Oplever du fejl? Send os en e-mail

Højskoler Sjælland

Puliceret af Carsten Petersen | D. 27. januar 2023 | I

Højskoler på Sjælland – Se listen med de 16 folkehøjskoler her!

Er du på udkig efter en højskole på Sjælland? Vi har samlet et overblik over de forskellige højskoler på Sjælland, så du nemt kan finde den, der passer bedst til dine ønsker og behov.

Her kan du læse om de danske højskoler, deres kurser, fag og meget mere. Listen er i alfabetisk rækkefølge.

1. Bosei Idrætshøjskole

Kom og oplev en helt unik højskoleoplevelse på Bosei Idrætshøjskole. Her har du mulighed for blandt andet at forberede dig til Politiskolen, lære kampsport, japansk, cosplay eller koreansk, før du tager på en studierejse til drømmedestinationen, nemlig Japan. Vi tilbyder også vandsport, friluftsliv, boldspil og andre sporty fagtemaer. Det bliver en oplevelse, du ikke vil gå glip af.

Udforsk Bosei Idrætshøjskole

2. Den Internationale Højskole (IPC)

IPC er en unik højskole, hvor al kommunikation foregår på engelsk. De har fokus på hele verden eftersom du også vil bo sammen med folk fra 30 forskellige lande, og derigennem få mulighed for at lære om andre mange kulturer.

Udforsk IPC

3. Den Rytmiske Højskole

Elsker du musik og har du lyst til at udfordre dig selv og dine drømme? Så er Den Rytmiske Højskole det perfekte sted for dig. Her kan du skrive, spille og producere musik sammen med andre jævnaldrende, mens i opbygger et stærkt socialt netværk.

Udforsk Den Rytmiske Højskole

4. Gerlev Idrætshøjskole

Gerlev Idrætshøjskole er et sted, hvor du kan forvente sved på panden mens du gennemgår en faglig og social udvikling. Desuden er fællesskab, faglig fordybelse og udfordrende oplevelser nøgleordene på rejserne med Gerlev.

Udforsk Gerlev Idrætshøjskole

5. Grundtvigs Højskole

Grundtvigs Højskole er et sted, hvor Grundtvigs grundtanker om oplysning og frisind udfoldes. Her kan du dykke ned i fagene Foto, Radio, Maleri, Litteratur, Musik og Politik, og få mulighed for at udforske og udvide dine horisonter.

Udforsk Grundtvigs Højskole

6. Højskolen For Bevidsthedsudvikling

Højskolen For Bevidsthedsudvikling er et sted, hvor du kan udvikle din bevidsthed og opnå en dybere forståelse af dig selv og verden omkring dig. Du tilbydes kurser og workshops, der fokuserer på at hjælpe dig med at udvikle din bevidsthed og øge din selvindsigt.

Udforsk Højskolen For Bevidsthedsudvikling

7. Johan Borups Højskole

På Johan Borups Højskole er der syv kunstneriske linjer med undervisere, som alle er aktive kunstnere. Her tilbydes et trygt hjem, hvor alle mødes som hele mennesker. Højskolen deltager blandt andet i det københavnske kulturliv, debatterer, har en aktivistisk tilgang til projekter og der dyrkes sport i byen.

Udforsk Johan Borups Højskole

8. Krogerup Højskole

Krogerup Højskole er et sted, hvor engagement, involvering og ansvar er i højsædet. De sørger for mad, undervisning og studieture af høj kvalitet, og alle medarbejdere er meget dedikerede. Det er dog eleverne selv og deres kreative ideer og initiativer, der giver skolen sin særlige karakter.

Udforsk Krogerup Højskole

9. Kunsthøjskolen i Holbæk

Kunsthøjskolen i Holbæk er et sted, hvor du kan udforske og udvikle dine kunstneriske evner. De tilbyder et bredt udvalg af fag, hvor al undervisning varetages af engagerede kunstnere, som har stor erfaring indenfor deres fag. Deres vejledning og undervisning hjælper dig med at producere kvalificeret ansøgningsmateriale til de videregående kunstneriske skoler.

Udforsk Kunsthøjskolen i Holbæk

10. Lejre Højskole

Lejre Højskole er en almen folkehøjskole, med smukke omgivelser og fokuserer på natur, kultur og fællesskab. De bor på en stor gård midt i en skov i udkanten af landsbyen Kirke Såby, tæt på København. Lejre Højskole tilbyder også korte kurser med det samme fokus.

Udforsk Lejre Højskole

11. Liselund Højskole

Liselund Højskole er en seniorhøjskole for jer med lyst til at møde andre voksne. Det er en højskole med stort H, og derfor er særligt Højskolesangbogen, fællessang og musik en fast ting på Liselund og på alle deres mangfoldige højskolekurser.

Udforsk Liselund Højskole

12. Luthersk Missions Højskole (LMH)

LMH er en bibelskole, der ønsker at gøre dig begejstret for Bibelen og Jesus. Højskolen tilbyder Bibelfag, bibelgrupper og skemalagt alenetid, så du kan få en enestående mulighed for at tænke over dit liv. Du vil møde sandheden om dig selv og Gud og lære, hvordan Jesus elsker dig og ønsker at følges gennem livet i både op- og nedture.

Udforsk LMH

13. Roskilde Festival Højskole (RoFH)

RoFH er en højskole med mulighed for, at få ny inspiration, erfaringer og vejledning til fremtiden. Der fokuseres på stærk faglighed og personligt følgeskab med højskolelærerne, kombineret med et frivilligt engagement. Fagene er baseret på fagligheder, der er nødvendige for at danne en begivenhed og et fællesskab som Roskilde Festival.

Udforsk RoFH

14. Suhrs Højskole

Suhrs Højskole er et sted, hvor fokus er på mad, smag, sanselighed, kreativitet og grøn bevidsthed. De tager ud af huset og møder Danmarks iværksættere, mad- og kulturpersonligheder og udforsker byens mange muligheder.

Udforsk Suhrs Højskole

15. Ubberup Højskole

Ubberup Højskole er et sted, hvor fokus er på det sportslige, kosten og psykologien. Der arbejdes med det hele menneske og tilbydes lange kurser, som varer fra 12-16 uger. Uanset alder, er alle velkomne til at deltage og i fællesskab skræddersyes en personlig livsstilsændring.

Udforsk Ubberup Højskole

16. Vallekilde Højskole

Livet på Vallekilde Højskole byder på fællessang, lange gåture, brætspil, foredrag, fester og hvad man ellers kunne have lyst til. På Vallekilde arbejdes der aktivt sammen for at skabe plads til alle typer og sikre en hverdag, hvor alle forskelligheder er velkomne.

Udforsk Vallekilde Højskole

 

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold