Oplever du fejl? Send os en e-mail

Rejser i sabbatår

Puliceret af Carsten Petersen | D. 22. maj 2023 | I

Drømmer du om rejser i sabbatåret? Opdag verden med en højskole

Har du planer om at rejse i dit sabbatår? Så er et højskoleophold en fantastisk måde at udforske verden på, mens du får nye venner og forbereder dig på din uddannelse.

Hvorfor et sabbatår og en højskole er det perfekte match

Overvejer du at holde en pause før, imellem eller efter du starter dit uddannelsesforløb?

Et højskoleophold en fantastisk måde at realisere dine drømme på og samtidig reflektere over hvad du vil i fremtiden. Mange oplever faktisk, at et halvt år på højskole fremmer deres udvikling og sparer dem for tid og energi på deres videre valg i livet. Du får samtidig også mulighed for at udforske verden, hvilket, hos mange, står rigtig højt påbucketlisten i løbet af ens sabbatår.

Rejser med højskoler er desuden ofte billigere end at rejse med et bureau ud i verden i 2-3 måneder. Så i stedet for at bruge dit sabbatår på at arbejde, flytte hjemmefra eller supplere fag, mens du føler tiden ikke udnyttes til noget godt, skal du vælge et højskoleophold. Du vil med det samme blive en del af et stort fællesskab, som netop præger højskolelivet og du vil møde venner for livet.

Tre fordele ved at rejse med en højskole

Hvis du overvejer at tage på en højskolerejse, kan du se frem til mange fordele såsom grupperejser til en god pris, en unik rejseoplevelse og nye venskaber.

1. Grupperejse med dine bedste venner

I vil rejse flere sammen og derfor have mulighed for at dele jeres oplevelser med hinanden. Inden afrejse bliver I rystet godt sammen på højskolen, så I er klar til at tage på jeres livs eventyr fuld af oplevelser og minder, I kan se tilbage på resten af livet.

2. Højskolen står for al planlægning

Du sparer en masse tid, da højskolen planlægger hele rejsen for dig, hvor du samtidig kan være sikker på at få en unik rejseoplevelse. Underviserne kender desuden destinationerne ud og ind, og de vil sørge for, at du får det bedste ud af din rejse, mens du selvfølgelig altid kan henvende dig til dem med hensyn til rådgivning. Det eneste du skal medbringe, er dit eventyrlystne humør og pas, så garanteres du en oplevelse for livet.

3. Du får noget for pengene

En af de største fordele ved at rejse til udlandet med en højskole er, at du kan få turen til en god pris. Det er ofte dyrt og turistpræget at rejse, men en højskole sørger for at lave en rejse, der passer til dit budget, hvor du samtidig ser steder, som du aldrig selv ville have fundet frem til.

Læs her om du kan få tilskud til dit højskoleophold

Kom på dit livs rejse med Idrætshøjskolen Bosei

Et højskoleophold på Idrætshøjskolen Bosei er oplagt, hvis du drømmer om et sabbatår i udlandet. Du bliver både garanteret en rejse, når du opholder dig på idrætshøjskolen i Danmark, men selvfølgelig også når vi drager ud i den store verden til lande som Japan og Korea. Vi tilbyder kultur- og skirejser som en del af højskoleopholdet. Du vælger selv, hvad for en slags rejse du vil på.

Elevers begejstring for at rejse med en højskole

Tidligere elever på Idrætshøjskolen Bosei har været meget begejstrede for at rejse sammen med højskolen. Blandt andet fordi man får en fantastisk rejse- og kulturoplevelse i trygge rammer, samtidig med at man også kan opleve en masse vilde eventyr. Læs nogle af deres kommentarer herunder:

“Man bliver venner på højskolen og så tager man ud og får en masse oplevelser og bliver meget tættere.”

“Fedt at kunne dele rejsen med nogen hjemmefra, fordi man ved, at man kan holde kontakten og snakke om rejsen når man kommer hjem igen.”

“At tage afsted med en gruppe venner man har derhjemmefra og gøre det til en delt oplevelse, det er fandme fedt.”

10 populære rejsedestinationer for unge i sabbatåret

1. Japan

En rejse til Japan er for dig med mod på at udforske en helt anden kultur end Danmarks. Du kan blandt andet møde unge japanere og smage mange af landets verdenskendte madretter. Tag for eksempel på efterårstur med Idrætshøjskolen Bosei  eller forårstur med Idrætshøjskolen Bosei.

2. New Zealand

Landet er særligt kendt for deres smukke natur, hvor du kan give dig i kast med for eksempel klatring, bungee jumping og skydiving

3. Australien

I Australien vil du hurtigt føle dig hjemme på grund af indbyggernes åbenhed og venlighed. Samtidigt har landet uendeligt med tilbud.

4. Korea

I Sydkorea kan du opleve og afprøve den koreanske kultur, der blandt andet tilbyder indsigt i deres kampkunst, smuk natur og esport. Rejs til Sydkorea med din højskole

5. USA

USA byder på alverdens oplevelser hvor storbyer og verdenskendte seværdigheder er garanteret.

6. Tanzania

En rejse til Tanzania er særligt for dig, der ønsker at lave frivilligt arbejde i udlandet. Derudover kan du selvfølgelig komme på safari og prøve at spotte The Big Five.

7. Thailand

Sammenlignet med Danmark er priserne på både flybillet, kost og logi enormt billige og derfor en attraktiv destination.

8. Zanzibar

Zanzibar er for dig med lyst til at opleve en helt anden kultur og få et indblik i det anderledes miljø, du omgives af.

9. Peru

Peru er særligt populært for backpackerrejsende og dem, der gerne vil opleve junglen.

10. Brasilien

Brasilien er til dem med lyst til at opleve landets spændende og festglade kultur.

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold