Oplever du fejl? Send os en e-mail

Rejser til Sydkorea for unge – 10 ting du skal vide inden afrejse

Puliceret af Carsten Petersen | D. 12. april 2023 | I

Længes du efter at rejse i dit sabbatår og komme til at opleve en helt anden kultur?

Så er en rejse til Sydkorea måske noget for dig! Landet byder på alt fra moderne storbyer til smukke parker og gamle templer. Uanset om du er på udkig efter inspiration til din egen rejse eller blot er nysgerrig på, hvad Sydkorea har at byde på, så læs med her.

Hvad gør Sydkorea til en fed rejsedestination?

Sydkorea er et fantastisk rejsemål, og der er mange gode grunde til at besøge landet:

  • For det første er Sydkorea relativt uberørt af turisme, og du vil derfor kunne få en masse specielle oplevelser. Fordi landet ikke er særlig turistpræget, vil du blive taget ekstra godt imod af de lokale og opdage landets ægte sider.
  • Sydkorea er ikke alene berømt for sin kulturarv, men også for sin storslåede natur. De smukke nationalparker, øer og strande, er ideelle til at kunne slappe af og nyde naturen.
  • Landet gemmer på en bred vifte af spektakulære seværdigheder. For eksempel hovedstaden Seoul, hvor Seoul-tårnet blandt andet befinder sig og de mange smukke nationalparker og paladser som landet besidder.
  • Sydkorea er meget kendt for sin gastronomiske scene med autentiske retter og friske, lokale ingredienser. Der er også en række internationale restauranter, så du kan finde noget til enhver smag.
  • Et andet fedt kendetegn ved landet er, at du både kan slentre gennem gamle byer og stræder, der er fuld af historie og kultur, eller opleve nyere storbyer, der stråler af moderne teknologi.

Læs også: Pit-stop på Idrætshøjskolen Bosei

Hvad er godt at vide inden man rejser til Sydkorea?

Det vurderes at være relativt sikkert at rejse rundt i Sydkorea, men det er alligevel en god ide, at forberede sig på landets kultur. Herunder finder du 10 gode informationer at have som rejsende i Sydkorea.

1. Trafik

Som rejsende i Sydkorea bør du være særligt opmærksom i trafikken – især som fodgænger. Specielt i større byer er trafikken kaotisk og uforudsigelig, og det medfører en del alvorlige personulykker. Kig dig derfor altid for, når du passerer en vej og benyt så vidt muligt transportmidler med en lokal chauffør.

2. Transport

Sydkorea har et rigtig godt udviklet bussystem og jernbanesystem. Man kan stort set nå hele landet med busser, som kører mellem alle større og mindre byer i landet. Busserne kører både til tiden, er hurtige og komfortable.

Jernbanesystemet er også enormt effektivt og når ud til alle dele af landet. Det anbefales at bestille en togbillet et par dage i forvejen, særligt hvis togturen finder sted i weekenden grundet travlhed. Taxaer er også et populært transportmiddel og er en del billigere end i Danmark.

3. Drikkepenge

I Sydkorea forventes det ikke, at man giver drikkepenge. Flere hoteller og restauranter inkluderer dog typisk et service beløb på op til 10 procent i regningen.

4. Wifi

Sydkorea er et meget veludviklet land, hvad angår teknologi, også når det kommer til wifi. Du kan næsten finde frit wifi overalt i landet, og det er ovenikøbet ret hurtigt og godt.

Vil du gerne være sikker på at have dækning overalt, kan du overveje at købe et SIM-kort. Dette kan du allerede gøre, når du ankommer i lufthavnen. Herved er du sikker på, at alt fungerer som det skal.

5. Betalingsmuligheder og priser

Sydkorea benytter sig af møntfoden koreansk won (KRW), hvor én dansk krone pt svarer til 187,25 KRW. Hvis du udelukkende bruger KRW på din tur, ender du altså hurtigt med at brænde mange sedler og mønter af. Det er dog ikke nødvendigt, da du kan betale med kreditkort stort set alle steder.

Priserne i Sydkorea er som udgangspunkt lidt billigere end i Danmark. Landets priser varierer dog meget afhængigt af, hvilken by du befinder dig i, samt hvad du er på udkig efter. Indkvartering i hovedstaden Seoul er for eksempel dyrere end i mindre byer, mens det er omvendt, hvis du er på udkig efter mad og drikkevarer. Der findes altså prislejer til alles smag i Sydkorea.

6. Engelskkundskaber

Det officielle sprog i Sydkorea er koreansk, som også kaldes Hangul. Sproget adskiller sig meget fra det vestlige sprog og det er altså en nødvendighed enten at kunne tale engelsk eller koreansk for at kommunikere med indbyggerne.

Næsten alle sydkoreanske studerende lærer i dag engelsk under deres uddannelse, så du kan som minimum godt forvente at kunne føre en basal engelsk samtale med yngre sydkoreanere. Sydkoreanere bruger dog sjældent sproget indbyrdes og man kan derfor godt høre, at de taler engelsk med en tyk koreansk accent.

Størstedelen af de koreanske ansatte på hoteller og i flyselskaber har lidt kendskab til engelsk og kan godt kommunikere med internationale turister. Som turist kan man dog stadig overveje at lære lidt koreansk, for at komme endnu tættere på den koreanske kultur.

7. Pas og visum

Ifølge myndighederne i Sydkorea, skal dit pas være gyldigt under hele dit ophold. Derudover kan danskere opholde sig visumfrit i landet i 90 dage. Man skal dog udfylde en elektronisk indrejseformular ved navn Korea Electronic Travel Authorization (K-ETA). Det anbefales at ansøge i god tid inden afrejse.

Ansøg om K-ETA her

8. Bedste rejsetidspunkt

Hvis du planlægger at besøge Sydkorea, er månederne april og maj samt september til og med november særligt gode tidspunkter at komme på. Her skinner solen og temperaturerne er behagelige. Dette har japanerne også opdaget, så der er særligt mange, der rejser til Sydkorea i april og maj måned. Det kan derfor være en lille udfordring at finde et overnatningssted.

Vintermånederne kan være ret kolde, men hvis du er glad for at stå på ski, er det et godt sted at tage til.

9. Naturkatastrofer

Som turist i Sydkorea opfordres man til løbende at holde sig opdateret omkring vejrudsigterne. Der er nemlig en risiko for mindre jordskælv året rundt. I regntiden kan der være en risiko for oversvømmelser og jordskred, mens der i perioden fra juli til september er risiko for tyfoner.

Er der varsel omkring dårligt vejr eller naturkatastrofer, sender de lokale myndigheder en SMS ud til alle, der opholder sig i landet. Beskeden står på koreansk, så du kan med fordel oversætte beskeden eller spørge en lokal om dens betydning.

10. Demonstrationer

Som rejsende i Sydkorea, og alle andre lande for den sags skyld, er det en generel anbefaling at tage afstand fra demonstrationer og politiske optøjer.

Rejs til Sydkorea med Idrætshøjskolen Bosei

Vælger du et ophold på Bosei, kan du se frem til nogle fede rejser, hvor du blandt andet kan vælge at rejse til Sydkoreas hovedstad Seoul – både på forårs- og efterårssemesteret.

Sammen med dine nye venner fra højskolen, får du en uforglemmelig oplevelse med mulighed for at opdage Sydkoreas kultur, historie og natur. I løbet af de to uger rejsen varer, vil du blandt andet bo i et tempel og leve sammen med munke samt opleve den farvestrålende koreanske madkultur.

En rejse til Sydkorea med Idrætshøjskolen Bosei byder også på muligheden for at dyrke sport og motion. Sammen med andre unge koreanere kan du eksempelvis prøve kræfter med den koreanske kampsport eller tage på vandreture i landets smukke nationalparker.

Rejsen giver dig altså både mulighed for kulturelle oplevelser og fysisk udfoldelse i naturen samtidig med, at du ikke behøver at bekymre dig om de praktiske ting såsom transport og rejseforsikring.

Vælg en rejse til Sydkorea med Idrætshøjskolen Bosei og få en unik mulighed for at opleve et spændende land med andre unge og erfarne rejseledere.

Du kan læse mere om vores rejse til Sydkorea her

4 fordele ved at rejse med en Idrætshøjskolen Bosei

Rejser med en højskole, er en fantastisk måde at rejse på, især hvis man ikke har så stor erfaring med at rejse på egen hånd.

  1. En af fordelene ved at rejse med højskolen er, at du kan tage af sted med venner, som du kender fra Højskolen. Det kan gøre turen mindre skræmmende, fordi du ikke skal møde en hel ny gruppe mennesker først. Derudover vil du også have mulighed for at opleve og udforske nye steder med dine venner, hvilket kan styrke jeres venskaber til når i kommer hjem igen.
  2. En anden fordel ved at tage på højskolerejse er, at du rejser i en gruppe. Det betyder, at der vil være minimum én rejseleder, som er bekendt med stedet og vil tage sig af de praktiske ting såsom transport og indkvartering. Du vil også have en fast gruppe at hænge ud med, og nogen at dele dine oplevelser med.
  3. En højskolerejse til Sydkorea kan give dig mulighed for at prøve kræfter med at rejse alene, men stadigvæk have en tryg base at vende tilbage til. Du kan tage på små udflugter på egen hånd eller sammen med nogle af dine venner fra højskolen. Det kan være en god måde at lære at planlægge og håndtere en rejse på egen hånd.
  4. Oplev Sydkorea på en sjov og tryg måde, samtidig med at du kan dyrke lidt sport og lære mere om den koreanske kultur og historie, så er en højskolerejse med Idrætshøjskolen Bosei lige noget for dig.

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold