Oplever du fejl? Send os en e-mail

Yoga på højskole

Yoga på højskole er for dig, der gerne vil have en stærkere og mere smidig krop, samt være mere ‘grounded’ og nærværende.

På Idrætshøjskolen Bosei kan du træne Vinyasa Yoga. Vinyasa er yoga i et meditativt flow, der udfordrer dig på styrke, smidighed og udholdenhed.

Om du har prøvet yoga på højskole før eller ej er ikke afgørende. Det vigtigste er, at du er nysgerrig på prøve yoga. Højskolens yoga underviser Bitten Herbst Rønnow har mange års erfaring med både øvede og begyndere.

I Vinyasa er der fokus på åndedrættet, som aktivt benyttes til at binde bevægelserne sammen (‘flow’), åbne kroppen (afspænding), samt holde fokus (koncentration). Derfor arbejder vi med forskellige åndedrætsteknikker (pranayama), og i særdeleshed Ujjayi åndedrættet.

Sammen laver vi små dynamiske serier, hvor vi flyder fra den ene klassiske yogastilling (asana) til den anden. Derved trænes kropsbevidsthed og -kontrol, samt balance. Nærvær og fokus er en vigtig del af yogatræningen på idrætshøjskolen, hvorfor vi også arbejder med meditation (dhyana), både i vinyasaen, men også separat som en del af afspændingen til sidst i timen.

Når pranayama, asana og dhyana bliver integreret, føles Vinyasa som en meditativ dans på yogamåtten. I starten af semesteret bruges energien og opmærksomheden på at lære stillingerne og åndedrættet, samt at lytte til instruktioner og korrektioner. Senere har vi mere fokus på flow og mindfulness, samt kontrol og overgivelse.

Yoga på højskole – her træner du:

  • Smidighed
  • Styrke
  • Udholdenhed
  • Balance
  • Kropsbevidsthed
  • Åndedrætsteknikker
  • Meditation

Læs også artiklen: Hvad koster et højskoleophold?

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold