Oplever du fejl? Send os en e-mail

Madlavning på højskole

Idrætshøjskolen Bosei tilbyder en række pop op fag indenfor temaet: Madlavning på højskole

Dyk ned i en verden af gode råvarer, asiatiske kulinariske traditioner og spændende smagssammensætninger i vores skolekøkken.

Hvert semester tilbyder vi forskellige fag i skolekøkkenet og ved bålet. Her er nogle af de fag, som du vil møde. Du bestemmer selv hvilke af fagene, du eventuelt vil 'smage' på.

De enkelte fag kan godt variere lidt over samme tema semesteret igennem og vælges først, når du er startet på højskolen.

Scroll ned og se eksempler på fag indenfor temaet.

Få et boost i 19 eller 24 uger! Start januar eller august. Der er også kultur- og skirejser!

Ring og hør hvordan på 55 90 90 90 eller læs mere her.


Læs også artiklen: Hvad koster et højskoleophold?

Se nogle af vores pop op fag indenfor temaet madlavning på højskole

Madlavning på højskole

På Idrætshøjskolen Bosei har vi flere pop op fag indenfor madlavning

Mad over Bål

Når vi laver mad i naturen åbnes en verden af nye muligheder.

God mad behøver ikke være kompliceret. Vi arbejder med retter, som du måske allerede har smagt, men som nu får en ny dimension, når vi sammen tilbereder den under nye former – over bålet.

Vi arbejder med det bæredygtige valg og afprøver råvarer, som du måske ikke troede kunne spises!

I løbet af valgfaget fordyber vi os i en verden af glødende madkultur med supper, fastfood, slowfood og mad på sten. Sidst men ikke mindst bliver vi fortrolige med bålet som samlingspunkt og redskab.

Få en pause fra det pulserende hverdagsliv og kom med ud i naturen, når vi sætter fokus på samværet og samarbejdet omkring bålet. Hvem ved – måske udvikler du selv en glødende passion for mad på bål!?

Japansk Mad

Vi lærer at bruge ingredienser som mirin, dashi, miso og meget andet, så du kan lave Japansk mad til dine venner derhjemme.

Hver uge laver vi en ny ret. Vi laver den mad, som bliver lavet i de japanske hjemmekøkkener.

Det er blandt andet retter som:

  • Japansk curry eller kareeraisu
  • Butashougayaki, stegt gris i ingefær
  • Oyakodon, æg og kylling i en sauce af dashi, soyasauce og mirin
  • Okonomiyaki, madpandekage med kål

Grøn Mad

I Grøn Mad bruger vi grøntsager fra skolens egen køkkenhave – Bosei Haven – til at lave lækre vegetariske og veganske retter, hvor vi arbejder sæsonen ind i køkkenent.

Du lærer at få masser af smag ud af mad uden at bruge kød. Vi laver alt fra italienske gnocchi til indisk dhal; men arbejder også med brød og kager, surdej og glutenfri udgaver af klassisk bagværk.

Det er både sundt, smagfuldt og sjovt at lave grøn mad med højskolekammeraterne. Lær at svinge kniven, at planlægge din hverdagsmad sundt og grønt på en nem og billig måde, der også passer til et SU-budget.

Mad & Vin

Hvilken vin passer godt til burrata-ost, andehjerter eller en pizza bianca? Det kan du lære i Boseis skolekøkken.

Lær at kombinere smage. Vi tilbereder hver gang to-tre retter, og så smager vi en vin, som går godt til.

Du lærer en masse om vin. Det handler om nydelse og om bon vivant – at leve det gode liv. Og så handler det om at udvide sin horisont, når det kommer til dufte og smage.

Vi har fingeren på pulsen, når det kommer til de mest spændende madtrends i de københavnske restauranter. Du lærer både et par klassiske kombinationer som rødt kød og rødvin, men for det meste kaster vi os ud i interessante nye ting som grøntsager med za’atar og orange naturvin.

Vi glæder os til at se dig

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold