Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Fitness, sundhed, ernæring & vægttab

Tag på højskole og kom i dit livs form – både fysisk og mentalt. Nu kan du også tage uddannelsen som fitness instruktør i samarbejde med DIF & DGI.

Du giver den gas både udendørs på vores calisthenics playground og i det nye fitnessrum. Du sveder, forbrænder kalorier og løfter jern. Fokus ligger på at træne og spise rigtigt, så din krop bliver stærk og sund. På Bosei kan du udvide din træning med yoga, meditation, massage, fysioterapi og få viden om god ernæring.

Tilmeld dig Forårsholdet 2019 og rejs med til Japan eller Korea!

Ring og hør hvordan på 55 90 90 90 eller læs mere her.

Højskolevejen til sundhed og en stærk krop

Tilmeld dig Forårsholdet 20198 og rejs med til Japan eller Korea!

På Health & Fitness-linjen på Bosei udvikler du dig både fysisk og mentalt. Du får en kombination af flere forskellige fag:

Fysisk træning og fitness

Fysisk træning og fitness på vores højskole handler ikke kun om at få store muskler, men om at blive stærkere, hurtigere, mere eksplosiv og komme i bedre form.

Vi sveder og presser os selv til at hoppe højere, løbe hurtigere og længere og løfte tungere vægte.

Træningen tager udgangspunkt i den enkelte, og den er tilrettelagt så alle uanset niveau bliver udfordret og kommer i deres livs form.

Ofte vil vægttab være en af de positive “sideeffekter”. Vi arbejder med individuelle målsætninger og fysiske test, så du kan følge din udvikling under forløbet.

Der vil blandt andet være:

 • Styrketræning
 • Calisthenics og Cross fit (ikke konkurrence cross fit)
 • Konditionstræning
 • Cirkeltræning
 • Smidighedstræning
 • Skadesforebyggende træning
 • Balancetræning

Fysioterapi/Idrætsteori

I Fysioterapi/idrætsteori vil du lære, hvordan kroppen fungerer. Du vil lære, hvordan du træner din krop mest hensigtsmæssigt.

Du vil også lære mere om kost, ernæring og sundhed, og hvad du skal spise for at få mest ud af din træning.

Faget på højskolen vil give dig en god, solid basisviden, hvis er du interesseret i at læse til fysioterapeut, eller hvis du på nogen måde vil arbejde med kroppen senere i dit liv.

Der vil blandt andet være:

 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Skadesbehandling
 • Skadesforebyggende behandling
 • Træningsteori

Yoga

På Bosei kan du også dyrke yoga-formen Suikido yoga, som er udviklet af Chris Valles. Det er en yogaform, som kombinerer kampkunst, yoga, zen, taoistisk qigong, østerlandsk helbredelsesvidenskab og moderne dans.

Det er en flydende organisk bevægelsesform, der smidiggør, styrker og gennemarbejder hele kroppen; muskler, sener, led, kredsløb, åndedræt, organer, knogler, nerve- og meridiansystem.

I sin dybere essens er Suikido Yoga en fysisk-energetisk træningspraksis, der har at gøre med kunsten at dirigere og bevæge Ki – den vitale livskraft, der flyder i og igennem kroppen.

Meditation

Lær dig selv bedre at kende ved hjælp af meditationens mange teknikker og metoder til fordybelse.

Meditation på Bosei er et aktivt fag, hvor man igennem langsomme bevægelser og fokus på enkelte dele af kroppen styrker sit fokus. Du vil blive mere afslappet og få en stærkere koncentration igennem denne klassiske meditationsform.

Ko Tai-Jeong underviser i meditation. Ko har tidligere været buddhistisk munk og har praktiseret meditation i mange år.

Shiatsu

Shiatsu kaldes ofte for massage, men det er i virkeligheden en behandlingsform i familie med akupunktur. Det er en gammel japansk behandlingsform, som helt bogstaveligt betyder ”fingertryk”.

I shiatsu vil du lære at trykke med fingrene på energibanerne (meridianerne) i kroppen.

Det er både behageligt og sundt, og samtidig lærer du noget om kroppen på en anden måde end de andre timer.

Kost og sundhed

Kost og sundhed på højskolen er et teoretisk fag, hvor du lærer, hvordan du skal sammensætte din kost i forhold til din træning. Du finder ud af, hvad dit energibehov egentlig er, og hvordan du opfylder det mest hensigtsmæssigt.

Du kan bruge din viden til at blive mere bevidst om, hvilken kost er bedst for dig og din krop, og hvilken indflydelse din kost har på din træning.

Dette fag er også et godt udgangspunkt, hvis du har vægttab som mål for dit højskoleophold.

Svømning på højskolen

Oplev Danmarks smukkeste svømmehal!

Den er placeret midt i skoven i forlængelse af højskolen med store panoramavinduer, så du føler, at du svømmer mellem træerne. Er der en bedre måde, at nyde din svømning?

Svømmeundervisningen på højskolen er for alle. Har du aldrig rigtig fået lært at svømme, så kan det blive nu, at du endelig får det lært. Måske har du svømmet lidt, men vil gerne have hjælp til at blive mere effektiv i vandet, eller måske er du tidligere elitesvømmer som bare gerne vil genopfriske formen og få svømmet en masse baner. Der er mulighed for det hele.

Svømmeundervisningen her på højskolen tager udgangspunkt i den enkelte elevs niveau, så alle kan være med. Vi starter fra bunden med alle svømmestilarterne og bygger teknikken op.

I undervisningen vil der være en masse øvelser som kan hjælpe til at få en bedre teknik, der vil også være distancesvømning og derudover prøver vi kræfter med andre vandaktiviteter så som udspring, dykning og nogle gange leger vi også bare i vandet.

Hvis du ønsker at blive en bedre svømmer, komme i bedre form og i det hele taget udnytte svømmehallens muligheder, er dette valgfag for dig.

Der er også udstyr til Aqua Fitness i svømmehallen.

Livredning

Faget livredning på Bosei giver dig muligheden for at lære, hvordan du redder liv. Du lærer hjerte-lungeredning, og hvordan du bruger en hjertestarter. Og du lærer om hvordan du forholder dig, hvis der sker en ulykke, og hvordan du kan forholde dig til forskellige sygdomme.

Du bliver i stand til at bjærge (transportere en person i vandet), og hente en druknet person på bunden af bassinet.

I midten af semesteret er det muligt at tage bassinlivredderprøven, som gør dig i stand til at åbne svømmehallen for dine kammerater, når I har lyst til lidt svømning. Måske kan du også bruge din erfaring som livredder på Bosei, til at søge studiejob efterfølgende.

DET DER PLEJER AT STÅ MED SMÅT

Priser & praktisk information

Start for Højskoleophold

Forårsholdet 2019 starter søndag den 6. januar (varighed: 24 uger).

Efterårsholdet 2019 starter onsdag den 7. august (varighed: 19 uger).

Alle kan komme på højskole. Det kræver ingen forudgående uddannelse eller lignende. Det eneste krav er, at man er fyldt minimum 17½ år, den dag semesteret begynder. De fleste elever er mellem 18 – 25 år, men vi har også gode erfaringer med elever, som er i 30erne og 40erne.

Priser

Højskoleopholdet koster kr. 1.540,- pr. uge.

Forårskurset 2019 koster kr. 36.960,- for 24 uger.

Efterårskurset 2019 koster kr. 29.260,- for 19 uger.

Prisen dækker indkvartering på dobbeltværelse med trådløst internet samt fuld forplejning alle ugens 7 dage, undervisning samt eget fritidsforbrug af gaming room, japansk bibliotek, fitnessrum, idrætsfaciliteter, svømmehal etc.

For norske elever, der søger via Lånekassen.no kan det oplyses, at af ugeprisen på kr. 1.540 udgør undervisning (skolepenge) = 1.047 (68%).

 

Prisen omfatter ikke de rejser som idrætshøjskolen tilbyder.

Alle elever indbetaler ved opstart yderligere kr. 3.500,- til en rejsekonto. Dette beløb reducerer enten elevens endelige egenbetaling ved de lange studierejser eller konverteres til en kortere studietur til en europæisk storby indenfor samme periode.

Det samme gælder kr. 1.000,– som dækker udgifter til materialer og lignende i forbindelse med den almindelige undervisning i løbet af semesteret.

Når du tilmelder dig et højskoleophold, betaler du et tilmeldingsgebyr på kr. 1.000,-.  Det dækker administrative omkostninger og refunderes ikke.

Enkelte kommuner giver støtte til højskoleophold – ring til din kommune og forhør dig. Du kan læse mere om støtte til højskoleophold her.

Sådan ser en typisk uge ud

Skemaet er vejledende!

Det endelige skema for dit hold vil blive udarbejdet efter introduktionsugen, når alle eleverne har valgt fag.

Der vil desuden være en masse aktiviteter ud over skemaet, hvor der er åbent i svømmehallen, lejrbål i skoven, teceremoni og meget mere. Du vælger et fag i hver blok. Undervejs vil det blive muligt at skifte fag i nogle blokke.

SKEMA_web

Mentorstøtteordning på Bosei

Hvis du er henvist til at tage på højskole via en UU-vejleder, er der mulighed for at få støtte via mentorstøtteordningen.

Unge uden ungdomsuddannelse mellem 17½ – 25 år, der er i risiko for aldrig at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse kan – som led i en uddannelsesplan udarbejdet i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning – tilbydes at deltage i et afklarende og udviklende højskoleforløb med henblik på overgang til en kompetencegivende ungdomsuddannelse.

Elever under EGU er ikke omfattet af ordningen.

Mentor-eleven bliver tilknyttet en certificeret mentor (en lærer på højskolen med mentor-uddannelse), som tager samtaler med eleven efter behov (min. 1 gang ugentlig) – og har samtidig en kontaktlærer i sin gang-gruppe.

Samtalerne tager udgangspunkt i den enkeltes livssituation, og mentoren fungerer som en slags katalysator, der kan hjælpe den unge til at blive klogere på sig selv og omverdenen.

Udgangspunktet er at forsøge at hjælpe den unge til at blive mere afklaret i forhold til et fremtidigt liv og uddannelse.

Tilmelding skal ske via ansøgningsformularen på Boseis hjemmeside. En underskrevet uddannelsesplan udarbejdet sammen med UU-vejleder eftersendes eller mailes til skolens kontor.

Du får vejledning både individuelt og i grupper på Bosei

Som elev på Idrætshøjskolen Bosei bliver du allerede den første aften placeret i en Bosei-gruppe sammen med 10-12 andre elever.

Til hver Bosei-gruppe er der tilknyttet en kontaktlærer, som i løbet af dit højskoleophold deltager og afvikler 3 samtaler sammen med dig. Den første samtale er fælles og foregår i din Bosei-gruppe. De efterfølgende to samtaler er personlige samtaler, hvor kun du og din kontaktlærer er til stede.

Ved den første samtale, som afholdes indenfor den første uge af dit ophold, skriver du oftest et forventningsbrev, som din kontaktlærer opbevarer til senere brug ved kommende møder. Dette brev kan til tider også erstattes af et referat af den samtale i har haft.

I forventningsbrevet/ i samtalen med din Bosei-lærer skriver eller fortæller du om dine forventninger til opholdet på Bosei, hvilke delmål og mål du gerne vil opnå. På dette første møde taler I også om dit uddannelsesmæssige udgangspunkt og hvad dine fremtidsplaner måtte være.

Samtale nr. to er en opfølgning på den første samtale, for sammen at finde ud af, om du følger dine mål og planer eller om der måske er behov for justeringer. Men i denne samtale bliver vi også lidt mere konkrete med hensyn til afsøgning og vejledning mod dine kommende studie-og jobmuligheder.

Den tredje og afsluttende samtale er en slut-evaluering, hvor vi reflekterer over, hvor vidt du er kommet et stykke videre frem mod dine mål – eller måske ligefrem har fået indfriet nogle af dine forventninger. Vi tager temperaturen på dine fremtidsplaner og ser om de holder og slutteligt hjælper vi dig med kommentarer til din kompetencebeskrivelse, hvis du har lyst til -og mod på at skrive sådan en.

På Bosei tror vi på, at disse tre ovenstående samtaler er yderst vigtige for både dig som elev, men også for os som højskole – og derfor er samtalerne obligatoriske for både dig og os.

Det er yderst vigtigt, at du tager samtalen seriøst og har forberedt dig og kommer relevante input, da det jo er dit liv og din fremtid, det primært handler om.

Men bare rolig; samtalerne foregår under stille og hyggelige former. Ja – vi tror faktisk, at du kommer til at se frem til disse. Og husk også, at du altid i det daglige kan få råd og vejledning om fremtidige uddannelsesmuligheder af enten højskolens studievejleder, din kontaktlærer eller af en af skolens andre undervisere.

Èn gang i hvert semester får skolen besøg af en ekstern studievejleder fra Studievalg Sjælland, som via et oplæg guider og vejleder eleverne frem mod deres fremtidige studievalg.

Denne studievejleder stiller sig efterfølgende til rådighed for personlig vejledning, sparring og opklarende spørgsmål fra skolens elever.

 

Gruppevejledning

Enkelte lektioner i skolens fællestimer er reserveret til gruppevejledning.

I disse timer får eleverne mulighed for at dele deres historier og mål med de andre højskoleelver, og får derigennem opøvet selvværd og skabt

nye indsigter. Den fælles gruppevejledning er ud fra den overbevisning, at vi alle har potentialet til at udfordre og inspirere hinanden til afklaring og valg.

Ofte vil højskolekammerater stå med nøjagtigt de samme bekymringer om fremtiden og uddannelsesvalg som man selv gør, og chancen for at løse tingene gennem en fælles perspektivering, kan mange gange vise sig at være den bedste.

I disse seancer vil der naturligvis også være flere af skolens lærere tilstede, klar til at hjælpe til i processen.

Vi fokuerer på at servere en sund og varieret kost

På Idrætshøjskole Bosei bliver der taget hånd om hele din krop. Det betyder, at vi har udarbejdet en kostpolitik, som du kan læse om herunder. Kostpolitikken drejer sig både om antallet af måltider og uforarbejdede råvarer, men også om kulturen omkring mad.

 • Vi laver maden med tanke på kostrådene. Det er så op til eleverne at sammensætte måltidet hensigtsmæssigt.
 • Vi sikrer variation i maden ved at tage eleverne og personalet med på råd, når maden skal planlægges.
 • Der er en vegetardag om ugen.
 • Vi serverer tre måltider om dagen. Derudover er der frugt og grovboller om eftermiddagen.
 • Som regel er der et varmt måltid, som bliver serveret til frokost.
 • Til frokost er der som regel en kødret, en suppe og to slags grønt tilbehør.
 • Der er kage til caféaftenen, som bliver holdt en gang om ugen.

Vores krav til de råvarer vi bruger

 • Vi bruger næsten kun friske og uforarbejdede råvarer. Det er kun ærter og majs, vi køber fra frost.
 • Vi bager vores eget rugbrød, franskbrød og morgengrovboller.
 • Derudover fremstiller vi vores egen marmelade og müsli.

Vores madkultur

 • Hvis eleverne absolut vil have ketchup til maden, må de selv hente det i køkkenet.
 • Vi synliggør højtider og traditioner gennem maden. Bl.a. ved at servere and mortensaften.
 • Eleverne hjælper til med servering, oprydning og opvask.

Hensyn og service

 • Vi vil gerne have forslag til mad fra eleverne. Det gør det mere spændende at lave mad til dem.
 • Vi tager hensyn til allergi og sygdom.
 • Vi tager hensyn til vegetarer.
 • Vi tager hensyn til trosbetingede kostvaner.

 

Vi håber, at vi ved hjælp af denne kostpolitik kan åbne elevernes øjne for nye oplevelser i madens verden.

Er der nogen regler?

Ja, men ikke mange:

 • Brug af ulovlige rusmidler (herunder cannabis) er forbudt.
 • Alle Boseis lokaler og værelser er røgfrie. Rygning foregår udendørs.
 • Deltagelse i morgensamlinger og de fag, du har valgt, er obligatorisk.
 • Du deltager i oprydning i spisesalen og opvask samt i rengøring af din bogruppes fælles faciliteter (bl.a. badeværelser).
 • Husdyr er desværre ikke tilladt.

Kan man vaske tøj på Bosei?

Ja, der er vaskemaskiner, tørretumblere og tørrerum i kældrene under elevboligerne. Det er billigt at vaske tøj på Bosei – ca. kr. 20,- pr vask inkl. vaskepulver.

Hvad med sengetøj?

Du skal selv medbringe dyne, pude og sengelinned (lagen, pudevår og dynebetræk). I begrænset omfang kan du evt. leje det på skolen.

VI HAR FOKUS PÅ SOCIALT SAMVÆR

Højskolelivet

Højskole handler om at leve sammen med andre mennesker, som går op i nogle af de samme ting som dig.

Besøg højskolen og fornem selv de fantastiske oplevelser og mennesker, der venter dig her på Bosei.

TAG MED BOSEI TIL JAPAN, CALIFORNIEN, OKINAWA, SYDKOREA ELLER ØSTRIG

Rejs ud i verden med højskolen

Under hvert højskoleophold kan du komme afsted på rejser, som varer 1 til 2 uger. På rejserne kan du prøve det af, som du har lært på højskolen. Det er noget helt specielt at rejse af sted med sine højskolekammerater, så grib chancen for en helt unik rejseoplevelse.

Vi glæder os til at se dig

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold