Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Hvad skal jeg lave i mit sabbatår?

Mangler du ideer til, hvad du skal lave i dit sabbatår? Vi giver dig her 10 gode grunde til at vælge at tage på højskole i dit sabbatår

Hvad er sabbatår egentlig?

Ja, rigtig mange vælger at tage en pause under, imellem eller efter deres uddannelsesforløb. Denne pause betegnes ofte som et sabbatår. Mange vælger et ophold på en idrætshøjskole i deres sabbatår, netop for at få tid til at afprøve sine drømme eller for at få klarhed om fremtiden helt uden pres fra karakterer, eksamener eller medstuderende, som slet ikke ligner dem selv.

Hvad skal jeg lave i mit sabbatår?

Selv med opblødningen af det udskældte uddannelsesloft, hvor du kan tage en ny uddannelse efter 6 år, giver det faktisk endnu mere mening allerede nu at stoppe op og reflektere over, hvem du er og hvad du vil.

At bruge lidt tid på dig selv for eksempel med et halvt år på højskole forsinker sjældent processen – tværtimod oplever mange elever, at de finder et frirum, der i sidste ende sparer dem tid og kræfter på de videre valg i livet.

Hvad kan man lave i sit sabbatår efter gymnasiet?

Nogle bruger deres sabbatår efter gymnasiet til arbejde, flytte hjemmefra, rejse, supplere fag; men mange havner måske også i den situation, at tiden bare går, uden at føle de får brugt tiden til noget godt for dem selv. Og her kommer et højskoleophold igen ind i billedet.

På Idrætshøjskolen Bosei kan du fordybe dig i kampsport, health & fitness, outdoor, eSport eller japansk og koreansk. Samtidig bliver du helt naturligt en del af det fællesskab, som netop præger højskolelivet – det vil give dig venner for livet!

Sabbatår i udlandet?

Rejs i dit sabbatår eller arbejd i udlandet i dit sabbatår lyder opfordringen ofte, når snakken går på at prøve noget nyt; men når alt kommer til alt, er det ofte dyrt og turistpræget at rejse. De sjove jobs på de gode steder kan være svære at finde..! Vil du rejse til udlandet i dit sabbatår, er et højskoleophold en oplagt ide.

På Bosei får du mulighed for at rejse med dine nye venner til enten Japan eller Korea. Vores undervisere kender landene ud og ind, hvilket er din garanti for unikke rejseoplevelser – som den almindelige charterturist eller backpack’er ikke vil opdage.

Højskole og sabbatår hører sammen!

Er du i tvivl om, hvad du vil, eller trænger du blot til en pause? Så er her 10 gode grunde til at vælge Idrætshøjskolen Bosei i dit sabbatår:

  • At bo, spise, dyrke dine interesser og hygge på højskole et halvt år er ofte billigere end at rejse med et bureau ud i verden 4-8 uger!
  • Vi tilbyder kultur-, fitness-, ski-, kampsports- og esportsrejser som en del af højskoleopholdet! Rejs med og få en på opleveren!
  • København er blot 1 times kørsel væk – så du kan hurtigt komme til en storby!
  • Bosei er placeret midt i skoven, så det er let at klatre, køre mountainbike eller bare nyde naturens stilhed – alligevel er der kun 3 km til nærmeste by med diverse butikker. Både naturen og byen er altså tæt på der, hvor du bor!
  • Vi optager kun 80-90 elever – det giver et godt fællesskab mellem de andre elever og dig!
  • Både dansk, japansk og koreansk kultur er samlet på et sted – du bliver en del af en international højskolekultur!
  • Judo, karate og taekwondo er samlet på samme sted – den kombination finder du ikke andre steder i Danmark!
  • Som tidligere japansk kostskole har vi lokaler med tatami-matter, et japansk bibliotek fyldt med manga, rum til te-ceremonier og en cosplay-systue – alt kan bruges når du vil!
  • Du får desuden to kampsportssale, en idrætshal, svømmehal, fitness område, calisthenics bane, klatrefaciliteter og mountainbike tracks til din rådighed – alt sammen på selve skolen!
  • Du behøver ikke tage dit eget gear med, hvis du vælger eSport! Vi stiller naturligvis kraftige pc’ere, gamerstole og specialdesignede borde til din rådighed.

 

Få flere ideer til dit sabbatår

Få en mavefornemmelse for dét at gå på højskole inden du tager din beslutning om, hvad der skal ske i dit sabbatår.

Book rundvisning

Dansk Idrætshøjskole. Med et japansk tvist.

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold