Idrætshøjskole på Bosei - velkommen! Oplever du fejl? Send os en e-mail

Familiekursus uge 29 - 2019

Sæt familien i centrum – med sport, kultur, outdoor og kreative værkstedsfag

Kurset er nu udsolgt!

Sæt familien i centrum. Ta’ til Sydsjælland i sommerferien med en uge fyldt af aktiviteter indenfor mountainbike, fitness, svømmehal, keramik, maleri, smykkefremstilling og knivbygning i egen smedje. Her er noget for enhver smag.

På Bosei bliver du og din familie en del af det ”store familiefællesskab”, hvor nye venskaber knyttes. Formiddagene er opdelt i børne-, teen- og voksenhold. Eftermiddage og aften er dedikeret til oplevelser med familien.

Familiekurset er aktiviteter med hygge og fuld fokus på at være familie uden opvask og madlavning.

Bosei teamet er klar til endnu engang at åbne dørene for et af vores store familiekurser.

En hel uge med forkælelse og hvor Bosei teamet søger for at aktivere familien.

Lidt om indholdet i din kursusuge

Dagen på familiekurset er delt op på en måde, der giver dig chancen for dels at være sammen med din familie men også en mulighed for i formiddagsmodulerne at være sammen med andre kursister i din egen aldersgruppe, som du (så) kan ”gi’ den gas” med – hvad enten du er barn, teenager eller voksen.

Program for familiehøjskolen

Se ugeprogrammet her:

Opdateret program kommer senere

Sådan vælges formiddagsmodulerne

Børn og teenagere behøver ikke at vælge, da deres linjer er betinget af deres alder; altså: Er jeg et barn på 8 år, så er jeg om formiddagen på den linje der hedder ”Børn 5-8 år”.

Når man vælger linje om formiddagen, er dette bindende. Man kan i udgangspunktet ikke skifte linje i løbet af ugen, da underviserne ønsker at skabe et sammenhængende forløb.

På tilmeldingsformularen vælger du mellem linjerne:

 • Voksenlinje 1 – KAJAK (UDSOLGT)
  (Der er plads til 12 personer på denne linje, og man bliver optaget efter “først til mølle”-princippet. På tilmeldingsformularen skal du vælge mellem ‘begynder’ eller ‘har sejlet i kajak før’.
 • Voksenlinje 2 – MOUNTAINBIKE
  (Ingen begrænsning ved tilmelding)
 • Voksenlinje 3 – KREATIV/KULTUR
  (Ingen begrænsning ved tilmelding)
 • Voksenlinje 4 – HEALTH & FITNESS
  (Ingen begrænsning ved tilmelding)

Formiddagsmodulerne i skemaform:

Kommer senere…

Voksenlinje 1: Kajak - Udsolgt!

Vælger du Kajak-linjen har du 5 formiddage på vandet med instruktion fra en dygtig instruktør. Du kan deltage som begynder eller du kan være øvet, blot du husker at angive dette ved tilmeldingen.

Men du skal være opmærksom på, at denne linje først slutter kl. 13.00. Du har en frokostpakke med ud på vandet.

Ligeledes er det en god idé at du har en klar aftale med dit barn, da barnets linje slutter kl. 11.45 og derfor skal spise frokost alene eller blive passet af andre.

Der er ikke flere pladser på denne linje.

Voksenlinje 2: Mountainbike

På linjen Mountainbike fordyber vi os først og fremmest i det at køre på mountainbike. På kurset vil der være udfordringer for både begynderen og den øvede. Vi fordyber os i teknik, og du får tips og tricks til at blive en bedre rytter.

Herudover stifter du også bekendtskab med en filosofisk tilgang til bålet på ugens hviledag midt i ugen. Hvad er et bål og hvorfor fascinerer bålet os stadig?

 

Voksenlinje 3: Kreativ/Kultur

Kunst og kulturlinjen handler om fortællingen og det personlige udtryk. Med udgangspunkt i kulturens billeder fortolkes og arbejdes med den personlige udtryksform i praksis ud fra forskellige indfaldsvinkler og teknikker.

Ugens omdrejningspunkt vil således være, hvordan samfundsmæssige, kulturelle og politiske indtryk kan omformes til det personlige udtryk.

Voksenlinje 4: Health & Fitness

Health & Fitnesslinjen er for dig, der gerne vil udfordre sig selv i forskellige måder at styrke kroppen på. Er for alle niveauer. Du vil blive udfordret i udholdenhed, styrke, yoga og koordinationer.

Familiekursets eftermiddagsmoduler

Om eftermiddagen tilbydes moduler, hvor alle kan mødes på tværs af alder og aktivitet. Der vil dog i aktivitetskasserne være angivet en nedre aldersgrænse på det endelige skema, som I vil få tilsendt efter vi har modtaget jeres tilmelding.

Aktivitetskasserne om eftermiddagen kan blandt andet indeholde:

Vildmarksmad, Finsk sauna, Zendoodle, Udspring fra vippe, Bueskydning,  Kajakpolo med grønlændervending,  Cupcakes, Medie, Byvandring m. historie, Japansk Kalligrafi, Smykker, Paintball m. melkugler, Parkour, Mountainbike i skoven, klatring i træer og skorsten…og meget meget mere

Værkstederne

Hver dag i eftermiddagsmodulet er der åbne værksteder, hvor voksne og børn i fællesskab kan tilbringe nogle timer med forskellige aktiviteter, alt efter interesse.

Smedeværksted: Åben ild, glødende jern, hammer og ambolt og en rigtig smed klar til at hjælpe.

Træværkstedet: Her kan familien fremstille en personlig kniv med et smukt træskaft og en smuk læderskede til at opbevare kniven i. I træværkstedet sidder Stefan klar til at hjælpe med faglig viden og gode historier fra hans tid som naver.

Pileflet-værkstedet: Byder på et kursus i pileflet og fremstilling af fx et lille fuglehus til træet i haven eller smukke kurve.

Keramikværkstedet: Her gennemgås den keramiske proces og der fremstilles keramiske skåle, vaser, kopper, lysestager mm. I smukke glasurer v/ Thora Finnsdotir

Aftenerne på familiekursus i uge 29

Højskolesang, foredrag, dilemmadiskussioner, kortfilm og litteraturcafé, brætspil for børn og voksne, voksenhygge i Café Bosei, stjernekiggeraften hvis det er klart vejr.

Priser & praktisk information

Priser 2019

Voksne: kr. 4.375,-

Teenagere 13-18 år: kr. 3.495,-

Børn 5-12 år: kr. 2.995,-

Børn 3-4 år: kr. 1.795,-

Indkvartering

Højskolens værelser er indrettet med to voksensenge med mulighed for en enkelt opredning. Man tildeles værelser ved tilmelding således at børn på 10 år og nedefter altid bor sammen med en voksen evt. på en opredning.

Fx vil 1 voksen + 1 teenager blive placeret på samme værelse. Ønsker man flere værelser kan dette tilkøbes, sålænge der er plads.

Toiletter og bruserum findes på gangene.
Leje af sengelinned og 1 stk. håndklæde er incl. i kursusprisen. Det vil være en god idé at medbringe ekstra håndklæde.

Ankomst og afrejse

Ankomst: søndag den 14. juli mellem kl. 16.00 til 17.45

Afrejse: lørdag den 20. juli kl. 9.30

Hvad kan man ellers lave på Bosei?

Svømmehallen er vores helt store aktiv på Idrætshøjskolen Bosei! Svømmehallen er åben hver dag.

Et dejligt frirum, hvor du kan boltre dig sammen med dine børn. Vi har et væld af lege- og fitnessredskaber til vandet.

Derudover råder højskolen blandt andet over en idrætshal med badmintonbaner, basketballbaner, bordtennisborde samt to udendørs tennisbaner.

Det kan derfor være en god idé at medbringe:

 • Tøj og sko til udendørs- og indendørs brug og eventuelt myggespray.
 • Badetøj, svømmebriller.
 • Badmintonketsjere, tennisketsjere, bordtennisbat – og bedst med tilhørende bolde

Vi rejser hjem – og hva’ så?

Er du og din familie slet ikke færdige med at lave aktiviteter sammen, efter at vi alle om lørdagen har sagt farvel til hinanden, så er der her nogle tilbud i lokalområdet, som vi synes, I kunne have glæde af at besøge:

 

Vi glæder os til at møde Jer

Få ro i sindet og vær sikker på at din familie er sikret en plads på familiekurset i uge 29 - 2019.

Har du spørgsmål? Kom på venteliste