Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Foredrag – Edward Snowden og masseovervågning

Peter Kofod er skribent, foredragsholder og aktivist med fokus på overvågning, whistleblowere og krydsfeltet mellem teknologi, menneskerettigheder og demokrati.

Han var i 2014 den første dansker, der interviewede NSA-whistlebloweren Edward Snowden, og har siden været en hyppig gæst i danske medier. Peter Kofod har derudover dækket hackerretssag, hævnporno-netværk, internet-chikane, dansk politis hemmelige brug af GPS-sendere uden dommerkendelser og afsløret, at den danske regering tillod USA at bruge dansk territorium i et forsøg på at få Edward Snowden hjem til USA. Det er der nu kommet et spædende foredrag ud af!

De tekniske muligheder for at overvåge hele befolkninger er eksploderet de seneste årtier, mens juraen og politikken – i bedste fald har stået stille. Konsekvensen er, at efterretningstjenesterne i Vesten ude af kontrol, i en grad der ville få STASI til at blive grøn af misundelse.

Med udgangspunkt i NSA-whistlebloweren Edward Snowden debatterer Petter Kofod og tilhørerne, hvad masseovervågning er, hvad det betyder for demokratiet og retsstaten – og på hvad vi kan gøre, for at prøve at få vendt udviklingen inden det er for sent, politisk, juridisk og teknisk.

Foredraget finder sted onsdag d. 29/11 kl. 19.30 på højskolens adresse: Evensølundvej 5, 4720 Præstø – Alle er velkomne, og foredraget er gratis.

Læs mere om, det interview, der danner grundlag for foredraget her:

Dansk Idrætshøjskole. Med et japansk tvist.

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold