Oplever du fejl? Send os en e-mail

Hvad skal jeg lave i mit sabbatår?

Mangler du ideer til, hvad du skal lave i dit sabbatår? Vi giver dig her 10 gode grunde til at vælge at tage på højskole i dit sabbatår

Ta’ på højskole i dit sabbatår! Vi har endnu ledige pladser tilbage til de kommende semestre  – OGSÅ FOR PIGER – Klik her og tilmeld dig direkte.

Hvad er sabbatår egentlig?

Rigtig mange bliver skoletrætte efter at have færdiggjort deres gymnasiale uddannelser og har brug for et fjumreår til at koble af og komme væk fra hverdagens høje præstationskrav. Denne pause under, imellem eller efter deres uddannelsesforløb betegnes ofte som et sabbatår. Mange vælger et ophold på en idrætshøjskole i deres sabbatår, netop for at få tid til at afprøve deres drømme eller for at få klarhed om fremtiden helt uden pres fra karakterer, eksamener eller medstuderende, som slet ikke ligner dem selv.

Selv med opblødningen af det udskældte uddannelsesloft, hvor du kan tage en ny uddannelse efter 6 år, giver det faktisk endnu mere mening allerede nu at stoppe op og reflektere over, hvem du er og hvad du vil.

At bruge lidt tid på dig selv for eksempel med et halvt år på højskole forsinker sjældent processen – tværtimod oplever mange elever, at de finder et frirum, der i sidste ende sparer dem tid og kræfter på de videre valg i livet.

Hvad kan man lave i sit sabbatår efter gymnasiet?

Nogle bruger deres sabbatår efter gymnasiet til blandt andet frivilligt arbejde, backpacking, at rejse eller arbejde i udlandet, flytte hjemmefra, supplere fag, starte sin opsparing; men mange havner måske også i den situation, at tiden bare går, uden at føle de får brugt tiden til noget godt for dem selv. Og her kommer et højskoleophold igen ind i billedet.

På Idrætshøjskolen Bosei kan du fordybe dig i kampsport, forberedelse til Politiskolen, health & fitness, friluftsliv, vandsport, boldspil, esport, rollespil, cosplay, japansk og koreansk. Samtidig bliver du helt naturligt en del af det fællesskab, som netop præger højskolelivet og udvider dit sociale netværk – det vil give dig venner for livet!

Sabbatår i udlandet?

Rejs i dit sabbatår eller arbejd i udlandet i dit sabbatår lyder opfordringen ofte, når snakken går på at prøve noget nyt; men når alt kommer til alt, er det ofte dyrt og turistpræget at rejse. De sjove jobs på et udlandsophold kan også være svære at finde. Vil du rejse til udlandet i dit sabbatår, er et højskoleophold en oplagt ide.

På Bosei får du mulighed for at rejse med dine nye venner til enten Japan, Sydkorea, en mere klimavenlig rejse til en europæisk storby eller en af vores skirejser. Vores undervisere kender destinationerne ud og ind, hvilket er din garanti for unikke rejseoplevelser – som den almindelige charterturist eller backpacker ikke vil opdage. Vi garanterer dig det fedeste sabbatår!

Højskole og sabbatår hører sammen!

Er du i tvivl om, hvad du vil, eller trænger du blot til en pause? Så er her 10 gode grunde til at vælge Idrætshøjskolen Bosei i dit sabbatår:

  1. At bo, spise, dyrke dine interesser og hygge på en højskole i et halvt år er ofte billigere end at rejse med et bureau ud i verden 2-3 måneder.
  2. Vi tilbyder kultur- og skirejser som en del af højskoleopholdet! Rejs med og få en på opleveren!
  3. København er blot 1 times kørsel væk – så du kan hurtigt komme til en storby!
  4. Bosei er placeret midt i skoven, så det er let at klatre, køre mountainbike eller bare nyde naturens stilhed – alligevel er der kun 3 km til nærmeste by med diverse butikker. Både naturen og byen er altså tæt på der, hvor du bor!
  5. Vi optager normalt kun 90-100 elever – det giver et godt fællesskab mellem de andre elever og dig!
  6. Både dansk, japansk og koreansk kultur er samlet på et sted – du bliver en del af en international højskolekultur!
  7. Judo, karate og taekwondo er samlet på samme sted – den kombination finder du ikke andre steder i Danmark!
  8. Som tidligere japansk kostskole har vi lokaler med tatami-matter, et japansk bibliotek fyldt med manga, rum til te-ceremonier og en cosplay-systue – alt kan bruges når du vil!
  9. Du får desuden to kampsportssale, en idrætshal, svømmehal, fitness område, calisthenics bane, klatrefaciliteter og mountainbike tracks til din rådighed – alt sammen på selve skolen!
  10. Du behøver ikke tage dit eget gear med, hvis du vælger eSport! Vi stiller naturligvis kraftige pc’ere, gamerstole og specialdesignede borde til din rådighed.

Hvorfor skal jeg tage på højskole i mit sabbatår?

Mange unge bliver skoletrætte efter at have færdiggjort deres gymnasiale uddannelser og har brug for et såkaldt fjumreår til at koble af og komme væk fra hverdagens høje præstationskrav. Dette kan et højskoleophold tilbyde dig, imens du også lærer en masse andre unge med de samme drømme som dig, at kende. Mange forbinder et sabbatår med udlandsophold, hvilket en højskole også tilbyder. Her har du altså mulighed for at tage ud og rejse med en flok venner du kender hjemmefra og dele turen når i er hjemme igen.

Få flere ideer til dit sabbatår

Få en mavefornemmelse for dét at gå på højskole inden du tager din beslutning om, hvad der skal ske i dit sabbatår.

Book en guidet rundvisning på Bosei

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold