Oplever du fejl? Send os en e-mail

Idrætshøjskole på Sjælland

Er du vild med idræt, sport og et aktivt friluftsliv? Vil du have masser af mindeværdige oplevelser og få venner for livet i dit sabbatår? Tag på Idrætshøjskolen Bosei og dyrk vandsport, boldspil, fitness, kampsport, mountainbike og en masse andet herunder sport og rejser. Forbered dig på Politiskolen eller bliv certificeret instruktør. De bedste uger af dit liv begynder her!

Idrætshøjskole med masser af sport

På vores fantastiske højskoleophold for unge er du garanteret at få pulsen op og sved på panden, mens du dyrker sport og prøver inspirerende højskoleaktiviteter som aldrig før. Samtidig har du mulighed for at afprøve en masse grænser og udfordringer, der bestemt kommer til at bidrage til en bedre personlig udvikling.

Idrætshøjskolen Bosei ligger i naturskønne omgivelser på Sjælland nær Præstø. Skov, hav og marker er lige uden for døren og giver de perfekte rammer til et aktivt idrætsliv og følelsen af frihed. Kom og mød os på højskolen til en gratis rundvisning – vi betaler din transport.

Læs også artiklen: Hvad koster et højskoleophold?

Du kan også bruge opholdet på idrætshøjskole til at forberede dig fysisk og mentalt til optagelsesprøverne i Politiet og Forsvaret. Vi samarbejder med Politiet og deres rekrutteringsafdeling, og samtidig er vi også den eneste højskole i Danmark, hvor du reelt kan træne kampsport.

Masser af fag at vælge imellem

 

Skræddersy dit eget højskoleophold med idræt

Opholdet på en idrætshøjskole kan uden tvivl blive de bedste 19 eller 24 uger i dit liv, med et fællesskab du ikke kan finde andre steder. Fyldt med nye venner, fede oplevelser og selvfølgelig en hel masse vandsport, boldspil, yoga, fitness, friluftsliv med mountainbike, klatring, bueskydning og rejser får du en masse gode værdier.

Vælg kun de fag, som du interesserer dig for og drømmer om at fordybe dig i. Du kan nemlig selv sammensætte de fag, som du ønsker at følge på dit højskoleophold. På den måde får du de bedste forudsætninger for nogle uforglemmelige uger.

Fag på idrætshøjskole

På Idrætshøjskolen Bosei er vi helt vildt entusiastiske omkring sport, og vi vil elske at dele glæden ved idræt sammen med dig. Her kan du se nogle af de mest populære idrætsfag, som vi tilbyder netop nu. Vi har også helt andre fagtemaer, som du kan mixe med, hvis du har lyst.

Boldspil Friluftsliv/Outdoor
·       Fodbold ·       Mountainbike
·       Volleyball ·       Bueskydning
·       Beachvolleyball ·       Svinetræning
·       Basketball ·       Klatring & Bouldering
·       Mixed Ball Games ·       Trailbuilding
·       Ketchersport ·       Natur & kultur
·       Vinterbadning
Health & Fitness ·       Orienteringsløb
·       Konditionstræning ·       Vandreture
·       Styrketræning ·       Knivbygning
·       Yoga/Pilates ·       MTB certificering & klatrekurser
·       Calesthenics / TRX
·       Kost og Sundhed Kampsport
·       Fitnessinstruktør ·       Judo | Karate | Taekwondo
·       Martial Arts Fitness
Vandsport ·       Selvforsvar
·       Kitesurfing
·       Windsurfing Esport
·       Havkajak ·       League of Legends
·       SUP boards ·       Overwatch
·       Kajakpolo ·       CS:GO
·       Svømning ·       Esportstræner
·       Bassinlivredderkursus
 Rejser
Politi ·       Kulturrejser til Japan og Sydkorea
·       Forberedelse til Politiskolen ·       Skirejser i Østrig og Japan

 

Få mere information om vores fagtemaer og pop-op fag.

Derfor skal du vælge Idrætshøjskolen Bosei

Idrætshøjskolen Bosei er for dig, der elsker at bevæge dig og bruge din krop. Og for dig, som gerne vil komme i topform eller prøve nogle helt nye idrætsgrene af. Der er mange fordele ved at vælge Bosei.

 • Kombiner fysisk træning med viden om sundhed og kost. I vores fagtema Health & Fitness får du mulighed for at sætte fokus på fitness og fysisk træning, og samtidig får du indblik i den nyeste viden om sundhed, idrætsteori, kost og ernæring.
 • Nyd naturen og dyrk friluftslivet. Vi har et super spændende fagtema med Friluftsliv, hvor vi kaster os ud i friluftslivet og dyrker både mountainbike, vægklatring, træklatring, trailbuilding, vinterbadning og andre udendørs aktiviteter.
 • Kom med ud på vandet og prøv windsurfing, kitesurfing, havkajak og SUP boards. Der bliver også tid til at opleve naturen helt tæt på fra vandsiden, når vi fx. tager på overnatning med kajak, soveposer, lejrbål og højskolehygge. Farvandet omkring Bosei er kåret til Danmarks bedste at dyrke vandsport i. Og skulle vejret blive dårligt en dag, så har vi vores egen store svømmehal at træne i.
 • Spil masser af bold. Vi elsker alt, hvad der har med boldspil at gøre. Vær med til alt fra volleyball og fodbold til badminton og kajakpolo. Det bliver rigtig sjovt!
 • Kampsport i verdensklasse. Vores undervisning i kampsport og selvforsvar er helt i top, og på Bosei kan du dyrke kampens kunst hver eneste dag med de ypperste faciliteter. Uanset om det hedder Judo, Karate, Taekwondo eller de andre fag i dette tema.

Fantastiske idrætsfaciliteter på højskolen

På Bosei har vi Danmarks smukkeste svømmehal, der er omgivet af træer, så du året rundt kan nyde en skøn svømmetur i fantastiske omgivelser. Vi har dedikerede kampsportssale og topmoderne fitnessrum. Kom med på rundvisning og se blandt andet nærmere på ni af vores faciliteter.

 1. Danmarks smukkeste svømmehal
 2. Fitnessrum med nyt udstyr
 3. Calisthenics & Crossfit playground
 4. Idrætshal
 5. Fodboldbane
 6. Tennisbaner
 7. Mountainbike-spor
 8. Kampsportssale til judo, bjj, karate og taekwondo
 9. Smukke naturomgivelser tæt på skov, strand og vand, perfekt til friluftsliv, outdoor og vandsport

Forberedelse til Politiet eller Forsvaret

Kom i fysisk og mental topform og bliv bedre stillet til Politiet eller Forsvarets optagelsesprøver.

På Bosei samarbejder vi med Politiet og deres uddannelesafdeling om vores skræddersyede fagtema Politi, der er målrettet optagelsesprøverne og giver dig de bedste chancer for at komme videre på din drømmeuddannelse.

For at give dig den mest realistiske træning til at udvikle dine kompetencer, bliver du selvfølgelig undervist af en aktiv politimand. Vi er desuden den eneste højskole i Danmark, hvor du reelt kan træne kampsport, som vil blive en del af din træning på Politiskolen.

Få mere information om forberedelse til politi højskole på Sjælland

Du kan desuden også give den gas med styrketræning, konditionstræning, svømning, livredning og mental forberedelse.


Få certificering som instruktør

Brug dit højskoleophold til at styrke dit CV med et certifikat inden for en af de populære retninger.

 • Fitnessinstruktør
 • Bassinlivredder
 • Havkajak-certifikat
 • Træklatring-certifikat
 • Vægklatring-certifikat
 • Mountainbike-instruktør
 • Esportstræner

Bliv instruktør – få mere information

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om idrætshøjskolen

 1. Hvad koster et højskoleophold?

Et højskoleophold koster kr. 1.675,- pr. uge i 2023. Prisen dækker undervisning, indkvartering med trådløst internet samt fuld forplejning.

Læs mere om prisen for et højskoleophold

 1. Hvilke fag kan man have på idrætshøjskole?

Kampsport, esport, outdoor, idræt, svømning, fitness og politiforberedelse er nogle af de spændende fag, du kan vælge på Bosei.

Få mere information om vores store fagtemaer og pop op fag. 

 1. Hvad er en højskole?

På højskole kan du fordybe dig i de emner, som du bedst kan lide. Du bor på skolen, og der er ingen eksamener.

Besøg højskolen og oplev stemningen

 1. Hvem kan komme på højskole?

Højskole er for alle. Du behøver ikke at have en bestemt uddannelse. Eneste krav er, at du er fyldt 17 ½ år.

Få mere information om et højskoleophold på Bosei.

 1. Hvordan finder jeg ud af om idrætshøjskole er noget for mig?

Et godt råd er at besøge højskolen. Vi elsker at vise vores skole frem. Få gratis rundvisning og transport betalt.

Start din rundvisning lige her.

Besøg Bosei – Book en rundvisning!

Bosei skal opleves: De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst “live”. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost. Hør om dine muligheder, få svar på spørgsmål – og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre. Start din rundvisning lige her. Vi glæder os til at møde dig!

Læs også artiklen: Hvad koster et højskoleophold?

 

De ti danske idrætshøjskoler

Herunder finder du landets idrætshøjskoler listet i alfabetisk rækkefølge:

1. Aalborg Sportshøjskole

Aalborg Sportshøjskole tilbyder sportsoplevelser for både nybegyndere og øvede. Du kan prøve forskellige idrætsgrene og omgive dig med ligesindede unge. Desuden får du mulighed for at komme med på rejser og ture, som f.eks. en sydafrikansk fagtur eller en fællesrejse til Norge.

Udforsk Aalborg Sportshøjskole

2. Bosei Idrætshøjskole

Kig forbi Idrætshøjskolen Bosei og få et helt unikt ophold med et asiatisk twist. Vi tilbyder blandt andet kampsportsundervisning og et sprogkursus før vores studierejser til Japan og Sydkorea samt vandsport, friluftsliv, boldspil og andre sportsfag. Vi arrangerer, som den eneste højskole i Danmark, skirejser til Japan, hvor du kan opleve Japow! Vi har også ski i Østrig samt lokale friluftsture. Kom forbi Bosei til en gratis rundvisning, og få en gratis frokost. Det bliver sjovt!

Udforsk Bosei Idrætshøjskole

3. Gerlev Idrætshøjskole

Hvis du vælger Gerlev Idrætshøjskole garanteres du en faglig og social udvikling. På rejserne med Gerlev lægges der blandt andet vægt på fællesskabet, en faglig fordybelse og udfordrende oplevelser.

Udforsk Gerlev Idrætshøjskole

4. Gymnastikhøjskolen Ollerup

Som elitegymnast er Ollerup et godt valg, hvor du vil dyrke en masse gymnastik og få mulighed for at træne til Verdensholdet.

Udforsk Gymnastikhøjskolen Ollerup

5. Idrætshøjskolen Sønderborg (IHS)

Er du vild med vandsport, er IHS det helt rigtige sted for dig. Her får du mulighed for at nyde naturen med masser af vand og skov, samtidig med at du kan udforske Sønderborg By i din fritid. Forårsopholdet tager til Tanzania, mens efterårsopholdet tager til Kreta og Island.

Udforsk IHS

6. Idrætshøjskolen Aarhus (IHÅ)

IHÅ er placeret i en af de bedste studiebyer i landet og tilbyder særligt sports- og musikfag. Deres centrale værdier er at skabe et hjemligt miljø, nærvær, respekt, holdånd og engagement. Rejserne byder selvsagt på sporty oplevelser, og der er blandt andet en skitur og rejse til Club La Santa.

Udforsk IHÅ

7. ISI Idrætshøjskole i Ikast

ISI har et tæt samarbejde med lokale idrætsforeninger, som giver en god base for skolen. De tilbyder forskellige rejser, ture og udflugter. Her får man almindelig undervisning, træning og samvær med andre elever. Der er også mulighed for at tage på en enestående tur til Uganda.

Udforsk ISI

8. Nordjyllands Idrætshøjskole (NIH)

NIH tilbyder over 50 forskellige kurser, som er inddelt i kategorierne outdoor, bold og sport, uddannelse, fitness og valgfag. Det er også muligt at rejse til solrige sydlige strande eller til snedækkede bjerge med skolen.

Udforsk NIH

9. Vejle Idrætshøjskole

På Vejle Idrætshøjskole har du muligheden for selv at sammensætte dit skema med et stort udvalg af fag. Alt fra klassiske sportsgrene som fodbold og håndbold til mere unikke aktiviteter såsom yosurf´n´climb, toughest og cops -polititræning tilbydes. Derudover har Vejle idrætshøjskole også sommerkurser, der er et kort højskoleophold man kan nyde i sommerferien.

Udforsk Vejle Idrætshøjskole

10. Viborg Idrætshøjskole

Drømmer du om at prøve kræfter med politilinjen eller har du bare brug for at få sved på panden og møde andre unge mennesker med samme interesse? Så skal du tage et smut til idrætshøjskolen i Viborg. Her finder du Danmarks højeste kunstige klatrevæg og har mulighed for rejser verden rundt, alt efter dit valg af fag. Der er noget for enhver smag!

Udforsk Viborg Idrætshøjskole

Se også: Højskoler Idræt: Udforsk 15 attraktive højskoler med sport

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold