Oplever du fejl? Send os en e-mail

Yoga på højskole

Højskolekurset i uge 35 sætter fokus på forskellige typer af yoga. Vi byder velkommen til et kursus fra søndag d. 25. august til lørdag d. 31. august 2024.

Uanset om du i forvejen har yoga og mindfulness i din hverdag, eller det er en ny verden for dig er du velkommen på dette højskolekursus, hvor vi skal have yoga og mindfulness mere ind under huden. Du kommer til at møde yoga og mindfulness i praksis, og du kan i løbet af ugen mærke efter, hvad der virker for dig og finde ud af, hvordan du kan bruge det, du lærer udenfor yogamåtten. Desuden kommer du til at opleve højskolehverdagen med foredrag, fællesspisning, sangaften, morgensvømning og vores skønne natur.

Fællesskab & fordybelse


Start din morgen med en tur i svømmehallen og saunaen, inden du går ombord i morgenmadsbuffeten. Den efterfølgende morgensamling giver vitaminer til både krop og sjæl pakket ind i sange fra højskolesangbogen.

Om formiddagen kan du deltage i yogaworkshops med varierende fokus og stil. Køkkenet anretter sunde og velsmagende frokostmåltider. Efter en velfortjent pause, fortsætter dagen med flere yoga og mindfulness aktiviteter. Blandt andet yoga i vand. Onsdag byder på en mindfull tur i den gamle købstad Præstø.

Efter aftensmaden vil der være afslapning, højtlæsning og fælles sang, som fuldender din dag.

Længere nede kan du læse mere om de forskellige yoga aktivivter, som kurusugen med yoga på højskole byder på.

Hvis du har nogen spørgsmål angående vores ugekurser på højskole, så ring til os på tlf. 55 90 90 90 eller udfyld vores kontaktformular. Vi glæder os til at se dig! Ret til programændringer forbeholdes.

I samme uge afholder vi andre højskolekurser; men med et andet fokus. På den måde kan ægteparret og venneparret deltage, selvom man har forskellige interesser. Ankommer du alene, så vil du blot møde endnu flere mennesker, at dele din kursusuge med.

Her er hvad kursusugen byder på

En kursusuge med forkælelse og hvor Bosei teamet søger for at aktivere dig

Indholdet i din kursusuge

Sådan ser programmet for din kursusuge ud.

Dagen på kurset er delt op på en måde, der giver dig chancen for at prøve forskellige aktiviteter i dit eget tempo, eller måske blot nyde samværet med andre kursister over en kop kaffe. Du kan også læse avisen eller fordybe dig i et spændende magasin i vores hyggelige opholdsrum.

Man skal ikke deltage i alt; men hvis man er frisk på nye udfordringer, så har vi en masse spændende at byde på.

Hver aften under dit ophold vil der være afslapning, højtlæsning eller fælles sang, som fuldender din dag og giver dig den magiske højskoleånd.

Ændringer kan forekomme.

 

Forskellige typer af yoga

I løbet ad kurusugen får du mulighed for at stifte bekendskab med eller få et større indblik i forskellige typer af yoga, når vi arbejder med:

Hatha: Den klassiske yoga form som er baseret på balance af sindet og kroppen, ved både at arbejde med styrke og afspænding af muskler i samspil med din vejrtrækning.

Yin yoga:  Yoga hvor bindevæv samt den kinesiske medicin baseret på Meridianbaner er i fokus. Du er er længere tid i stillingerne, hovedsageligt strækkende stillinger, således at bindevævet over tid blødgøres.

Vinyasa: En flydende yogaform, baseret på en udgave af solhilsner, som binder øvelserne sammen.

Yoga Nidra: Guidet afspænding, hvor fokus er øget bevidsthed og stressreduktion.

Meditation: At være i stilhed med sig selv, finde roen i nuet. Kan være i en guidet form.

Mindfulness: Det er en metode til at arbejde med bevidst nærvær, det handler om at være til stede i nuet. Du guides til at være til stede med opmærksomhed på dine tanker, følelser og kropssansninger.

Priser & praktisk information

Priser 2024

Dobbeltværelse med delte baderum/toiletter på gangen Kr. 4.900,-

Enkeltværelse med delte baderum/toiletter på gangen: Kr. 5.600,-

Dobbeltværelse med bad/toilet på værelset: Kr. 5.600,-

Enkeltværelse med bad/toilet på værelset: Kr. 6.300,-

Dagskursist – uden overnatning på højskolen: Kr. 4.300,-

Indkvartering

Indkvartering på dobbeltværelser og enkeltværelser i henholdsvis stueplan og 1. sal. Toiletter og bruserum findes på gangene

I stueplan er der enkelte værelser med eget bad/toilet.

Sengelinned og 1 stk. håndklæde er incl. i kursusprisen. Medbring evt. ekstra håndklæde – fx til brug i svømmehallen/saunaen.

Ankomst og afrejse

Ankomst: søndag den 25. august mellem kl. 16.00 – 17.00.

Afrejse: lørdag den 31. august kl. 09.00 – 10.00.

Højskolens faciliteter

Som idrætshøjskole har vi en masse muligheder for træning; men der findes også en række kreative værksteder, svømmehal, opholdsstue og ikke mindst Bosei Haven, som er en stor del af højskolens bæredygtige profil. Man er velkommen til at kigge ud i alt det grønne.

Bosei Haven, giver dagligt grøntsager til højskolens køkken, og er et samarbejde mellem Idrætshøjskolen Bosei, Rønnede Kro samt michelin restauranten Hotel Frederiksminde. Bosei Haven er desuden blevet til med økonomisk støtte fra Hedeselskabet og med hjælp til etablering af HedeDanmark.

Vi fokuerer på at servere en sund og varieret kost

På Idrætshøjskole Bosei bliver der taget hånd om hele din krop. Det betyder, at vi har udarbejdet en kostpolitik, der drejer sig både om antallet af måltider og uforarbejdede råvarer, men også om kulturen omkring mad.

 • Vi laver maden med tanke på kostrådene.
 • Via Bosei Haven producerer vi selv økologiske grønstsager til eget køkken – og den lokale Michelin restaurant Hotel Frederiksminde
 • Vi sikrer variation i maden ved at tage kursister, elever og personalet med på råd, når maden skal planlægges.
 • Der er en vegetardag om ugen.
 • Vi serverer tre måltider om dagen. Derudover er der frugt og grovboller om eftermiddagen.

Vores krav til de råvarer vi bruger

 • Vi bruger primært kun friske og uforarbejdede råvarer. Det er kun ærter og majs, vi køber fra frost.
 • Vi bager vores eget rugbrød, franskbrød og morgengrovboller.
 • Derudover fremstiller vi vores egen marmelade og müsli.

Hensyn og service

 • Vi vil gerne have forslag til mad fra kursister og elever. Det gør det mere spændende at lave mad til dem.
 • Vi tager hensyn til allergi og sygdom.
 • Vi tager hensyn til vegetarer.
 • Vi tager hensyn til trosbetingede kostvaner.

Hjemrejse – og hva’ så?

Højskolen ligger midt skoven, så allerede når du træder ud, så møder du naturen. Fx kan man gå på opdagelse og se højskoleelevernes projekter omkring ‘Vild med Vilje’ eller tage ud til de mange små skønne strande og øvrige naturperler samt lokale kulinariske og kulturelle spots i området – fx:

GeoCenter Møns Klint

Strandtur til Feddet

Radius Destillery

Vi glæder os til at møde dig

Få ro i sindet og tilmeld dig allerede nu, så din plads er sikret. Vores øvrige kurser er ret populære og udbydes efter først-til-mølle princippet.

Har du spørgsmål? Tilmelding til kurset er åben