Oplever du fejl? Send os en e-mail

Strikkekursus for øvede

Højskolekursus i uge 37 - Vi sætter fokus på strik – rammet ind i morgensang, god mad, samvær med ligesindede og højskolehygge.

Klik her og få tilsendt information, som nogen af de første, når kursusprogram er opdateret, og der åbnes for tilmelding.

Her er hvad kursusugen byder på

En hel uge med forkælelse og hvor Bosei teamet søger for at aktivere dig

Indholdet i din kursusuge

Sådan ser programmet for din kursusuge ud.

I pauserne kan du fx. nyde samværet med andre kursister over en kop kaffe. Du kan også læse avisen eller fordybe dig i et spændende magasin i vores hyggelige opholdsrum.

Ændringer kan forekomme.

Opslagning og aflukning

På denne workshop vil vi arbejde med begyndelsen og afslutningen på et strikket stykke.

Vi dykker ned i, hvad det egentlig er, der sker, når vi slår op og lukker af, og arbejder med forskellige teknikker, både de helt enkle og de mere komplekse.

Vi arbejder med glatstrik og lidt i rib, i rib med alternativer til den populære “italienske” . Vi ser også på, hvordan det på en enkel  måde er muligt at strikke videre i modsat retning ved hjælp af kontrastgarn.

Metoderne har både forskellige udtryk og funktioner i det strikkede – skal det f.eks. være  en synlig detalje eller glide ind i helheden og være stramt eller elastisk? Her spiller også pindestørrelse og garntype ind.

Medbring gerne garn fra eget lager i forskellige tykkelser og forskellige pinde samt hæklenål og stoppenål, hvis du har. Underviseren medbringer også materialer, du kan prøve at arbejde i og med.

Alternative strikketeknikker og -stile til en og to farver

Her skal vi arbejde med forskellige måder at danne masker på. Vi begynder i den kontinentale stil og kommer så  bl.a. omkring højrehåndskast, portugisisk vrang, kombineret metode og strik fra venstre til højre. Det er sjovt og udfordrende at bryde med den vante og automatiserede strikkestil, og at mestre flere måder at strikke på giver mange nye muligheder – både til strik med en og to farver.

Vi ser også på, hvordan du kan afhjælpe f.eks. løsere vrangmasker og stramstrik.

Og ikke mindst kan du ved brug af de forskellige metoder aflaste ømme steder (f.eks. er portugisisk vrang helt uden håndledsvrid) og variere din strik f.eks. også i forhold til, hvor meget du bruger hver hånd

Medbring garn og pinde. Til portugisisk vrang vil jeg anbefale et uldgarn til p. 4-5 i to farver, der er nemme at skelne fra hinanden. Underviseren medbringer også materialer du kan arbejde i og med.

Underviser Elsebeth Fjord Pedersen

Elisabeth strikker hver dag! Og elsker, at man kan blive ved med at finde nye områder at fordybe sig i. Til dagligt har hun den lille strikkevirksomhed Sart strik med værksted, butik og undervisning. Elisabeth skiftede branche efter et stressforløb som adjunkt, hvor strik var hendes bedste “terapi”. Elisabeths farmor lærte hende håndstrik, da hun var barn, og hun lærte sidenhen at strikke på maskine.

Fordybelsen og det, at man kan strikke  på så mange forskellige måder er noget af Elisabeths yndlingsstof – og så interesserer hun sig bl.a. også for ansvarlig produktion, især i uldens vej fra får til garn.

Elisabeth er uddannet i craft-psykologi hos Anne Kirketerp.

Priser & praktisk information

Priser 2024

Dobbeltværelse med delte baderum/toiletter på gangen Kr. 4.900,-

Enkeltværelse med delte baderum/toiletter på gangen: Kr. 5.600,-

Dobbeltværelse med bad/toilet på værelset: Kr. 5.600,-

Enkeltværelse med bad/toilet på værelset: Kr. 6.300,-

Dagskursist – uden overnatning på højskolen: Kr. 4.300,-

Indkvartering

Indkvartering på dobbeltværelser og enkeltværelser i henholdsvis stueplan og 1. sal. Toiletter og bruserum findes på gangene

I stueplan er der enkelte værelser med eget bad/toilet.

Sengelinned og 1 stk. håndklæde er incl. i kursusprisen. Medbring evt. ekstra håndklæde – fx til brug i svømmehallen/saunaen.

Ankomst og afrejse

Ankomst: søndag den 8. september mellem kl. 16.00 – 17.00.

Afrejse: lørdag den 14. september kl. 09.00 – 10.00.

Højskolens faciliteter

Som idrætshøjskole har vi en masse muligheder for træning; men der findes også en række kreative værksteder, svømmehal, opholdsstue og ikke mindst Bosei Haven, som er en stor del af højskolens bæredygtige profil. Man er velkommen til at kigge ud i alt det grønne.

Bosei Haven, giver dagligt grøntsager til højskolens køkken, og er et samarbejde mellem Idrætshøjskolen Bosei, Rønnede Kro samt michelin restauranten Hotel Frederiksminde. Bosei Haven er desuden blevet til med økonomisk støtte fra Hedeselskabet og med hjælp til etablering af HedeDanmark.

Vi fokuerer på at servere en sund og varieret kost

På Idrætshøjskole Bosei bliver der taget hånd om hele din krop. Det betyder, at vi har udarbejdet en kostpolitik, der drejer sig både om antallet af måltider og uforarbejdede råvarer, men også om kulturen omkring mad.

 • Vi laver maden med tanke på kostrådene.
 • Via Bosei Haven producerer vi selv økologiske grønstsager til eget køkken – og den lokale Michelin restaurant Hotel Frederiksminde
 • Vi sikrer variation i maden ved at tage kursister, elever og personalet med på råd, når maden skal planlægges.
 • Der er en vegetardag om ugen.
 • Vi serverer tre måltider om dagen. Derudover er der frugt og grovboller om eftermiddagen.

Vores krav til de råvarer vi bruger

 • Vi bruger primært kun friske og uforarbejdede råvarer. Det er kun ærter og majs, vi køber fra frost.
 • Vi bager vores eget rugbrød, franskbrød og morgengrovboller.
 • Derudover fremstiller vi vores egen marmelade og müsli.

Hensyn og service

 • Vi vil gerne have forslag til mad fra kursister og elever. Det gør det mere spændende at lave mad til dem.
 • Vi tager hensyn til allergi og sygdom.
 • Vi tager hensyn til vegetarer.
 • Vi tager hensyn til trosbetingede kostvaner.

Hjemrejse – og hva’ så?

Højskolen ligger midt skoven, så allerede når du træder ud, så møder du naturen. Fx kan man gå på opdagelse og se højskoleelevernes projekter omkring ‘Vild med Vilje’ eller tage ud til de mange små skønne strande og øvrige naturperler samt lokale kulinariske og kulturelle spots i området – fx:

GeoCenter Møns Klint

Strandtur til Feddet

Radius Destillery

Vi glæder os til at møde dig

Få ro i sindet og tilmeld dig allerede nu, så din plads er sikret. Vores øvrige kurser er ret populære og udbydes efter først-til-mølle princippet.

Har du spørgsmål? Tilmelding til kurset er åben