Oplever du fejl? Send os en e-mail

Familiekursus uge 28 - 2023

Sæt familien i centrum – med vandsport, friluftsliv, fitness & kreative værkstedsfag

Familiekurset i uge 28 - 2023 blev udsolgt på blot 3 dage! Få tilsendt information, som nogen af de første, når vi omkring efterårsferien åbner for tilmelding til sommeren 2024 - Klik her kom forrest i køen! 


Sæt familien i centrum. Ta’ til Sydsjælland i sommerferien med en uge fyldt af aktiviteter indenfor friluftsliv, vandsport, fitness, svømmehal, maleri, fremstilling af smykker, børster og sæber, knivbygning i egen smedje og 'Det store Vandvidsløb!'. Her er noget for enhver smag.

På Bosei bliver du og din familie en del af det ”store familiefællesskab”, hvor nye venskaber knyttes. Formiddagene er opdelt i børne-, teen-, ungdoms- og voksenhold. Eftermiddage og aften er dedikeret til oplevelser med familien.

Familiekurset er aktiviteter med hygge og fuld fokus på at være familie uden opvask og madlavning.

Klik her og få besked, når vi åbner for kurset i 2024

Bosei teamet er klar til endnu engang at åbne dørene for vores store familiekursus.

En hel uge med forkælelse og hvor Bosei teamet søger for at aktivere familien.

Lidt om indholdet i din kursusuge

Dagen på familiekurset er delt op på en måde, der giver dig chancen for dels at være sammen med din familie men også en mulighed for i formiddagsmodulerne at være sammen med andre kursister i din egen årgang, som du (så) kan ”gi’ den gas” med – hvad enten du er barn, teenager, ung eller voksen.

Program for familiehøjskolen

Se ugeprogrammet her:

Opdateret program kommer senere

Sådan vælges formiddagsmodulerne

Sådan fordeles formiddagsmodulerne: Børn, teens og ungdom tilmeldes den linje, som passer til deres fødselsår. Der afviges ikke fra dette princip. Man kan ikke skifte linje i løbet af kursusugen. Dog, hvis du er født mellem 2003-2005 er du velkommen til at vælge ungdomslinjen. Ellers deltager du på én af vores voksenlinjer.

Når man som voksen vælger linje om formiddagen er dette bindende. Man kan ikke skifte linje i løbet af ugen af hensyn til den sammenhængskraft, der er på kurset. Tilmeldingerne er bindende.

På tilmeldingsformularen vælger du mellem linjerne:

 • Voksenlinje 1 – VANDSPORT
  (Der er plads til 16 personer på denne linje, og man bliver optaget efter “først til mølle”-princippet.
 • Voksenlinje 2 – FRILUFTSLIV
  (Ingen begrænsning ved tilmelding)
 • Voksenlinje 3 – KREA
  (Ingen begrænsning ved tilmelding)
 • Voksenlinje 4 – HEALTH & FITNESS
  (Ingen begrænsning ved tilmelding)

Formiddagsmodulerne i skemaform:

Kommer senere…

Voksenlinje 1: Vandsport

Vælger du voksenlinjen Vandsport har du 5 formiddage med sjove vandaktiviteter.

Du vil blive introduceret til Kajak, SUP (Stand Up Paddle) og vandaktiviteter i svømmehallen. Aktiviteterne foregår både i idrætshøjskolens egen svømmehal samt på den smukke Præstø Fjord.

Du skal være opmærksom på, at du en af dagene er lang tid på fjorden og derfor har madpakker med.

Voksenlinje 2: Friluftsliv

Kom med ud i naturen og nyd skoven og fællesskabet. I denne uge får du muligheden for at prøve en række friluftsaktiviteter sammen med en masse friske folk.

Vi laver: træklatring, masteklatring, supergynger, orienteringsløb, mountainbike, bueskydning. Herudover har vi 2 moduler, der hedder “Glødende madkultur” og “Natur og Kultur”, som dyrker roen i naturen. Når du vælger friluftsliv får du altså muligheden for både at bruge din krop i naturen men også stoppe op og nyde nuet i naturen.

Du behøver ikke at have nogle forkundskaber for at deltage, du skal bare være frisk på at være med. I alle moduler er der mulighed for at give den fuld og gas men også at tage den med ro. Vores erfaring er, at vores gæster er meget forskellige, så derfor tager vi selvfølgelig hensyn til dette. Det handler ikke om at vinde, men et gøre sit bedste.

Med friluftsliv på Idrætshøjskolen Bosei får du mulighed for at prøve en masse forskellige aktiviteter i naturen, have det sjovt med andre samt tage inspiration til aktiviteter med hjem.

 

Voksenlinje 3: Krea

Vælger du voksenlinjen Krea vil du dels møde kunstnerinden Thora Finnsdottir, som i 2023 har helt nye ting på tapetet; men samtidig også møde andre kreative sjæle, der blandt andet indvier dig i følgende teknikker: Akvarelmaling, billedvævning, tekstiltryk, fremstilling af børster og taskedesign.

Vi arbejder i længere tid under samme tema. Temaer som tager udgangspunkt i processen fra foto til akvarel til vævet billede og fra plantetryk på tekstil til design af shoppingbags.

 

Voksenlinje 4: Health & Fitness

Health & Fitnesslinjen er for dig, der gerne vil udfordre sig selv i forskellige måder at styrke kroppen på. Er for alle niveauer. Du vil blive udfordret i udholdenhed, styrke, yoga og koordinationer.

Familiekursets eftermiddagsmoduler

Om eftermiddagen tilbydes moduler, hvor alle kan mødes på tværs af alder og aktivitet. Der vil dog i aktivitetskasserne være angivet en nedre aldersgrænse på det endelige skema, som I vil få tilsendt efter vi har modtaget jeres tilmelding.

Aktivitetskasserne om eftermiddagen kan blandt andet indeholde:

Vildmarksmad, zendoodle, udspring fra vippe, bueskydning, cupcakes, fremstilling af smykker – børster og sæber, mountainbike i skoven, klatring i træer og skorsten, bogkunst, trail run, ultimate, ninja warrior i vand, slim værksted…og meget meget mere.

Værkstederne

Hver dag i eftermiddagsmodulet er der åbne værksteder, hvor voksne og børn i fællesskab kan tilbringe nogle timer med forskellige aktiviteter, alt efter interesse.

Smedeværksted: Åben ild, glødende jern, hammer og ambolt og en rigtig smed klar til at hjælpe.

Træværkstedet: Her kan familien fremstille en personlig kniv med et smukt træskaft og en smuk læderskede til at opbevare kniven i. I træværkstedet sidder vi klar til at hjælpe med faglig viden og gode historier.

Krea stationer: Her kan der fx laves børster, sæber og slim! :-). Desuden vil Kunstnerinden Thora Finnsdottir, i 2023 have helt nye ting på tapetet.

Aftenerne på familiekursus i uge 28

Højskolesang, foredrag, dilemmadiskussioner, kortfilm og litteraturcafé, brætspil for børn og voksne, voksenhygge i Café Bosei, stjernekiggeraften hvis det er klart vejr.

Priser & praktisk information

Priser 2023

Børn – født i år 2021 – 2023 – kr. 0,-

Børn – født i år 2018 – 2020 – kr. 1.995,-

Børnelinje 1 – født i år 2015 – 2017  kr. 3.575,-

Børnelinje 2 – født i år 2013 – 2014 – kr. 3.575,-

Børnelinje 3 – født i år 2011 – 2012 – kr. 3.575,-

Teenlinje 1 – født i år 2009 – 2010 – kr. 4.175,-

Ungdomslinje 1 – født i år 2006 – 2008 – kr. 4.175,-

Voksne – født 2005 eller tidligere kr. 5.225,-

Familiekursets aktiviteter er baseret på børn fra 5 år. Børn under 5 år er velkomne til at komme med på familiekurset, men altid i følge et voksent familiemedlem. Børn og teens er tilmeldt den linje, som passer til deres fødselsår.

Hvis du er født mellem 2003-2005 er du velkommen til at vælge ungdomslinjen. Ellers deltager du på én af vores voksenlinjer.

Indkvartering

Højskolens værelser er indrettet med to voksensenge med mulighed for en enkelt opredning. Man tildeles værelser ved tilmelding således at børn på 10 år og nedefter altid bor sammen med en voksen evt. på en opredning.

Toiletter og bruserum findes på gangene.
Leje af sengelinned og 1 stk. håndklæde er incl. i kursusprisen. Det vil være en god idé at medbringe ekstra håndklæde.

Ankomst og afrejse

Ankomst: søndag den 9. juli mellem kl. 16.00 til 17.45

Afrejse: lørdag den 15. juli kl. 9.30

Hvad kan man ellers lave på Bosei?

Svømmehallen er vores helt store aktiv på Idrætshøjskolen Bosei! Svømmehallen er åben hver dag.

Et dejligt frirum, hvor du kan boltre dig sammen med dine børn. Vi har et væld af lege- og fitnessredskaber til vandet.

Derudover råder højskolen blandt andet over en idrætshal med badmintonbaner, basketballbaner, bordtennisborde samt to udendørs tennisbaner.

Det kan derfor være en god idé at medbringe:

 • Tøj og sko til udendørs- og indendørs brug og eventuelt myggespray.
 • Badetøj, svømmebriller.
 • Badmintonketsjere, tennisketsjere, bordtennisbat – og bedst med tilhørende bolde

Vi rejser hjem – og hva’ så?

Er du og din familie slet ikke færdige med at lave aktiviteter sammen, efter at vi alle om lørdagen har sagt farvel til hinanden, så er der her nogle tilbud i lokalområdet, som vi synes, I kunne have glæde af at besøge:

 

Vi glæder os til at møde Jer

Få Få ro i sindet og book familiens aktive sommeruge allerede idag. Vores kurser er populære - og vi plejer at sige velkommen til ca. 150 glade højskolegæster i vores familiekursusuger.

Har du spørgsmål? Få besked når kurser i 2024 åbner