Oplever du fejl? Send os en e-mail

Meditationskursus

NB. Lukket for tilmelding.

Meditationskurset afholdes 10.-13. februar 2020 og tager udgangspunkt i både zazen, den siddende meditation, samt te og bevægelse som meditationspraksis i ceremonier og til hverdagsbrug. Det er tredje gang, kurset afholdes på Bosei.

Et kursus med fokus på fordybelse og nærvær i meditationen, bevægelsen og den ceremonielle tes univers. I 4 dage vil vi arbejde og lære, hvordan meditation kan være en del af vores travle hverdag, uden at det bliver mystisk overtro eller en ukuelig snæver praksis.

Meditation er for alle, og det har sin plads i alles liv, hvis det får lov at fylde. Det kræver ingen forudsætninger i forhold til fysik eller tidligere erfaring med meditation at deltage på dette kursus, ligesom det også vil bringe noget nyt til deltagere, der tidligere har været med på kurset.

Dette kursus kan med fordel kombineres med kurset i raku d. 7.-10. februar, hvor meditation også vil være et gennemgående element. Her vil du blandt andet have mulighed for at lave din egen te-skål og derigennem få et dybere forhold til nogle af de redskaber, der bruges i te-praksissen.

Eller du kan fortsætte med kurset i sumi-e d. 13.-16. februar, hvor du vil have mulighed for at forlænge din meditative tilstand ud i penselstrøgene og de enkle, naturlige motiver.

Hvis du ønsker at fordybe dig fuldstændig, kan du også vælge alle tre kurser for 10 dages udforskning af zen-buddhismen og nogle af dens klassiske discipliner.

Disse 4 dage vil give dig et større indblik i hvordan du kan skabe en rolig og velmenende meditativ praksis i hjemmet, og du vil få mulighed for selv at komme nærmere en følelse af fred.

Sammen med meditationen vil vi gå på opdagelse i både japansk og kinesisk te. Både som ceremoni og ritual og som hverdagsaktivitet med fokus på ro og fordybelse i praktiske anliggender. Teen vil fungere som et smukt og veludført bindeled mellem meditationens abstrakte formål og den materialistiske virkelighed, vi alle befinder os i.

Te er meditation. Der vil blive præsenteret diverse tebrygningsmetoder, og der vil være foredrag om det filosofiske grundlag for, hvorfor te er sådan en stor del af østens kultur, og hvad det har af rødder tilbage i taoismen og zen-buddhismen.

I forlængelse af hvordan meditation og te (som praktisk element i hverdagen) hænger sammen, vil du introduceres for en bevægelsespraksis med fokus på nærvær til omgivelserne og dig selv. Meditation i bevægelse er en mulighed for at forstå sig selv og indgå i internt nærvær med sin krop og psyke. På denne måde implementeres den stillesiddende meditation med den dynamiske meditation.

Program

Programmet er dynamisk og fastlægges løbende med fornemmelse for gruppens stemning og interesse. Visse elementer, såsom morgenmeditationerne og spisetider ligger dog fast, ligesom der hver dag vil være sessions indenfor alle de tre områder: Meditation, te og bevægelse. Et program kunne altså løst opridses se således ud:

Dag 1

10-11: Ankomst

11-12.30: Velkommen, introduktion til kurset og rundvisning på Bosei.

12.30-13: Frokost

13-14: Hvile

14-15.30: Session, meditation/te/bevægelse

16-17.30: Session, meditation/te/bevægelse

18-18.30: Aftensmad

19.30: Oplæg

Dag 2

6.45-7.15: Silent morning og meditation

7.30-8: Morgenmad

8-9: Hvile

9-10.30: Session, meditation/te/bevægelse

10.45-12.15: Session, meditation/te/bevægelse

12.30-13: Frokost

13-14: Hvile

14-15.30: Session, meditation/te/bevægelse

16-17.30: Session, meditation/te/bevægelse

18-18.30: Aftensmad

19.30: Stille-badning i svømmehallen

Dag 3

6.45-7.15: Silent morning og meditation

7.30-8: Morgenmad

8-9: Hvile

9-10.30: Session, meditation/te/bevægelse

10.45-12.15: Session, meditation/te/bevægelse

12.30-13: Frokost

13-14: Hvile

14-15.30: Session, meditation/te/bevægelse

16-17.30: Session, meditation/te/bevægelse

18-18.30: Aftensmad

19.30: Åben aften. Samtale, te, hygge.

Dag 4

6.45-7.15: Silent morning og meditation

7.30-8: Morgenmad

8-9: Hvile

9-10.30: Session, meditation/te/bevægelse

10.45-12.15: Session, meditation/te/bevægelse. Afrunding.

12.30-13: Frokost

13: Tak for nu 🙂

Medbring:
– Behageligt tøj til at bevæge sig i
– Varmt tøj til gåture
– Badetøj
– Evt. notesbog

Om underviseren:
Marcus Udsen Grandjean har egenhændigt studeret zen-buddhisme, meditation og te-kultur i 12 år. Denne viden har givet en indsigt i, hvordan det er muligt at tilgå en meditativ livspraksis, der har rødder i filosofiske tanker samt hverdags-orienterede gøremål.

Marcus har desuden en kandidat i humanfysiologi med fokus på neuroplasticitet, og en sammenkobling mellem meditationen, sindet, handlingen og hjernens udvikling har været med til at styre de indsigter og undervisningsmetoder, han lægger for dagen. Derudover har Marcus været involveret i et bredt spektrum af bevægelsespraksisser og har undervist i blandt andet parkour, skadesreducerende træning og bevægelse i naturen.

Ja tak! Jeg vil gerne deltage

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold