Oplever du fejl? Send os en e-mail

Højskoler idræt

Puliceret af Carsten Petersen | D. 27. januar 2023 | I

Højskoler Idræt: Udforsk 15 attraktive højskoler med sport

Leder du efter den perfekte højskole med idræt, der opfylder dine behov? Så book et ophold på Idrætshøjskolen Bosei, mens der stadig er ledige pladser!

Du garanteres en unik oplevelse med nye relationer, rejser og masser af tid til at prøve kræfter med fysiske aktiviteter sammen med andre unge.

Læs mere om 15 gode højskoler med idræt herunder. Listen er i alfabetisk rækkefølge.

1. Aalborg Sportshøjskole

Aalborg er en sportshøjskole for nybegyndere såvel som erfarne sportsudøvere. Du kan prøve kræfter med deres forskellige sportsgrene og omgive dig med andre unge mennesker, der deler de samme interesser som dig selv. Du får samtidig mulighed for at komme på forskellige rejser og ture, herunder en fagtur til Sydafrika og en fællesrejse til Norge.

Besøg Aalborg Sportshøjskole

2. Bosei Idrætshøjskole

Bosei er en idrætshøjskole, beliggende på Sjælland, og for dig, der er interesseret i et unikt ophold med et asiatisk twist. Giv dig for eksempel i kast med vores politiforberede linje, kamsportsundervisning eller lær at tale japansk eller koreansk inden vores studierejser til Japan og Sydkorea. Er du til vandsport, friluftsliv, boldspil eller andre sporty fagtemaer, tilbyder vi også dem samt både sports- og skirejser, storbyrejser og friluftsture. Kom forbi til en gratis rundvisning og se den lækre svømmehal og de andre fede sportsfaciliteter, så giver vi frokosten.

Besøg Bosei Idrætshøjskole

3. Brandbjerg Højskole

En højskole med stor fokus på bæredygtighed hvor det handler om at være sig selv og være noget for verden. Brandbjerg Højskole tilbyder 8 forskellige fagmiljøer hvor musik og dans, friluftsliv samt ski og idræt er til dem med interesse i at dyrke idræt.

Besøg Brandbjerg Højskole

4. Gerlev Idrætshøjskole

Hvis du vælger Gerlev Idrætshøjskole garanteres du en faglig og social udvikling. På rejserne med Gerlev lægges der blandt andet vægt på fællesskabet, en faglig fordybelse og udfordrende oplevelser.

Besøg Gerlev Idrætshøjskole

5. Idrætshøjskolen Sønderborg (IHS)

IHS er særligt for dig, der elsker vandsport grundet deres beliggenhed tæt på naturen med masser af vand og skov. I din fritid er der rig mulighed for at opleve Sønderborg By, hygge med de andre elever eller bare slappe af. Alt efter hvilket ophold du vælger, tilbydes der forskellige rejser, hvor turen går til Tanzania med forårsopholdet og Kreta og Island med efterårsopholdet.

Besøg IHS

6. Idrætshøjskolen Aarhus (IHÅ)

IHÅ er beliggende i en af landets bedste studiebyer og tilbyder særligt idræts- og musikfag. Deres centrale værdier er hjemlighed, nærvær, respekt, holdånd og engagement. Rejserne passer selvfølgelig til den sporty elev, så der er blandt andet en skitur og rejse til Club La Santa.

Besøg IHÅ

7. ISI Idrætshøjskole i Ikast

Det særlige ved ISI er det tætte samarbejde med lokale idrætsforeninger, hvilket giver et stærkt fundament for at drive en idrætshøjskole. ISI tilbyder en bred vifte af forskellige rejser, udflugter og ture. Hverdagen er særligt præget af det tætte samarbejde med undervisere og trænere, men selvfølgelig også de andre elever på skolen. Skolen tilbyder en enestående mulighed for en tur til Uganda i tæt samarbejde med de lokale.

Besøg ISI

8. Nordfyns Højskole

Nordfyns Højskole tilbyder sport som et af deres mange A-fag du kan vælge. Her kan du være sikker på at få motion med puls, leg og action. Deres fokus er at styrke kroppen og den sociale sammenhængskraft. Højskolen tilbyder 5 andre A-fag.

Besøg Nordfyns Højskole

9. Nordjyllands Idrætshøjskole (NIH)

NIH tilbyder 50+ fag inddelt i kategorierne outdoor, bold og sport, uddannelse, fitness og valgfag. Mulighederne er ligeledes mange hvad angår rejser, som både byder på sydens sol og snedækkede bjerge. NIH skiller sig ud fra andre almene højskoler med deres nemme adgang til unikke naturoplevelser, der er med til at sikre dig oplevelser for livet.

Besøg NIH

10. Odder Højskole

Odder Højskole tilbyder en linje med sport og fitness, hvor du får en indsigt i hvordan kroppen fungerer. Højskolen giver dig en personlig udvikling mens du kan begå dig i deres hyggelige have tæt på strand og skov eller tage ind til Aarhus by.

Besøg Odder Højskole

11. Oure Højskole

På Oure Højskole er der et bredt udvalg af fag og aktiviteter, og man kan ligesom andre højskoler komme på rejser og udflugter. Det er et sted for alle, hvor det er muligt, at vælge lige præcis det fag, man har lyst til. Spisesalen er samlingsstedet, hvor man kan mødes og hygge sig med andre elever og lærere.

Besøg Oure Højskole

12. Ry Højskole

Ry Højskole er et sted for alle og tilbyder forskellige linjer hvor musik, teater, samfund og friluftsliv er nogen af dem. Du får venner med mange forskellige interesser, hvilket er med til at gøre hverdagen mere spændende og interessant.

Besøg Ry Højskole

13. Rønshoved Højskole

Rønshoved Højskole tilbyder friluftsliv og idræt som A-fag. Her får du mulighed for at udvikle dig personligt og få nye venner. Skolen har et kostskole-fællesskab, hvor man lærer at tage ansvar for sig selv og hinanden. Der er ingen faglinjer, så du kan helt selv vælge, hvilke fag, der skal fylde i hverdagen.

Besøg Rønshoved Højskole

14. Vejle Idrætshøjskole

På Vejle Idrætshøjskole har du mulighed for helt selv at sammensætte dit skema, hvor valget af fag er mange. Der tilbydes alt fra din yndlingssport såsom fodbold og håndbold til yosurf´n´climb, toughest og cops -polititræning, der for mange vil være nye og udfordrende sportsgrene. Vejle idrætshøjskole tilbyder også sommerkurser, der er et kort højskoleophold i sommerferien.

Besøg Vejle Idrætshøjskole

15. Viborg Idrætshøjskole

Tag på Idrætshøjskole i Viborg hvis du brænder for at prøve kræfter med politilinjen eller bare gerne vil have sved på panden og møde andre unge mennesker med samme passion. Højskolen råder over Danmarks eneste og højeste kunstige klatrebjerg. Derudover tilbyder de rejser over hele verden, hvor destinationen afhænger af dit valg af fag.

Besøg Viborg Idrætshøjskole

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold