Oplever du fejl? Send os en e-mail

Familiekursus uge 28 - 2024

14. juni 2024:  Vi har åbnet for 5 ekstra standard værelser til familiekurset i uge 28!

Derfor er ventelisten åbnet igen og frem til og med onsdag midnat! Fredag i næste uge får alle ansøgere en tilbagemelding. Som voksen er der plads på Outdoor-Adventure linjen eller 'Ingen linje'. Børn og teens kommer ind på de respektive hold fordelt efter alder.

Sæt familien i centrum. Ta’ til Sydsjælland i sommerferien med en uge fyldt af aktiviteter indenfor outdoor adventure, vandsport, fitness, svømmehal, maleri, fremstilling af smykker, børster og sæber, knivbygning i egen smedje og 'Det store Vandvidsløb!'. Her er noget for enhver smag.

På Bosei bliver du og din familie en del af det ”store familiefællesskab”, hvor nye venskaber knyttes. Formiddagene er opdelt i børne-, teen-, ungdoms- og voksenhold. Eftermiddage og aften er dedikeret til oplevelser med familien.

Forkæl hele familien

En hel uge, hvor du som forælder eller bedsteforældre ikke skal tænke daglige pligter. Familiekurset er aktiviteter med hygge og fuld fokus på at være familie uden opvask og madlavning. Begynd dagen med et lækkert morgenbord, gå derefter til morgensamling med fællessang og morgenhygge med familien. Herefter er vores Bosei Team klar til at tage i mod dig med dagens aktivitetsprogram. Familiehøjskolen giver Jer både mulighed for at være sammen hele familien og med andre kursister i egne aldersgrupper, hvor man kan gi’ den gas, hvad enten man er barn, teenager, voksen eller bedsteforælder. Uge 28 byder på den klassiske familiekursus-uge på Bosei, hvor du og din familie kan boltre dig med idræt, sjove lege og andre aktiviteter, der alt sammen er planlagt og viderebragt af vores kreative team. Der vil være aldersopdelte moduler før frokost; mens der om eftermiddagen tilbydes moduler, hvor alle kan mødes på tværs af alder og aktivitet. Der vil dog i aktivitetskasserne være angivet en nedre aldersgrænse på det endelige skema, som I vil få tilsendt efter vi har modtaget jeres tilmelding. Hvert år har vi også linjer særligt for teenagere!

Aktivitetskasserne om eftermiddagen kan blandt andet indeholde: Vildmarksmad, zendoodle, udspring fra vippe, bueskydning, cupcakes, fremstilling af smykker - børster og sæber, mountainbike i skoven, klatring i træer og skorsten, bogkunst, trail run, ultimate, ninja warrior i vand, slim værksted…og meget meget mere.

Bosei teamet er klar til endnu engang at åbne dørene for vores store familiekursus.

En hel uge med forkælelse og hvor Bosei teamet søger for at aktivere familien.

Lidt om indholdet i din kursusuge

Dagen på familiekurset er delt op på en måde, der giver dig chancen for dels at være sammen med din familie men også en mulighed for i formiddagsmodulerne at være sammen med andre kursister i din egen årgang, som du (så) kan ”gi’ den gas” med – hvad enten du er barn, teenager, ung eller voksen.

Program for familiehøjskolen

Sådan her kan et ugeprogram se ud:

Klik og se et eksempel på kursusugen.

Ændringer vil forekomme.

 

Sådan vælges formiddagsmodulerne

Sådan fordeles formiddagsmodulerne: Børn, teens og ungdom tilmeldes den linje, som passer til deres fødselsår. Der afviges ikke fra dette princip. Man kan ikke skifte linje i løbet af kursusugen. Dog, hvis du er født mellem 2004-2006 er du velkommen til at vælge ungdomslinjen. Ellers deltager du på én af vores voksenlinjer.

Når man som voksen vælger linje om formiddagen er dette også bindende. Man kan ikke skifte linje efter tilmelding eller i løbet af ugen af hensyn til den sammenhængskraft, der er på kurset. 

På tilmeldingsformularen vælger du mellem linjerne:

 • Voksenlinje 1 – VANDSPORT
  (Der er plads til 16 personer på denne linje, og man bliver optaget efter “først til mølle”-princippet.
 • Voksenlinje 2 – OUTDOOR ADVENTURE
  (Ingen begrænsning ved tilmelding)
 • Voksenlinje 3 – KREA
  (Ingen begrænsning ved tilmelding)
 • Voksenlinje 4 – HEALTH & FITNESS
  (Ingen begrænsning ved tilmelding)

Formiddagsmodulerne i skemaform:

Kommer senere…

Voksenlinje 1: Vandsport

Vælger du voksenlinjen Vandsport har du 5 formiddage med sjove vandaktiviteter.

Du vil blive introduceret til Kajak, SUP (Stand Up Paddle) og vandaktiviteter i svømmehallen. Aktiviteterne foregår både i idrætshøjskolens egen svømmehal samt på den smukke Præstø Fjord.

Du skal være opmærksom på, at du en af dagene er lang tid på fjorden og derfor har madpakker med.

Når man som voksen vælger linje om formiddagen er dette også bindende. Man kan ikke skifte linje efter tilmelding eller i løbet af ugen af hensyn til den sammenhængskraft, der er på kurset. 

Voksenlinje 2: Outdoor Adventure

Ugen starter med Adventure Orientering i skoven. Her skal vi bruge kort og kompas til at navigere gennem skoven og finde skjulte poster. Denne aktivitet fremmer både færdigheder i samarbejde og personlig beslutningstagning, da deltagerne skal træffe hurtige beslutninger om ruter og strategier.

I løbet af ugen skifter vi fokus til en fysisk og mental udfordring med biathlon. Deltagerne træner deres udholdenhed og præcision, når de kombinerer mountainbiking og løb med bueskydning. Dette kræver koncentration, målrettethed og teamwork, når vi støtter hinanden og konkurrerer mod uret.

Senere på ugen tager vi udfordringen op i højden med masteklatring. Her fokuserer vi på at overvinde frygt og opbygger tillid til egne evner, mens vi klatrer højere og højere op i masten. Masten er 25m høj. Denne aktivitet styrker selvtillid og selvdisciplin.

Til svinetræning-outdoor fitness, arbejder vi sammen som et hold samtidig med at vi bliver fysisk stærkere. Dette fremmer empati, tålmodighed og samarbejdsevner, samtidig med at det bringer os tættere på naturen.

Ugen kulminerer med en spændende adventure race. Deltagerne skal bruge alle de færdigheder, de har lært i løbet af ugen, herunder navigation, fysisk styrke, teamwork, for at gennemføre en udfordrende bane. Dette er en mulighed for at sætte alle færdigheder på prøve og vise, hvor langt de er kommet i deres personlige udvikling og evne til at arbejde sammen som et hold.

Hele ugen handler om personlig vækst og fællesskabsopbygning gennem udfordrende og sjove aktiviteter i naturen. Deltagerne vil forlade ugen med nye færdigheder, større selvtillid og stærkere bånd til deres meddeltagere, klar til at tage på nye eventyr og overvinde nye udfordringer sammen.

Hvis du har din egen mountainbike, så tag den gerne med. Vi har enkelte bikes til udlån.

Når man som voksen vælger linje om formiddagen er dette også bindende. Man kan ikke skifte linje efter tilmelding eller i løbet af ugen af hensyn til den sammenhængskraft, der er på kurset. 

Voksenlinje 3: Krea

Vælger du voksenlinjen Krea vil du dels møde kunstnerinden Thora Finnsdottir, som i 2023 har helt nye ting på tapetet; men samtidig også møde andre kreative sjæle, der blandt andet indvier dig i følgende teknikker: Akvarelmaling, billedvævning, tekstiltryk, fremstilling af børster og taskedesign.

Vi arbejder i længere tid under samme tema. Temaer som tager udgangspunkt i processen fra foto til akvarel til vævet billede og fra plantetryk på tekstil til design af shoppingbags.

Når man som voksen vælger linje om formiddagen er dette også bindende. Man kan ikke skifte linje efter tilmelding eller i løbet af ugen af hensyn til den sammenhængskraft, der er på kurset. 

Voksenlinje 4: Health & Fitness

Health & Fitnesslinjen er for dig, der gerne vil udfordre sig selv i forskellige måder at styrke kroppen på. Er for alle niveauer. Du vil blive udfordret i udholdenhed, styrke, yoga og koordinationer.

Når man som voksen vælger linje om formiddagen er dette også bindende. Man kan ikke skifte linje efter tilmelding eller i løbet af ugen af hensyn til den sammenhængskraft, der er på kurset. 

Familiekursets eftermiddagsmoduler

Om eftermiddagen tilbydes moduler, hvor alle kan mødes på tværs af alder og aktivitet. Der vil dog i aktivitetskasserne være angivet en nedre aldersgrænse på det endelige skema, som I vil få tilsendt efter vi har modtaget jeres tilmelding.

Aktivitetskasserne om eftermiddagen kan blandt andet indeholde:

Vildmarksmad, zendoodle, udspring fra vippe, bueskydning, cupcakes, fremstilling af smykker – børster og sæber, mountainbike i skoven, klatring i træer og skorsten, bogkunst, trail run, ultimate, ninja warrior i vand, slim værksted…og meget meget mere.

Værkstederne

Hver dag i eftermiddagsmodulet er der åbne værksteder, hvor voksne og børn i fællesskab kan tilbringe nogle timer med forskellige aktiviteter, alt efter interesse.

Smedeværksted: Åben ild, glødende jern, hammer og ambolt og en rigtig smed klar til at hjælpe.

Træværkstedet: Her kan familien fremstille en personlig kniv med et smukt træskaft og en smuk læderskede til at opbevare kniven i. I træværkstedet sidder vi klar til at hjælpe med faglig viden og gode historier.

Krea stationer: Her kan der fx laves børster, sæber og slim! :-). Desuden vil Kunstnerinden Thora Finnsdottir, i 2023 have helt nye ting på tapetet.

Aftenerne på familiekursus i uge 28

Højskolesang, foredrag, dilemmadiskussioner, kortfilm og litteraturcafé, brætspil for børn og voksne, voksenhygge i Café Bosei, stjernekiggeraften hvis det er klart vejr.

Priser & praktisk information

Priser 2024

Børn – født i år 2022 – 2024: Kr. 0,-

Børn – født i år 2019 – 2021: Kr. 1.995,-

Børnelinje 1 – født i år 2016 – 2018: Kr. 3.725,-

Børnelinje 2 – født i år 2014 – 2015: Kr. 3.725,-

Børnelinje 3 – født i år 2012 – 2013: Kr. 3.725,-

Teenlinje 1 – født i år 2010 – 2011: Kr. 4.375,-

Ungdomslinje 1 – født i år 2007 – 2009: Kr. 4.375,-

Voksne – født 2006 eller tidligere: Kr. 5.675,-

Familiekursets aktiviteter er baseret på børn fra 5 år. Børn under 5 år er velkomne til at komme med på familiekurset, men altid i følge et voksent familiemedlem. Børn og teens er tilmeldt den linje, som passer til deres fødselsår.

Hvis du er født mellem 2004-2006 er du velkommen til at vælge ungdomslinjen. Ellers deltager du på én af vores voksenlinjer.

Indkvartering

Højskolens værelser er indrettet med to voksensenge med mulighed for en enkelt opredning. Man tildeles værelser ved tilmelding således at børn på 10 år og nedefter altid bor sammen med en voksen evt. på en opredning.

Toiletter og bruserum findes på gangene.
Leje af sengelinned og 1 stk. håndklæde er incl. i kursusprisen. Det vil være en god idé at medbringe ekstra håndklæde.

Ankomst og afrejse

Ankomst: søndag den 7. juli mellem kl. 16.00 til 17.45

Afrejse: lørdag den 13. juli kl. 9.30

Hvad kan man ellers lave på Bosei?

Svømmehallen er vores helt store aktiv på Idrætshøjskolen Bosei! Svømmehallen er åben hver dag.

Et dejligt frirum, hvor du kan boltre dig sammen med dine børn. Vi har et væld af lege- og fitnessredskaber til vandet.

Derudover råder højskolen blandt andet over en idrætshal med badmintonbaner, basketballbaner, bordtennisborde samt to udendørs tennisbaner.

Det kan derfor være en god idé at medbringe:

 • Tøj og sko til udendørs- og indendørs brug og eventuelt myggespray.
 • Badetøj, svømmebriller.
 • Badmintonketsjere, tennisketsjere, bordtennisbat – og bedst med tilhørende bolde

Vi rejser hjem – og hva’ så?

Er du og din familie slet ikke færdige med at lave aktiviteter sammen, efter at vi alle om lørdagen har sagt farvel til hinanden, så er der her nogle tilbud i lokalområdet, som vi synes, I kunne have glæde af at besøge:

 

Vi glæder os til at møde Jer

Få ro i sindet og få tilsendt info, når tilmelding for kurset i 2025 åbner. Vores kurser er populære - og vi siger altid velkommen til 150 glade højskolegæster i vores familiekursusuge.

Har du spørgsmål? Få besked når tilmelding til 2025 åbner