Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Okinawa Karate Goju Ryu

”Karate er den eneste kampkunst art, hvor man kan træne alene…”På karate-linien på Bosei får du en undervisning, der ikke findes andre steder i Danmark.

På højskolen tilbringer du din dagligdag i dojoen og garden dojo. Du kommer til at leve og ånde for karate fra morgen til aften. Det giver fokus, ro og nærvær. På Bosei kan du fordybe dig i karate-do meget mere, end det er muligt i en almindelig karateklub.

Få 19 ugers boost i efteråret fra 7. august 2019! Rejser til Japan, Californien og Nordeuropa samt skitur til Norge!

Ring og hør hvordan på 55 90 90 90 eller læs mere her.


Kom og besøg os! Vi giver gerne en rundvisning.

Du kan træne karate-do på højskolen med Okinawa Goju Ryu.

Du vil opleve et intensivt forløb, hvor du kan træne både kroppen og sindet i samspil med hinanden. I den fysiske træning vil du forbedre din smidighed, din styrke og din kropsbalance. I takt med dette vil du også udvikle din selvtillid, dit selvværd og din psykiske balance. Du får seks timers træning om ugen i stilarten Goju Ryu karate fordelt på 3 dage.

Alsidig træning med karate-do

Goju Ryu-træningen varetages af Kayle Larsen, 4. Dan, som er en af Danmarks dygtigste kvindelige karateinstruktører.

Så uanset om du er nybegynder eller erfaren udøver, vil din sensei stille dig udfordringer, som passer til dit niveau.

Du vil få mulighed for bæltegradueringer og masser af fysisk træning. Men rammerne på højskolen giver dig også rig mulighed for at fordybe dig i karate som en filosofi og som en livsvej.Vi går i dybden med karate-do som en måde at leve på, der udvikler indre styrke, vitalitet og harmoni hos den enkelte udøver.

De bedste rammer for karate-do

Bosei har to store og lækre dojoer omgivet af bøgeskov, samt store grønne udendørsarealer i smuk natur. Det giver tilsammen en helt unik og spirituel stemning.

På Bosei har vi også indrettet en ”Garden Dojo”, hvor du har mulighed for at træne, som man oprindeligt gjorde det på Okinawa. ”The Garden Dojo” er helt unik og den eneste af sin art i Danmark.

Du kan kombinere kampsportstræningen med svømning i højskolens svømmehal, styrketræning i fitnessrummet  og mange af skolens andre tilbud.

Skolens faciliteter er altid åbne for eleverne, så du kan bruge dem frit i din fritid og træne mere, hvis du har lyst. Samtidig er der masser af liv og andre aktiviteter på højskolen, så du kommer aldrig til at kede dig.

Goju Ryu karate - hvad er det?

Okinawa Goju Ryu karate er grundlagt af stormesteren Miyagi Chojun på den sydlige japanske ø Okinawa, hvor der bliver værnet om den som en del af øens kulturarv.

Da Japan ønsker at bevare denne kulturskat for eftertiden.Okinawa Goju Ryu er den eneste stilart i Danmark, der træner, som karate oprindeligt blev trænet på Okinawa.

Træningen i Goju Ryu karate er fokuseret på kamp tæt inde på modstanderen. Stilen indeholder stort set alle kampteknikker inklusiv parader, stød, spark, holdegreb og kast. Goju Ryu er derfor uhyre effektiv som realistisk selvforsvar både for mænd og kvinder.

Stilarten er kendetegnet ved mange cirkulære bevægelser i teknikkerne, og mange øvelser i åndedræt og fokus.

Sensei Kayle Larsen

Daglig chefinstruktør i Okinawa Goju Ryu Karate på Bosei er Sensei Kayle Larsen 4. Dan, som er en af Danmarks dygtigste kvindelige karateinstruktører.

Sensei Kayle har gennem de seneste år, haft ansvaret for karate på Bosei. Hun er uddannet jurist og oprindelig fra England, hvor hun har trænet under Sensei Ernie Molyneux 8. Dan og International Vice Chief Instructor IOGKF.

Sensei Kayle er flere gange på Okinawa og træner under den legendariske Morio Higaonna Sensei  10. Dan og har desuden deltaget i et utal af nationale og internationale karate seminarer. Sensei Kayle’s position inden for dansk karate gør, at eleverne i Okinawa Goju Ryu Karate på Bosei, også har mulighed for, at møde andre danske topinstruktører, som ind imellem vil blive inviteret til skolen, for at vise i Okinawa Goju Ryu Karate’s mangfoldighed.

Kom med til Gasshuku

To gange om året afholdes der Gasshuku i Nykøbing Falster – tæt på idrætshøjskolen – hvor karateudøvere fra hele Europa deltager.

At deltage i et Gasshuku er en enestående mulighed for at se karatens mangfoldighed og er med til at give en dybere forståelse for karaten, som ellers ofte tager mange år at opnå.

Som elev på Bosei, deltager du naturligvis gratis.

Mød "Verdens farligste mand"

Bosei har et samarbejde med International Okinawa Goju Ryu Karate-do Federation (IOGKF), hvis stormester Higaonna Morio-sensei 10. Dan er meget berømt og respekteret i hele karate-verdenen.

På rejsen til Okinawa træner vi hos stormesteren selv!

Organisationens danske gren hare flere tusinde medlemmer fordelt på 22 klubber, så du kan fortsætte din din træning efter opholdet på Bosei. Efter endt træningsperiode, har du mulighed for at blive gradueret under Den Danske Chefinstruktør Henrik Larsen 8. Dan, når han gæster Bosei. De tildelte grader er internationalt anderkendte.

DET DER PLEJER AT STÅ MED SMÅT

Priser & praktisk information

Start for Højskoleophold

Efterårsholdet 2019 starter onsdag den 7. august (varighed: 19 uger).

Forårsholdet 2020 starter søndag den 5. januar (varighed: 24 uger).

Efterårsholdet 2020 starter onsdag den 9. august (varighed: 19 uger)

Alle kan komme på højskole. Det kræver ingen forudgående uddannelse eller lignende. Det eneste krav er, at man er fyldt minimum 17½ år, den dag semesteret begynder. De fleste elever er mellem 18 – 25 år, men vi har også gode erfaringer med elever, som er i 30erne og 40erne.

Priser

Højskoleopholdet koster kr. 1.540,- pr. uge.

Forårskurset 2019 koster kr. 21.560,- for 14 uger.

Efterårskurset 2019 koster kr. 29.260,- for 19 uger.

Forårskurset 2020 koster kr. 36.960,- for 24 uger.

Efterårskurset 2020 koster kr. 29.260,- for 19 uger.

Prisen dækker indkvartering på dobbeltværelse med trådløst internet samt fuld forplejning alle ugens 7 dage, undervisning samt eget fritidsforbrug af gaming room, japansk bibliotek, fitnessrum, idrætsfaciliteter, svømmehal etc.

For norske elever, der søger via Lånekassen.no kan det oplyses, at af ugeprisen på kr. 1.540 udgør undervisning (skolepenge) = 1.047 (68%).

 

Prisen omfatter ikke de rejser som idrætshøjskolen tilbyder.

Alle elever indbetaler ved opstart yderligere kr. 3.500,- til en rejsekonto. Dette beløb reducerer enten elevens endelige egenbetaling ved de lange studierejser eller konverteres til en kortere studietur til en europæisk storby indenfor samme periode.

Det samme gælder kr. 1.000,– som dækker udgifter til materialer og lignende i forbindelse med den almindelige undervisning i løbet af semesteret.

Når du tilmelder dig et højskoleophold, betaler du et tilmeldingsgebyr på kr. 1.000,-.  Det dækker administrative omkostninger og refunderes ikke.

Enkelte kommuner giver støtte til højskoleophold – ring til din kommune og forhør dig. Du kan læse mere om støtte til højskoleophold her.

Sådan ser en typisk uge ud

Skemaet er vejledende!

Det endelige skema for dit hold vil blive udarbejdet efter introduktionsugen, når alle eleverne har valgt fag.

Der vil desuden være en masse aktiviteter ud over skemaet, hvor der er åbent i svømmehallen, lejrbål i skoven, teceremoni og meget mere. Du vælger et fag i hver blok. Undervejs vil det blive muligt at skifte fag i nogle blokke.

SKEMA_web

Mentorstøtteordning på Bosei

Hvis du er henvist til at tage på højskole via en UU-vejleder, er der mulighed for at få støtte via mentorstøtteordningen.

Unge uden ungdomsuddannelse mellem 17½ – 25 år, der er i risiko for aldrig at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse kan – som led i en uddannelsesplan udarbejdet i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning – tilbydes at deltage i et afklarende og udviklende højskoleforløb med henblik på overgang til en kompetencegivende ungdomsuddannelse.

Elever under EGU er ikke omfattet af ordningen.

Mentor-eleven bliver tilknyttet en certificeret mentor (en lærer på højskolen med mentor-uddannelse), som tager samtaler med eleven efter behov (min. 1 gang ugentlig) – og har samtidig en kontaktlærer i sin gang-gruppe.

Samtalerne tager udgangspunkt i den enkeltes livssituation, og mentoren fungerer som en slags katalysator, der kan hjælpe den unge til at blive klogere på sig selv og omverdenen.

Udgangspunktet er at forsøge at hjælpe den unge til at blive mere afklaret i forhold til et fremtidigt liv og uddannelse.

Tilmelding skal ske via ansøgningsformularen på Boseis hjemmeside. En underskrevet uddannelsesplan udarbejdet sammen med UU-vejleder eftersendes eller mailes til skolens kontor.

Du får vejledning både individuelt og i grupper på Bosei

Som elev på Idrætshøjskolen Bosei bliver du allerede den første aften placeret i en Bosei-gruppe sammen med 10-12 andre elever.

Til hver Bosei-gruppe er der tilknyttet en kontaktlærer, som i løbet af dit højskoleophold deltager og afvikler 3 samtaler sammen med dig. Den første samtale er fælles og foregår i din Bosei-gruppe. De efterfølgende to samtaler er personlige samtaler, hvor kun du og din kontaktlærer er til stede.

Ved den første samtale, som afholdes indenfor den første uge af dit ophold, skriver du oftest et forventningsbrev, som din kontaktlærer opbevarer til senere brug ved kommende møder. Dette brev kan til tider også erstattes af et referat af den samtale i har haft.

I forventningsbrevet/ i samtalen med din Bosei-lærer skriver eller fortæller du om dine forventninger til opholdet på Bosei, hvilke delmål og mål du gerne vil opnå. På dette første møde taler I også om dit uddannelsesmæssige udgangspunkt og hvad dine fremtidsplaner måtte være.

Samtale nr. to er en opfølgning på den første samtale, for sammen at finde ud af, om du følger dine mål og planer eller om der måske er behov for justeringer. Men i denne samtale bliver vi også lidt mere konkrete med hensyn til afsøgning og vejledning mod dine kommende studie-og jobmuligheder.

Den tredje og afsluttende samtale er en slut-evaluering, hvor vi reflekterer over, hvor vidt du er kommet et stykke videre frem mod dine mål – eller måske ligefrem har fået indfriet nogle af dine forventninger. Vi tager temperaturen på dine fremtidsplaner og ser om de holder og slutteligt hjælper vi dig med kommentarer til din kompetencebeskrivelse, hvis du har lyst til -og mod på at skrive sådan en.

På Bosei tror vi på, at disse tre ovenstående samtaler er yderst vigtige for både dig som elev, men også for os som højskole – og derfor er samtalerne obligatoriske for både dig og os.

Det er yderst vigtigt, at du tager samtalen seriøst og har forberedt dig og kommer relevante input, da det jo er dit liv og din fremtid, det primært handler om.

Men bare rolig; samtalerne foregår under stille og hyggelige former. Ja – vi tror faktisk, at du kommer til at se frem til disse. Og husk også, at du altid i det daglige kan få råd og vejledning om fremtidige uddannelsesmuligheder af enten højskolens studievejleder, din kontaktlærer eller af en af skolens andre undervisere.

Èn gang i hvert semester får skolen besøg af en ekstern studievejleder fra Studievalg Sjælland, som via et oplæg guider og vejleder eleverne frem mod deres fremtidige studievalg.

Denne studievejleder stiller sig efterfølgende til rådighed for personlig vejledning, sparring og opklarende spørgsmål fra skolens elever.

 

Gruppevejledning

Enkelte lektioner i skolens fællestimer er reserveret til gruppevejledning.

I disse timer får eleverne mulighed for at dele deres historier og mål med de andre højskoleelver, og får derigennem opøvet selvværd og skabt

nye indsigter. Den fælles gruppevejledning er ud fra den overbevisning, at vi alle har potentialet til at udfordre og inspirere hinanden til afklaring og valg.

Ofte vil højskolekammerater stå med nøjagtigt de samme bekymringer om fremtiden og uddannelsesvalg som man selv gør, og chancen for at løse tingene gennem en fælles perspektivering, kan mange gange vise sig at være den bedste.

I disse seancer vil der naturligvis også være flere af skolens lærere tilstede, klar til at hjælpe til i processen.

Vi fokuerer på at servere en sund og varieret kost

På Idrætshøjskole Bosei bliver der taget hånd om hele din krop. Det betyder, at vi har udarbejdet en kostpolitik, som du kan læse om herunder. Kostpolitikken drejer sig både om antallet af måltider og uforarbejdede råvarer, men også om kulturen omkring mad.

 • Vi laver maden med tanke på kostrådene. Det er så op til eleverne at sammensætte måltidet hensigtsmæssigt.
 • Vi sikrer variation i maden ved at tage eleverne og personalet med på råd, når maden skal planlægges.
 • Der er en vegetardag om ugen.
 • Vi serverer tre måltider om dagen. Derudover er der frugt og grovboller om eftermiddagen.
 • Som regel er der et varmt måltid, som bliver serveret til frokost.
 • Til frokost er der som regel en kødret, en suppe og to slags grønt tilbehør.
 • Der er kage til caféaftenen, som bliver holdt en gang om ugen.

Vores krav til de råvarer vi bruger

 • Vi bruger næsten kun friske og uforarbejdede råvarer. Det er kun ærter og majs, vi køber fra frost.
 • Vi bager vores eget rugbrød, franskbrød og morgengrovboller.
 • Derudover fremstiller vi vores egen marmelade og müsli.

Vores madkultur

 • Hvis eleverne absolut vil have ketchup til maden, må de selv hente det i køkkenet.
 • Vi synliggør højtider og traditioner gennem maden. Bl.a. ved at servere and mortensaften.
 • Eleverne hjælper til med servering, oprydning og opvask.

Hensyn og service

 • Vi vil gerne have forslag til mad fra eleverne. Det gør det mere spændende at lave mad til dem.
 • Vi tager hensyn til allergi og sygdom.
 • Vi tager hensyn til vegetarer.
 • Vi tager hensyn til trosbetingede kostvaner.

 

Vi håber, at vi ved hjælp af denne kostpolitik kan åbne elevernes øjne for nye oplevelser i madens verden.

Er der nogen regler?

Ja, men ikke mange:

 • Brug af ulovlige rusmidler (herunder cannabis) er forbudt.
 • Alle Boseis lokaler og værelser er røgfrie. Rygning foregår udendørs.
 • Deltagelse i morgensamlinger og de fag, du har valgt, er obligatorisk.
 • Du deltager i oprydning i spisesalen og opvask samt i rengøring af din bogruppes fælles faciliteter (bl.a. badeværelser).
 • Husdyr er desværre ikke tilladt.

Kan man vaske tøj på Bosei?

Ja, der er vaskemaskiner, tørretumblere og tørrerum i kældrene under elevboligerne. Det er billigt at vaske tøj på Bosei – ca. kr. 20,- pr vask inkl. vaskepulver.

Hvad med sengetøj?

Du skal selv medbringe dyne, pude og sengelinned (lagen, pudevår og dynebetræk). I begrænset omfang kan du evt. leje det på skolen.

VI HAR FOKUS PÅ SOCIALT SAMVÆR

Højskolelivet

Højskole handler om at leve sammen med andre mennesker, som går op i nogle af de samme ting som dig.

Besøg højskolen og fornem selv de fantastiske oplevelser og mennesker, der venter dig her på Bosei.

Vi glæder os til at se dig

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold