Oplever du fejl? Send os en e-mail

3 gode råd til hvorfor dit barn bør vælge højskole

Puliceret af Carsten Petersen | D. 14. maj 2019 | I

Simone overhørte sin egen mor og fik valgt forkert! Mor ved alt, men hvor får Mor sin viden fra? Måske lige her…

På Idrætshøjskolen Bosei er de meget åbne omkring esportsfagene, så jeg følte mig virkelig hjemme uden at skulle forsvare, hvorfor jeg godt kan lide at spille, og hvorfor jeg bruger tid på det. Det overraskede mig, at man faktisk kan have esport med rigtige timer med en motiverende underviser, der kan gøre én bedre.

Simone Rokkedal, 20 år, elev på Idrætshøjskolen Bosei

Hvad har haft indflydelse på dit valg af højskole?

Mit sabbatår gik hen og blev lidt for kedeligt, uden at jeg rigtig lavede noget. Jeg valgte spontant at tage på højskole.

Hvorfor endte du med at vælge denne højskole frem for andre?

Jeg var faktisk startet på en anden kreativ højskole; men jeg savnede sport, bevægelse og at få energien tilbage. Jeg skiftede hurtigt til Idrætshøjskolen Bosei og passede allerede fra dag ét meget bedre ind med deres mange idrætstilbud. Dét, at jeg samtidig kunne tage en instruktøruddannelse her, som jeg kan bruge senere, var også et stort plus.

Jeg havde søgt efter flere idrætshøjskoler og da min mors kæreste bor i Næstved og havde hørt om Bosei, som ligger i Præstø, så faldt min interesse på denne idrætshøjskole. Jeg blev mødt med stor åbenhed, og de var hurtige og effektive til at få mig ind på deres hold, der allerede var startet. Det var dejligt at føle sig så velkommen.

Hvorfor valgte du esport?

Indrømmet. Jeg kan også godt lide at game, så dét trak også! På Bosei er de meget åbne omkring esportsfagene, så jeg følte mig virkelig hjemme uden at skulle forsvare, hvorfor man godt kan lide at spille, og hvorfor man bruger tid på det. Det overraskede mig, at man faktisk kan have esport med rigtige timer med en motiverende underviser, der kan gøre én bedre. Her er godt læringsmiljø og super god energi dog har jeg ikke planer om at tage deres tilbud esportstræneruddannelse. Jeg nyder bare at kunne fordybe mig i min interesse indenfor gaming.

Mit bedste råd til andre unge, der står og skal til at vælge højskole:

Lyt til din mor, far eller søskende! De kender dig bedre, end du tror. Min mor havde sagt noget højskole med idræt, men jeg lyttede ikke i første omgang og fik valgt forkert. Ta’ ikke det første og det bedste, men sæt dig ind højskolerne, få en rundvisning eller telefonsamtale og vælg så noget, som du kan se sig selv i.

Se hvad andre unge har fået ud at et ophold på Idrætshøjskolen Bosei – Læs mere her:

Ta’ på højskole i efteråret – med start 10. august 2022

Måske har dit barn eller en du kender behov for et vedkommende og givtigt pusterum på Idrætshøjskolen Bosei! Her kan man blive ekstra klar til videreuddannelsen eller bruge frirummet til at få nye impulser. Man kan forny sin fysiske form og styrke sine sociale relationer.

Desuden kan man komme med på sportsrejsen til las Playitas, kulturrejsen til Japan, kulturrejsen til Sydkorea og/eller skirejsen til Norge.

Se mulighederne for optag, valg af fag – lige her! Der er stadig plads til næste semester, men vent ikke for længe.

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold