Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Meditationskursus

Meditationskurset afholdes 11. – 14. februar 2019 og tager udgangspunkt i te og bevægelse som meditationspraksis i ceremonier og til hverdagsbrug

Et kursus med fokus på fordybelse og nærvær i meditationen, bevægelsen og den ceremonielle tes univers. I 4 dage vil vi arbejde og lære, hvordan meditation kan være en del af vores travle hverdag, uden at det bliver mystisk overtro eller en ukuelig snæver praksis.

Meditation er for alle, og det har sin plads i alles liv, hvis det får lov at fylde.

Det kræver ingen forudsætninger i forhold til fysik eller tidligere erfaring med meditation for at deltage på dette kursus.

Disse 4 dage vil give dig et større indblik i hvordan du kan skabe en rolig og velmenende meditativ praksis i hjemmet, og du vil få mulighed for selv at komme nærmere en følelse af fred.

Te og meditation på højskole

Sammen med meditationen vil vi gå på opdagelse i både japansk og kinesisk te. Både som ceremoni og ritual og som hverdags aktivitet med fokus på ro og fordybelse i praktiske anliggender. Teen vil fungere som et smukt og veludført bindeled mellem meditationens abstrakte formål og den materialistiske virkelighed, vi alle befinder os i.

Te er meditation. Der vil blive præsenteret diverse tebrygningsmetoder, og der vil være foredrag om det filosofiske grundlag for, hvorfor te er sådan en stor del af østens kultur, og hvad det har af rødder tilbage i taoismen og zen-buddhismen.

I forlængelse af hvordan meditation og te (som praktisk element i hverdagen) hænger sammen, vil du introduceres for en bevægelsespraksis med fokus på nærvær til omgivelserne og dig selv. Meditation i bevægelse er en mulighed for at forstå sig selv og indgå i internt nærvær med sin krop og psyke. På denne måde implementeres den stillesiddende meditation med den dynamiske meditation.

Om underviseren:
Marcus Udsen Grandjean har egenhændigt studeret zen-buddhisme, meditation og te-kultur i 10 år. Denne viden har givet en indsigt i, hvordan det er muligt at tilgå en meditativ livspraksis, der har rødder i filosofiske tanker samt hverdags-orienterede gøremål.

Marcus har desuden en kandidat i humanfysiologi med fokus på neuroplasticitet, og en sammenkobling mellem meditationen, sindet, handlingen og hjernens udvikling har været med til at styre de indsigter og undervisningsmetoder, han lægger for dagen. Derudover har Marcus været involveret i et bredt spektrum af bevægelsespraksisser og har undervist i blandt andet parkour, skadesreducerende træning og bevægelse i naturen.

Ja tak! Jeg vil gerne deltage

Dansk Idrætshøjskole. Med et japansk tvist.

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold