Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Idrætshøjskolen Bosei fylder fuldkorn på højskoleeleverne den 20. januar

Puliceret af Carsten Petersen | D. 20. januar 2017 | I

Idrætshøjskolen Bosei er med, når mere end 1.000 virksomheder, kommuner, hospitaler, supermarkeder, bagere, bosteder, julemærkehjem, kantiner og mange andre markerer Årets Fuldkornsdag den 20. januar.

Dagen er organiseret af Fuldkornspartnerskabet, som siden januar 2009 har arbejdet for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Idrætshøjskolen Bosei sætter fokus på på fuldkorn via dagens morgensamling, hvor køkkenchef Stefan Merkel inspirerer højskoleeleverne til at spise mere fuldkorn. Dagens frokost bliver et bombarderet med fuldkorn! Fuldkorn i pastapladerne til lasagne, ekstra mange kerner i salaterne osv. Desuden sætter vi fokus på dagen via de sociale medier og alle på skolen bærer en fuldkornssticker.

Årets Fuldkornsdag skal minde danskerne om, at de skal huske deres 75 gram fuldkorn om dagen. Det gælder ikke kun denne dag, men året rundt. Danskerne spiser i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen, men 70% får ikke de anbefalede mængder, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Så hold øje i dag, om der er ekstra fokus på fuldkorn på din arbejdsplads, hos den lokale bager eller i dit lokale supermarked og hvis ikke, så efterspørg fuldkorn. Læs mere om Årets Fuldkornsdag på www.fuldkorn.dk

Fakta om Fuldkorn og Fuldkornspartnerskabet

  • Fødevarestyrelsen anbefaler, som en del af de 10 officielle kostråd, at en voksen spiser minimum 75 gram fuldkorn om dagen, mens børn anbefales at indtage 40-60 gram om dagen.
  • Danskerne spiser i dag 63 gram fuldkorn om dagen. Før Fuldkornspartnerskabet blev etableret, spiste danskerne kun 36 gram fuldkorn om dagen.
  • 43 procent af alle børn spiser den anbefalede mængde fuldkorn. Børn anbefales at spise 40-60 gram fuldkorn om dagen.
  • Fuldkornspartnerskabet arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.
  • Fuldkornspartnerskabet består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder.

Dansk Idrætshøjskole. Med et japansk tvist.

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold