Oplever du fejl? Send os en e-mail

Oplev Bosei Haven – til Åben Have

Bosei Haven åbner op for alle nysgerrige 30. & 31. maj kl. 9-13 som en del af Haveselskabets Havefestival

Bosei Haven er en stor køkkenhave. Der er opstået som et samarbejde mellem Idrætshøjskolen Bosei, Michelin restauranten Hotel Frederiksminde samt Rønnede Kro. Formålet er at dyrke grøntsager så lokalt som muligt samt at vise, at selvforsyning ikke er så svært, som det måske kan lyde. Dette spændende projekt kan du nu opleve ved selvsyn sidste weekend i maj.

Tidligere Bosei elev David Brook Rosen er idag ansat som gartner på idrætshøjskolen for at varetage projektet i det daglige og viser Bosei Havens herligheder frem i ovenstående weekend.

Det hele dyrkes med håndredskaber og uden brug af store maskiner. Alle grøntsager forkultiveres i højskolens drivhus og plantes manuelt i den 3000m2 store køkkenhave. Nylig efterforskning har vist, at der faktisk tidligere har været en stor køkkenhave på samme areal tilbage i tiden, hvor bygningerne fungerede som tuberkulose hospital. Så på den led, er haven på idrætshøjskolen bragt tilbage til rødderne.

Bosei Haven dyrkes sprøjtefrit og med minimal jordbearbejdning. Grøntsagerne bliver brugt i skolens køkken, samt på de to restauranter. For idrætshøjskolen betyder det kortere afstand fra jord til bord, samt muligheden for at lave nye projekter for højskoleeleverne indenfor bæredygtig produktion af egne grøntsager. Dette falder fint i tråd med idrætshøjskolens stadigt stigende grønne profil.

Kom og få inspiration til egen køkkenhave, og oplev hvordan lokale institutioner samarbejder for et fælles mål.

Tilmelding:

Arrangementet er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Se eventuelt mere på Haveselskabets hjemmeside.

Sted:

Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, 4720 Præstø. Parkering ved højskolens svømmehal. Derefter spadsering over boldbanen, hvorfra Bosei Haven kan ses for enden.

 

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold