Oplever du fejl? Send os en e-mail

Hvordan bliver man politibetjent?

Puliceret af Carsten Petersen | D. 1. marts 2023 | I

Vil du gerne vide, hvordan du bliver politibetjent? Læs mere i denne artikel om hvad den politiforberedende linje på Idrætshøjskolen Bosei gør for dig og dine drømme om optagelse på Politiskolen.

Adgangskrav til politiuddannelserne

Der er en række krav, der skal opfyldes for at blive politibetjent eller politikadet. Overordnet kan disse listes således:

 • Du er dansk statsborger
 • Du er fyldt 18 år til politikadetuddannelsen og 21 år til basisuddannelsen til politibetjent
 • Du har gyldigt kørekort – og være rutineret bilist for at blive politibetjent
 • Du har danskkundskaberne i orden og det rette uddannelsesniveau
 • Du har et godt helbred og er i god fysisk form
 • Du besidder de nødvendige personlige kompetencer
 • Du har de grundlæggende, personlige træk, der skal til i politijobbet
 • Du har ikke strafbare forhold, der står i vejen for din egnethed
 • Du har ikke brugt doping
 • Din personlige fremtoning, fx tatoveringer og piercinger, er forenelig med politijobbet
 • Du kan sikkerhedsgodkendes

Disse krav uddybes mere på politiets hjemmeside; men vil naturligvis blive gennemgået af den aktive politibetjent, der underviser dig på Idrætshøjskolen Bosei.

Bliv forberedt til Politiskolen på Bosei

Det kræver grundig forberedelse og træning at komme ind på Politiskolen.

Idrætshøjskolen Bosei samarbejder med Politiet. Så vælger du Politilinjen her på idrætshøjskolen, så sikres du dét indhold, som du vil få brug for, når du skal klatre igennem nåleøjet til Politiskolen: Styrketræning, kampsport, boglig og mental forberedelse, konditionstræning, svømning og livredning. Det hele bliver bundet sammen med en masse politirelevante aktiviteter.

Kun på denne højskole bliver du undervist af en aktiv politimand! Dette sikrer dig maksimal forståelse og oplevelse af dine kommende opgaver hos Politiet. På den måde bliver du bedst forberedt!

Du får altså en afklaring på hvor du står fysisk, psykisk og socialt i forhold til uddannelsen som politibetjent eller politikadet.

Bosei er desuden den eneste højskole, hvor du reelt kan træne kampsport. Her lærer du bl.a. at forsvare dig selv og pacificere folk gennem kampsport.

Optagelsesprøver hos Politiet

Ansøgningsforløbet til Politiskolen varer ca. 2 måneder. Politiet har optagelsesprøver flere gange om året. Fristerne finder du på Politiets hjemmeside.

Efter behandling af din ansøgning inviteres du til 2 forskellige prøvedage, hvor du skal bestå en fysisk prøve og en krævende holdopgave. Efterfølgende sker der en afsluttende behandling, hvor dem der kommer gennem nåleøjet får tilbud om optagelse.

På den politiforberedende linje på Bosei får du et stærkt indblik i prøverne og modtager råd og vejledning i, hvad politiet vægter højt, når de behandler din ansøgning. Samtidig finder du ud med dig selv, om du er mentalt parat til at starte på en uddannelse hos Politiet. 

Politikadetuddannelsen

Allerede som 18-årig kan du søge optagelse til uddannelsen som politikadet.

Som politikadet er du med til at understøtte en vigtig samfundsmæssig opgave. Du har politimyndighed inden for politikadettens opgaveområder og kommer til at arbejde med grænsekontrol:

Fx kontrol af køretøjer, personer og dokumenter langs den danske grænse. Varetagelse af lettere sagsbehandling i forbindelse med grænsekontrollen.

Og bevogtningsopgaver:

Fx bevogtning af retslokaler, fareområder, skadesteder og gerningssteder. Eller opgavebistand i forbindelse med transporter eller udsendelse af personer, der er udvist af Danmark.

Politiets basisuddannelse

Du skal være fyldt 21 får at starte på denne uddannelse. Derfor kan du med fordel udnytte tiden efter din gymnasielle uddannelse eller i dit sabbatår ved at tage den politiforberedende linje på Bosei.

Når du engang har gennemført Politiets basisuddannelse med et tilfredsstillende resultat, bliver du fastansat som politibetjent og fortsætter din personlige og faglige udvikling, der kan tage mange forskellige karriereveje.

Færdselsulykker, spritbilister, narkotikasalg og bandekriminalitet er blot enkelte af Politiets opgaver.

Den aktive politibetjent, der underviser dig på Idrætshøjskolen Bosei, sikrer, at du oplever en række politirelevante events udenfor højskolen, hvor selv du oplever Politiets arbejdsopgaver.

Besøg Bosei og mærk stemningen!

Bosei skal opleves: De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst “live”. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost. Rundvisningen er helt uforpligtende, og vi betaler selvfølgelig dine udgifter til transport. Start din rundvisning lige her. Vi glæder os til at møde dig!

Læs også artiklen: Hvad koster et højskoleophold?

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold