet, læst og arbejdet i Japan i to år. Til daglig underviser han eleverne på Bosei i japansk.

Du får en interessant indførelse i et spændende og anderledes sprog.Just har en forkærlighed for japansk historie og især samurai’erne. Derfor giver han dig mulighed for at prøve kræfter med de ting, samurai’erne lavede i deres hverdag, så du kan lære at tænke, bevæge dig og gøre som en rigtig samurai gjorde det.

Det, der gav Just interesse for det japanske, var hans store passion; kampkunst. Den viden får du glæde af, når budo filosofien skal diskuteres og reflekteres blandt familiekursets voksne deltagere på ægte højskolemanér.

Familiekursets eftermiddagsmoduler

Om eftermiddagen tilbydes moduler, hvor alle kan mødes på tværs af alder og aktivitet. Der vil dog i aktivitetskasserne være angivet en nedre aldersgrænse på det endelige skema, som I vil få tilsendt efter vi har modtaget jeres tilmelding.

Aktivitetskasserne om eftermiddagen kan blandt andet indeholde:

Samurai, Bueskydning, Kalligrafi, Sumo brydning, Japansk te ceremoni og Ninja Games, Japansk sprog, yoga, Pilates, Dans, Shibori, kanzashi, origami, skattejagt, sjov i skoven, forhindringsløb, martial arts fitness, haiku digtning, Ninja Akademiet hvor børn kan få et Ninja certificat med hjem. 

Japansk kreativt værksted

Kanzashi – japanske stofblomster

Japanske stofblomster som oftest bruges til fine hårspænder.

Vi vil lave forskellige slags, små, simple samt større og mere detaljeret.

Blomsterne kan vi bruge til at sætte på hårspænder eller på brocher. Lægge dem som en lille blomst i en vase eller hvad fantasien rækker til.

Hvis du har nogle fine eller sjove stofrester, så tag dem gerne med.

Shibori – en japansk tekstil reserveringsteknik

Shibori er en super smuk tekstil teknik, som vi snildt kunne holde et ugekursus om, men denne gang har vi lagt det ind som en lille luksus smagsprøve.

Når man laver shibori folder man stoffet eller pakker det ind, således at visse steder får farve, mens andre forbliver ufarvede.

Vi vil prøve den teknik der hedder Itajime shibori. Her foldes stoffet og lægges i pres inden de udsættes for farven.

Du kan enten købe silke af os (til en god pris) eller medbringe silke selv til at bruge til indfarvingen. Du vil kunne nå at lave 1-2 stykker stof.

Origami – japansk papirfoldning

Siger man papir og Japan i samme sætning, så ser de fleste fine foldede figurer for sig. Og det er nettop det, der er origami.

Vi skal folde små bolde, traner og fisk, som vi skal bruge til at smykke skolen med til vores store afslutningsfest.

I Japan siges det, at hvis man folder 1.000 traner vil man få sit højeste ønske opfyldt, fordi man har udstillet tranernes loyalitet og genskabt deres skønhed!

Når nu papiret er fremme, så vil vi også lave små koinobori, som frit oversat er karpe bannere.

Karpen symboliserer styrke og godt helbred. Japanerne laver dem for at ønske, at børn vokser op, sunde og stærke som den vilde karpe.

Alle kan være med i disse nye aktiviteter!

 

Priser & praktisk information

Priser 2019

Voksne: kr. 4.375,-

Teenagere 13-18 år: kr. 3.495,-

Børn 5-12 år: kr. 2.995,-

Børn 3-4 år: kr. 1.795,-

Indkvartering

Højskolens værelser er indrettet med to voksensenge med mulighed for en enkelt opredning. Man tildeles værelser ved tilmelding således at børn på 10 år og nedefter altid bor sammen med en voksen evt. på en opredning.

Fx vil 1 voksen + 1 teenager blive placeret på samme værelse. Ønsker man flere værelser kan dette tilkøbes, sålænge der er plads.

Toiletter og bruserum findes på gangene.
Leje af sengelinned og 1 stk. håndklæde er incl. i kursusprisen. Det vil være en god idé at medbringe ekstra håndklæde.

Ankomst og afrejse uge 28

Ankomst: søndag den 7. juli mellem kl. 16.00 til 17.45

Afrejse: lørdag den 13. juli kl. 9.30

Hvad kan man ellers lave på Bosei?

Svømmehallen er vores helt store aktiv på Idrætshøjskolen Bosei! Svømmehallen er åben hver dag.

Et dejligt frirum, hvor du kan boltre dig sammen med dine børn. Vi har et væld af lege- og fitnessredskaber til vandet.

 

Derudover råder højskolen blandt andet over en idrætshal med badmintonbaner, basketballbaner, bordtennisborde samt to udendørs tennisbaner.

Det kan derfor være en god idé at medbringe:

  • Tøj og sko til udendørs- og indendørs brug og eventuelt myggespray.
  • Badetøj, svømmebriller.
  • Badmintonketsjere, tennisketsjere, bordtennisbat – og bedst med tilhørende bolde

Vi rejser hjem – og hva’ så?

Er du og din familie slet ikke færdige med at lave aktiviteter sammen, efter at vi alle om lørdagen har sagt farvel til hinanden, så er der her nogle tilbud i lokalområdet, som vi synes, I kunne have glæde af at besøge:

 

Vi glæder os til at møde Jer

Få ro i sindet og vær sikker på at din familie er sikret en plads på familiekurset i uge 28 - 2019.

Har du spørgsmål? Ja tak - tilmeld nu