Julehygge med kreative sysler og julebag
Julehygge med kreative sysler og julebag
Kom på et hyggeligt kortkursus, hvor julehygge, kreative sysler og julebag er i fokus. Du kan forkæle dig selv på kurset sammen med andre, som elsker den søde juletid i godt og hyggeligt selskab. Du kan også benytte dagene til juleforberedelser, for vi skal både være kreative og julebage, så på denne måde kan du også få lavet fine gaver og julebag.
Kurset vil være workshopbaseret, så du kan kaste dig ud i forskellige sysler som pileflet, strik/hækling og tekstilhåndværk. Derudover skal vi nyde glæden ved at julebage og blive inspirerede til lækkerier måske sat sammen på nye måder. Du bliver klar til julens duft og smag på vores julebage-workshop. Vi bager småkager, brød og kager, lærer teknikker og variationer, og du får tips til klassiske julesmagskombinationer. Mod slutningen af kurset kan du tage lidt af dit nybagte julebag med hjem, så du kan glæde familie og venner. Kurset er for den, der elsker at bage og ønsker ny inspiration og idéer til julens søde sager.
På højskolen vil der pyntet op, så vi mærker, at julen snart står for døren. Vi skal nyde køkkenets lækre mad, synge, nyde fællesskabet og forkæles med spændende foredrag og herlige ture i den skønne omkringliggende natur ved skolens område.
Mød underviserne
Hella Olsson og Frede har undervist i pileflet i mange år og er et godt makkerpar i vores workshop med pileflet. Hella og Frede fletter mange forskellige ting, og på workshoppen kan du prøve kræfter med den fascinerende teknik med det dejlige materiale, som piletræet er.
Thea Dam Søby er uddannet tekstil- og beklædningsformgiver fra Hellerup Textil Seminarium (2000) og har siden arbejdet bredt med tekstilformidling og design. De seneste 14 år har hun især fordybet sig i forskellige former for shibori samt arbejdet med boro og sashiko som en del af sin passion for bæredygtighed og synlig reparation.
Thea brænder for tekstiler – især vintage – og fremhæver gerne, hvordan “så meget stof af høj kvalitet ligger gemt væk, fordi det er for fint til at bruge.” Netop disse tekstiler tager smukt imod farve og får nyt liv gennem shibori.
Thea har udstillet og solgt egne tekstiler på bl.a. Trapholt Julemarked samt på Mujis community market i Illum i København.
I undervisningen lægger Thea vægt på at styrke deltagernes tillid til deres eget udtryk og at inspirere til at se wabi-sabi – skønheden i det uperfekte. Hun er en erfaren underviser på Bosei og fast tilknyttet højskolens familiesommerkurser.
Elsebeth Fjord Pedersen lærte som barn håndstrik af sin farmor og strikker både i hånden og på maskine. Fordybelse, flow og meningsfuld selvforglemmelse er nøgleord for Elsebeth, når det handler om strik, ligesom hun også har en interesse for bæredygtighed i strik. Elsebeth er uddannet folkeskolelærer, har en kandidat i pædagogisk sociologi og er også uddannet i craft-psykologi; aspekter, som hun har med i arbejdet med strik. Til daglig driver Elsebeth virksomheden Sart strik.
Birgitte Kristine Kampmann er uddannet kok fra French Culinary Institute i New York og har igennem årene bl.a. arbejdet som kok for den amerikanske viceambassadør i København, undervist på kokkeskolen, udviklet opskrifter og skrevet kogebøger. Birgitte er bestyrelsesmedlem i Danske Madpublicister, medlem af Guild of Food Writers, London, Oxford Food Symposium and Cookery, og Slow Food. Birgitte er desuden leder af The Kitchen Lab, som er et online mødested for en mangfoldig international kreds af bl.a. madhistorikere, gartnere, kogebogsforfattere, antropologer. Birgittes har specialiseret sig i storytelling om mad og vin og afholder også selv løbende kurser, webmøder og events, og hun udvikler podcast om mad og madudvikling.