Oplever du fejl? Send os en e-mail

Ingen andre højskoler har en fortid som vores

Boseis pragtfulde bygninger og omfattende udendørs anlæg er med alt inventar og udrustning foræret af Tokai University i Japan.

Det skyldes at grundlæggeren af Tokai University, Dr. Shigeyoshi Matsumae (1901-1991), havde et helt særligt forhold til den danske højskole.

Han besøgte i 1930’erne nogle danske højskoler, og det fik ham til at tage Grundtvigs tanker om folkeoplysning og samtalebaseret undervisning med sig hjem til Japan.

Forholdet til Japan styrkes gennem den unikke halvårlige tur til Japan. Her møder du japanske elever på Tokai University, men der er også rig mulighed for at lære den japanske kultur at kende og få afprøvet det japanske sprog i praksis.

Efter anden verdenskrig grundlagde Dr. Matsumae Tokai University i Tokyo, der med tiden er blevet en af Japans største og mest succesrige uddannelses- og forskningsinstitutioner  og endnu i dag vedkender sig arven fra Grundtvig.

Dr. Matsumae realiserede også en drøm om at etablere en skole i Danmark, da han i 1988 åbnede Tokai University Boarding School, hvor unge japanere kunne tage japansk studentereksamen. Skolen eksisterede helt frem til 2008.

Gaven fra Japan

Tokai University har imidlertid ønsket at hædre deres grundlægger ved at skænke skolen til et højskoleformål, og sådan er Idrætshøjskolen Bosei blevet foræret som en gave til det danske samfund.

Det er nu en selvejende institution med egen bestyrelse, som er fuldstændig uafhængig af Tokai University, men Bosei ønsker at opretholde den særlige brobygning mellem dansk og japansk uddannelseskultur, som Dr. Matsumae etablerede.

Derfor vil der bestå et nært og venskabeligt samarbejde med Tokai University med elevudvekslinger og studiebesøg hos hinanden.

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold