Her er hvad kursusugen byder på
En hel uge med forkælelse og hvor Bosei teamet søger for at aktivere dig
Indholdet i din kursusuge
Sådan ser programmet for din kursusuge ud.
I pauserne kan du fx. nyde samværet med andre kursister over en kop kaffe. Du kan også læse avisen eller fordybe dig i et spændende magasin i vores hyggelige opholdsrum.
Ændringer kan forekomme.
Alternative strikketeknikker og -stile til en og to farver
Her skal vi arbejde med forskellige måder at danne masker på. Vi begynder i den kontinentale stil og kommer så bl.a. omkring højrehåndskast, portugisisk vrang, kombineret metode og strik fra venstre til højre. Det er sjovt og udfordrende at bryde med den vante og automatiserede strikkestil, og at mestre flere måder at strikke på giver mange nye muligheder – både til strik med en og to farver.
Vi ser også på, hvordan du kan afhjælpe f.eks. løsere vrangmasker og stramstrik.
Og ikke mindst kan du ved brug af de forskellige metoder aflaste ømme steder (f.eks. er portugisisk vrang helt uden håndledsvrid) og variere din strik f.eks. også i forhold til, hvor meget du bruger hver hånd
Medbring garn og pinde. Til portugisisk vrang vil jeg anbefale et uldgarn til p. 4-5 i to farver, der er nemme at skelne fra hinanden. Underviseren medbringer også materialer du kan arbejde i og med.
Tofarvet rib
Har du en masse dejlige garnrester i forskellige farver, tykkelser og kvaliteter og aner ikke hvad du skal bruge dem til, så kom til workshop og lær at strikke tofarvet rib, en gammel teknik, kendt fra Fair Isle strik (flerfarvestrik).
Stine Hoelgaard Johansen, er strikkedesigner og -formidler og har eksperimenteret en del med den simple teknik, som hun vil vise dig flere forskellige variationer over.
Der lægges op til at du strikker en lille pung/projektpose, hvortil der benyttes teknikker som Judy’s Magic cast on (lukket opslagning), Magic Loop, flerfarvestrik og en afsluttende I-cord kant, alle teknikker som Stine står klar til at vise dig.
Du medbringer: Forskellige garnrester, gerne i forskellige kvaliteter og tykkelser, da tynde tråde kan lægge sammen til en tyk tråd + rundpind (80 cm) med blød wire i størrelse 5. Hvis du har flere rund- og strømpepinde omkring størrelse 5, altså 4½, 5½ og 6, så tag også gerne dem med, så vi sammen kan finde den rigtige tykkelse til dine medbragte garnrester.
Underviser Stine Hoelgaard Johansen
Stine Hoelgaard Johansen er uddannet strikke- og hækledesigner fra Hellerup Håndarbejdsseminarium i 1994, og i hendes lille firma, arbejder hun alsidigt med en kombination af strikke og hækledesigns til forskellige garnfirmaer og ugeblade, foruden undervisning.
I hendes fritid har garnet også en central rolle. Stine eksperimenterer gerne med de garnrester hun har tilovers fra diverse opgaver. Det bliver både til restedesigns i strik og hækling, men også til spændende, og eksperimenterende arbejde med sammensætning af forskellige strikketeknikker til unikastrik.
Underviser Guðrun Heðinsdóttir
Gudrun er født og opvokset på Færøerne i et hjem med pinde. hun lærte, som ganske lille, at strikke af sin mor, mens der endnu ikke var fjernsyn midt i Nordatlanten. I dag er Gudrun optaget af færøsk strikkultur – af alle de flotte mønstre og designs, som er i bybilledet. Hun interesserer sig også for farver og lækkert garn kombineret med traditionelt uldgarn fra får.
Gudrun er uddannet lærer med linjefag i håndværk og design. Her udover har hun studeret strikdesign, håndværk og formidling på Københavns Professionshøjskole. Gudrun har undervist i den danske folkeskole i knapt 30 år, og hun har haft strikkehold i ungdomsskolen og aftenskolen.
I øjeblikket driver Gudrun en café på den lille ø Nólsoy udenfor Thorshavn på Færøerne. Ud over at sælge kaffe og BMO til turister, har hun også pindeaftener hver uge. Disse pindeaftener er ganske godt besøgt. Der er forplejning og undervisning i strik. Konceptet er at strikke med rester og putte glimmer i – og udfordre sig selv lidt. Det er blevet til mange party-bluser.
Når der er tid til det, designer Gudrun sweatre, hvor det er tydeligt, at hun er inspireret af færøsk strikkultur.
Underviser Elise Bromann Bukhave
Elise elsker mange slags håndarbejde og er især glad for at strikke. Selv har hun strikket strømper i mange år og er på det seneste blevet meget inspireret af nye designeres ideer til strømpestrik. Elise nyder at nørde teknikker og at skulle gøre sig umage for at lære noget nyt, men hun holder samtidig også af at strikke det enkle og udnytte sin erfaring.
Til daglig forsker Elise og underviser i sammenhænge mellem mental sundhed og trivsel, og det at være engageret i craft-aktiviteter (dvs. håndarbejde og håndværk). Elise er desuden medstifter af Center for Craft og Sundhedsfremme.