Oplever du fejl? Send os en e-mail

Finurlig keramik – kursus i støbning med porcelæns-ler

Kurset afholdes 14.-17. september 2020.

På kurset lærer du at støbe med porcelæns-ler i gipsforme og fremstille dine egne finurlige porcelænsting.

Du kan på dette kursus fremstille forskellige mindre porcelænsting som skåle, kopper, æsker, vaser, lysestager, smykker, figurer.

Du vil lære at arbejde med et materiale som både er flydende og fast og opleve den nærmest magiske process hvor flydende ler til sidst er blevet til fine porcelænsting du kan bruge i din hverdag.

Kurset er for alle, du behøver ikke at have erfaring med at arbejde med keramik. Underviseren har mange års erfaring med at guide elever igennem de forskellige processer.

Porcelæn er et fint og helt hvidt ler som findes både som almindelig plastisk ler og som flydende støbeler.

Når støbeleret hældes i en gipsform bliver der skabt en skal af ler på indersiden af formen, som – efter det resterende porcelæn er hældt ud – tørrer og kan tages ud af formen.

I den efterfølgende process skal det støbte emne færdiggøres ved hjælp af forskellige  redskaber, og forskellige støbninger kan limes sammen med ler. Her er der brug for fordybelse og omhu, hvor materiale og fingre skal arbejde sammen i en nærmest terapeutisk proces.

Tingene brændes den første gang, kaldet forglødningen, og herefter skal de glaseres med keramikglasur og brændes anden gang, kaldet glasurbrændingen.

Til sidst laver vi en lille udstilling med de fine ting der er blevet skabt i løbet af kurset

Om underviseren:

Thora Finnsdottir er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og har i mange år arbejdet med udviklling og produktion af keramisk design i virksomheden Dottir Nordic Design samt designopgaver for Kahler og Georg Jensen Damask. Sideløbende arbejder Thora med kunst og kunsthåndværk og undervisnig af voksne, unge og børn.

Til daglig arbejder Thora i sit værksted i Kunstnerhuset i Frederiksværk i Nordsjælland.

 

Design: www.dottirnordicdesign.dk

Ja tak! Jeg vil gerne deltage

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold