Klassisk højskole med kultur og bevægelse - uge 13
I pauserne kan du fx. nyde samværet med andre kursister over en kop kaffe. Du kan også læse avisen eller fordybe dig i et spændende magasin i vores hyggelige opholdsrum. Ændringer kan forekomme.
Klassisk højskole - kursusprogram
Lidt om indholdet i din kursusuge
Dette er kurset for dig, der både vil fordybe dig og samtidigt er nysgerrig på nye områder og emner. Du vælger en linje efter interesse til fordybelse om formiddagen. Eftermiddagen byder på forskellige workshops indenfor gastronomi, kor, krop og bevægelse, natur og kreativitet.
Linjerne om formiddagen er akvarel, friluftsliv, sang eller bevægelse.
Om morgenen og efter frokost er der egen tid med mulighed for en gåtur i højskolens smukke skov, svømmetur i vores smukke svømmehal med panoramaudsigt over skoven eller et dyp i fjorden.
Om aftenen tilbyder vi bl.a. litteratur og filmcafe, hvor vi ser, lytter og taler om de nye tendenser og tidløse klassikere, der er værd at genbesøge. Ligesom vi hver dag giver hjernen vitaminer med foredrag, sang og samtaler om tidens tendenser og hvad der rører sig i vores samfund.
En højskole tilbyder et frirum væk fra hverdagens stress og rutiner. Det er en tid, hvor du kan fordybe dig i spændende fag og aktiviteter, som kan vække din nysgerrighed og kreativitet, og give dig et boost af energi og inspiration.
At være på højskole er ofte en unik og mindeværdig oplevelse. De mange forskellige fag, foredrag, workshops og fællesaktiviteter skaber en dynamisk hverdag fyldt med læring og sjove oplevelser.
Møde nye mennesker: Højskoleophold samler folk fra forskellige baggrunde og livsfaser, hvilket giver mulighed for at skabe nye venskaber og relationer. Det er en oplagt chance for at udvide dit netværk og lære at samarbejde med mennesker, du måske ikke ville have mødt ellers.
Fornyet livsenergi: En højskole tilbyder et frirum væk fra hverdagens stress og rutiner. Det er en tid, hvor du kan fordybe dig i spændende fag og aktiviteter, som kan vække din nysgerrighed og kreativitet, og give dig et boost af energi og inspiration.
Dyrke fællesskab: Højskoler er kendt for deres stærke fællesskaber, hvor samarbejde, åbenhed og sammenhold er i centrum. Fælles måltider, gruppearbejde og sociale arrangementer styrker samhørigheden, og mange oplever, at højskolen bliver et sted, hvor de virkelig føler sig hjemme.
Personlig udvikling: Ud over det faglige er der stort fokus på din personlige udvikling. Du lærer om dig selv, får mulighed for at udfordre dine grænser og udvikler nye kompetencer, både personligt og socialt.
Dine undervisere:
Udover forstanderparet Dorte Palm og Kenneth Retslov, så vil også Tine Longfors og Henrik Clausen tage dig med igennem kurset.
Tine Longfors har gennem mange år været underviser i billedkunstens formsprog. Hun er selvudøvende kunstner og eksperimenterer med maleriets farver og strukturer i spændingsfeltet mellem det abstrakte og figurative. Tine har i 10 år undervist i kunst på idrætshøjskolens familiekurser.
Henrik Clausen er uddannet naturvejleder og har gennem mange år været optaget af, hvordan vi får en sund krop og et sundt sind bl.a. gennem aktiviteter og væren i naturen. Henrik har et stort lokalt kendskab til naturen omkring Idrætshøjskolen Bosei og færdes i den på forskellig vis hele året rundt.
Halvdagsudflugt med højskolen
Onsdag eftermiddag byder på en halvdags udflugt: vi går mod godset Nysø, hvor der er en lille samling af Thorvaldsens gipsafstøbninger og skitser. Guldalderens kendte kunstnere tilbragte tid på Nysø hos grevinde Stampe. Herefter vandrer vi mod Præstø, hvor vi følger den lokale guide rundt i Guldalderens Præstø. Vi går på de toppede brosten i den gamle bydel og besøger kirken, som ligger på Klosternakken, hvor Antonitter-ordenens kloster lå. Efter en kaffepause er der mulighed for at shoppe lidt i Adelgades butikker. Vi vender tilbage til højskolen, hvor middagen venter.