Madlavning på højskole
På Idrætshøjskolen Bosei har vi flere pop op fag indenfor madlavning
Mad over Bål
Når vi laver mad i naturen åbnes en verden af nye muligheder.
God mad behøver ikke være kompliceret. Vi arbejder med retter, som du måske allerede har smagt, men som nu får en ny dimension, når vi sammen tilbereder den under nye former – over bålet.
Vi arbejder med det bæredygtige valg og afprøver råvarer, som du måske ikke troede kunne spises!
I løbet af valgfaget fordyber vi os i en verden af glødende madkultur med supper, fastfood, slowfood og mad på sten. Sidst men ikke mindst bliver vi fortrolige med bålet som samlingspunkt og redskab.
Få en pause fra det pulserende hverdagsliv og kom med ud i naturen, når vi sætter fokus på samværet og samarbejdet omkring bålet. Hvem ved – måske udvikler du selv en glødende passion for mad på bål!?
Japansk Mad
Vi lærer at bruge ingredienser som mirin, dashi, miso og meget andet, så du kan lave Japansk mad til dine venner derhjemme.
Hver uge laver vi en ny ret. Vi laver den mad, som bliver lavet i de japanske hjemmekøkkener.
Det er blandt andet retter som:
- Japansk curry eller kareeraisu
- Butashougayaki, stegt gris i ingefær
- Oyakodon, æg og kylling i en sauce af dashi, soyasauce og mirin
- Okonomiyaki, madpandekage med kål
Grøn Mad
I Grøn Mad bruger vi grøntsager fra skolens egen køkkenhave – Bosei Haven – til at lave lækre vegetariske og veganske retter, hvor vi arbejder sæsonen ind i køkkenent.
Du lærer at få masser af smag ud af mad uden at bruge kød. Vi laver alt fra italienske gnocchi til indisk dhal; men arbejder også med brød og kager, surdej og glutenfri udgaver af klassisk bagværk.
Det er både sundt, smagfuldt og sjovt at lave grøn mad med højskolekammeraterne. Lær at svinge kniven, at planlægge din hverdagsmad sundt og grønt på en nem og billig måde, der også passer til et SU-budget.
Mad & Vin
Hvilken vin passer godt til burrata-ost, andehjerter eller en pizza bianca? Det kan du lære i Boseis skolekøkken.
Lær at kombinere smage. Vi tilbereder hver gang to-tre retter, og så smager vi en vin, som går godt til.
Du lærer en masse om vin. Det handler om nydelse og om bon vivant – at leve det gode liv. Og så handler det om at udvide sin horisont, når det kommer til dufte og smage.
Vi har fingeren på pulsen, når det kommer til de mest spændende madtrends i de københavnske restauranter. Du lærer både et par klassiske kombinationer som rødt kød og rødvin, men for det meste kaster vi os ud i interessante nye ting som grøntsager med za’atar og orange naturvin.