Oplever du fejl? Send os en e-mail

Avanceret strikkekursus på Idrætshøjskolen Bosei

Højskolekursus i uge 37 - Vi sætter fokus på at udforske strikkens kunst – rammet ind i morgensang, god mad, samvær med ligesindede og højskolehygge.

Har du en passion for strikning og søger nye udfordringer? Drømmer du om at mestre avancerede teknikker og fordybe dig i strikkens fascinerende univers? Så er vores ugekursus på Idrætshøjskolen Bosei perfekt for dig!

Et kursus med tre inspirerende strikkeentusiaster


Vi har samlet tre dygtige strikkeentusiaster, der vil guide dig gennem en inspirerende og lærerig uge. Oplev en verden af særlige teknikker og mønstre, og kast dig ud i nye, kreative eventyr.

Elsebeth Fjord fra sartstrik.dk vil lede de første dage, hvor du kan fordybe dig i opslånings- og aflukningsteknikker. Med hendes kyndige vejledning får du mulighed for at nørde ned i detaljerne og perfektionere dine færdigheder. Hun vil også introducere dig til alternative strikketeknikker med en eller flere farver, som åbner op for utallige kreative muligheder og udfordrer os!

Dernæst vil Elise Bromann Bukhave fra craftsundhed.dk tage over og hjælpe dine strømpeprojekter godt på vej. Elise holder også et spændende foredrag om Craft psykologi, hvor du kan lære om de mentale sundhedseffekter af håndarbejde og håndværk.

Kursets sidste to dage er dedikeret til færøsk mønsterstrik, præsenteret af Gudrun Hedinsdottir. Opvokset på Færøerne bringer hun autentisk viden og teknikker, herunder den unikke færøske strikketeknik med garn i hver sin hånd. Gudrun vil også introducere dig til strik med glimmer, som giver dine projekter en ekstra dimension af skønhed og elegance.

En uge i inspirerende rammer


Kurset foregår i højskolens hyggelige rammer, hvor vi nyder lækker mad fra vores egen urtehave, deltager i fællessang og lytter til inspirerende foredrag. Dette skaber en unik atmosfære, hvor læring og fællesskab går hånd i hånd.

Tag springet og bliv inspireret


Kom og lad dig inspirere af nogle af de bedste. Uanset om du ønsker at forbedre dine teknikker, lære noget nyt eller bare dele din passion med andre, er dette kursus noget for dig. Tilmeld dig nu og dyk ned i en uge fyldt med kreativitet, læring, fordybelse og strikkeglæde.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Idrætshøjskolen Bosei!

Hvis du har nogen spørgsmål angående vores ugekurser på højskole, så ring til os på tlf. 55 90 90 90 eller udfyld vores kontaktformular. Vi glæder os til at se dig! Ret til programændringer forbeholdes.

I samme uge afholder vi andre højskolekurser; men med et andet fokus. På den måde kan ægteparret og venneparret deltage, selvom man har forskellige interesser. Ankommer du alene, så vil du blot møde endnu flere mennesker, at dele din kursusuge med.

Her er hvad kursusugen byder på

En hel uge med forkælelse og hvor Bosei teamet søger for at aktivere dig

Indholdet i din kursusuge

Sådan ser programmet for din kursusuge ud.

I pauserne kan du fx. nyde samværet med andre kursister over en kop kaffe. Du kan også læse avisen eller fordybe dig i et spændende magasin i vores hyggelige opholdsrum.

Ændringer kan forekomme.

Opslagning og aflukning

På denne workshop vil vi arbejde med begyndelsen og afslutningen på et strikket stykke.

Vi dykker ned i, hvad det egentlig er, der sker, når vi slår op og lukker af, og arbejder med forskellige teknikker, både de helt enkle og de mere komplekse.

Vi arbejder med glatstrik og lidt i rib, i rib med alternativer til den populære “italienske” . Vi ser også på, hvordan det på en enkel  måde er muligt at strikke videre i modsat retning ved hjælp af kontrastgarn.

Metoderne har både forskellige udtryk og funktioner i det strikkede – skal det f.eks. være  en synlig detalje eller glide ind i helheden og være stramt eller elastisk? Her spiller også pindestørrelse og garntype ind.

Medbring gerne garn fra eget lager i forskellige tykkelser og forskellige pinde samt hæklenål og stoppenål, hvis du har. Underviseren medbringer også materialer, du kan prøve at arbejde i og med.

Alternative strikketeknikker og -stile til en og to farver

Her skal vi arbejde med forskellige måder at danne masker på. Vi begynder i den kontinentale stil og kommer så  bl.a. omkring højrehåndskast, portugisisk vrang, kombineret metode og strik fra venstre til højre. Det er sjovt og udfordrende at bryde med den vante og automatiserede strikkestil, og at mestre flere måder at strikke på giver mange nye muligheder – både til strik med en og to farver.

Vi ser også på, hvordan du kan afhjælpe f.eks. løsere vrangmasker og stramstrik.

Og ikke mindst kan du ved brug af de forskellige metoder aflaste ømme steder (f.eks. er portugisisk vrang helt uden håndledsvrid) og variere din strik f.eks. også i forhold til, hvor meget du bruger hver hånd

Medbring garn og pinde. Til portugisisk vrang vil jeg anbefale et uldgarn til p. 4-5 i to farver, der er nemme at skelne fra hinanden. Underviseren medbringer også materialer du kan arbejde i og med.

Underviser Elsebeth Fjord Pedersen

Elisabeth strikker hver dag! Og elsker, at man kan blive ved med at finde nye områder at fordybe sig i. Til dagligt har hun den lille strikkevirksomhed Sart strik med værksted, butik og undervisning. Elisabeth skiftede branche efter et stressforløb som adjunkt, hvor strik var hendes bedste “terapi”. Elisabeths farmor lærte hende håndstrik, da hun var barn, og hun lærte sidenhen at strikke på maskine.

Fordybelsen og det, at man kan strikke  på så mange forskellige måder er noget af Elisabeths yndlingsstof – og så interesserer hun sig bl.a. også for ansvarlig produktion, især i uldens vej fra får til garn.

Elisabeth er uddannet i craft-psykologi hos Anne Kirketerp.

Underviser Guðrun Heðinsdóttir

Gudrun er født og opvokset på Færøerne i et hjem med pinde. hun lærte, som ganske lille, at strikke af sin mor, mens der endnu ikke var fjernsyn midt i Nordatlanten. I dag er Gudrun optaget af færøsk strikkultur – af alle de flotte mønstre og designs, som er i bybilledet. Hun interesserer sig også for farver og lækkert garn kombineret med traditionelt uldgarn fra får.

Gudrun er uddannet lærer med linjefag i håndværk og design. Her udover har hun studeret strikdesign, håndværk og formidling på Københavns Professionshøjskole. Gudrun har undervist i den danske folkeskole i knapt 30 år, og hun har haft strikkehold i ungdomsskolen og aftenskolen.

I øjeblikket driver Gudrun en café på den lille ø Nólsoy udenfor Thorshavn på  Færøerne. Ud over at sælge kaffe og BMO til turister, har hun også pindeaftener hver uge. Disse pindeaftener er ganske godt besøgt. Der er forplejning og undervisning i strik. Konceptet er at strikke med rester og putte glimmer i – og udfordre sig selv lidt. Det er blevet til mange party-bluser.

Når der er tid til det, designer Gudrun sweatre, hvor det er tydeligt, at hun er inspireret af færøsk strikkultur.

Underviser Elise Bromann Bukhave

Elise elsker mange slags håndarbejde og er især glad for at strikke. Selv har hun strikket strømper i mange år og er på det seneste blevet meget inspireret af nye designeres ideer til strømpestrik. Elise nyder at nørde teknikker og at skulle gøre sig umage for at lære noget nyt, men hun holder samtidig også af at strikke det enkle og udnytte sin erfaring.

Til daglig forsker Elise og underviser i sammenhænge mellem mental sundhed og trivsel, og det at være engageret i craft-aktiviteter (dvs. håndarbejde og håndværk). Elise er desuden medstifter af Center for Craft og Sundhedsfremme.

Priser & praktisk information

Priser 2024

Dobbeltværelse med delte baderum/toiletter på gangen Kr. 4.900,-

Enkeltværelse med delte baderum/toiletter på gangen: Kr. 5.600,-

Dobbeltværelse med bad/toilet på værelset: Kr. 5.600,-

Enkeltværelse med bad/toilet på værelset: Kr. 6.300,-

Dagskursist – uden overnatning på højskolen: Kr. 4.300,-

Indkvartering

Indkvartering på dobbeltværelser og enkeltværelser i henholdsvis stueplan og 1. sal. Toiletter og bruserum findes på gangene

I stueplan er der enkelte værelser med eget bad/toilet.

Sengelinned og 1 stk. håndklæde er incl. i kursusprisen. Medbring evt. ekstra håndklæde – fx til brug i svømmehallen/saunaen.

Ankomst og afrejse

Ankomst: søndag den 8. september mellem kl. 16.00 – 17.00.

Afrejse: lørdag den 14. september kl. 09.00 – 10.00.

Højskolens faciliteter

Som idrætshøjskole har vi en masse muligheder for træning; men der findes også en række kreative værksteder, svømmehal, opholdsstue og ikke mindst Bosei Haven, som er en stor del af højskolens bæredygtige profil. Man er velkommen til at kigge ud i alt det grønne.

Bosei Haven, giver dagligt grøntsager til højskolens køkken, og er et samarbejde mellem Idrætshøjskolen Bosei, Rønnede Kro samt michelin restauranten Hotel Frederiksminde. Bosei Haven er desuden blevet til med økonomisk støtte fra Hedeselskabet og med hjælp til etablering af HedeDanmark.

Vi fokuerer på at servere en sund og varieret kost

På Idrætshøjskole Bosei bliver der taget hånd om hele din krop. Det betyder, at vi har udarbejdet en kostpolitik, der drejer sig både om antallet af måltider og uforarbejdede råvarer, men også om kulturen omkring mad.

 • Vi laver maden med tanke på kostrådene.
 • Via Bosei Haven producerer vi selv økologiske grønstsager til eget køkken – og den lokale Michelin restaurant Hotel Frederiksminde
 • Vi sikrer variation i maden ved at tage kursister, elever og personalet med på råd, når maden skal planlægges.
 • Der er en vegetardag om ugen.
 • Vi serverer tre måltider om dagen. Derudover er der frugt og grovboller om eftermiddagen.

Vores krav til de råvarer vi bruger

 • Vi bruger primært kun friske og uforarbejdede råvarer. Det er kun ærter og majs, vi køber fra frost.
 • Vi bager vores eget rugbrød, franskbrød og morgengrovboller.
 • Derudover fremstiller vi vores egen marmelade og müsli.

Hensyn og service

 • Vi vil gerne have forslag til mad fra kursister og elever. Det gør det mere spændende at lave mad til dem.
 • Vi tager hensyn til allergi og sygdom.
 • Vi tager hensyn til vegetarer.
 • Vi tager hensyn til trosbetingede kostvaner.

Hjemrejse – og hva’ så?

Højskolen ligger midt skoven, så allerede når du træder ud, så møder du naturen. Fx kan man gå på opdagelse og se højskoleelevernes projekter omkring ‘Vild med Vilje’ eller tage ud til de mange små skønne strande og øvrige naturperler samt lokale kulinariske og kulturelle spots i området – fx:

GeoCenter Møns Klint

Strandtur til Feddet

Radius Destillery

Vi glæder os til at møde dig

Få ro i sindet og tilmeld dig allerede nu, så din plads er sikret. Vores øvrige kurser er ret populære og udbydes efter først-til-mølle princippet.

Har du spørgsmål? Tilmelding til kurset er åben