Oplever du fejl? Send os en e-mail

Højskole rejser: Oplev verden i fællesskab med dine venner

Puliceret af Carsten Petersen | D. 16. april 2023 | I

At rejse i fællesskab med andre højskoleelever er en unik måde at udforske verden på, mens du samtidig skaber tætte bånd med dine venner.

Du kan tage på eventyr til fremmede lande, lære om nye kulturer og opleve fantastiske oplevelser sammen med andre rejseglade mennesker.

Hvordan fungerer højskolerejser?

En højskolerejse er en fantastisk mulighed og oplevelse for unge mennesker, hvor du kan lære en masse om dig selv, andre og verden omkring dig. På et højskoleophold, kan du forvente en unik og berigende rejseoplevelse sammen med andre elever fra skolen skolen.

1. Før afrejse

Inden afrejse, kommer I til at blive undervist lidt om rejsens destination på højskolen. Sådan at i har en grundviden om landet og kender lidt til kulturen og samfundet. Inden afrejse har I også lært hinanden rigtig godt at kende, hvilket er med til at give nogle fantastiske dage, hvor alle føler sig trygge og kommer endnu tættere på hinanden.

Med tilstrækkelig viden og forståelse om destinationen, samt de bedst tænkelige rejsemakkere, garanteres du altså en helt igennem eventyrlig rejse.

2. Selve rejsen

Et normalt højskoleophold varer i fire til seks måneder og inkluderer ofte en uges studietur. Studieturen er for alle højskolens elever og indebærer både fælles aktiviteter og mulighed for at opdage destinationen i mindre grupper eller på egen hånd. På rejsen vil nogle af lærerne også være med som rejseledere og ofte, er de meget bekendte med stedet, hvilket gør I kan få det bedste ud af rejsen.

3. Efter rejsen

En af de ting, der gør det særligt fedt at komme hjem efter en rejse med højskolen er, at man har delt oplevelsen med sine tætteste venner. Når I er tilbage på højskolen, kan I sammen tale om jeres oplevelser og minder fra rejsen. Og hvem ved, måske har I også fundet jeres rejsemakker til den næste store tur til udlandet!

Hvad laver man på en højskolerejse?

Når du rejser med en højskole, vil der som udgangspunkt være et fokuspunkt for rejsen, hvor temaer som kultur, natur, sprog eller sport er meget normale. Ofte er der nogle overordnede mål for rejsen, som bl.a. er at styrke fællesskabet og møde nye udfordringer.

Højskolerejserne har også til formål at give en større viden om den lokale kultur og historie. Derudover at udvikle sit sprog gennem udveksling med den lokale befolkning og sprogundervisning.

Der er som regel et program for alle dagene rejsen varer. Selve programmet kan variere meget afhængig af, hvilken højskole du vælger at tage på.

Ofte indeholder højskolerejser en kombination af kulturelle oplevelser, natur- og friluftsaktiviteter samt sociale aktiviteter. Selvfølgelig er der også masser af fritid til selv at gå på opdagelse til forskellige destinationer på rejsen, købe mad, snakke med de lokale, shoppe eller gøre andre ting, som rejsen tilbyder.

3 måder højskolerejser adskiller sig fra andre slags rejser

  1. Formålet med en højskolerejse er at udvikle sig både personligt, socialt og fagligt. Hvorimod mange andre rejser primært handler om afslapning og oplevelser, så er højskolerejser ofte målrettet en bestemt interesse eller et fagområde.
  2. En højskolerejse er en gruppetur, hvor man rejser sammen med andre mennesker, som man kan lære af og dele oplevelser med. Det kan være en rigtig god måde at møde nye mennesker på og skabe venskaber på tværs af alder, baggrund og nationalitet.
  3. Den tredje forskel er at undervisning og læring er en central del af programmet. Der vil typisk være undervisning og workshops i løbet af turen, hvor man kan lære mere om det pågældende fagområde eller interessefelt. Samtidig vil der også være tid til at udforske området og opleve forskellige kulturelle og historiske seværdigheder.

Rejs med Idrætshøjskolen Bosei

På Bosei får du rig mulighed for at rejse ud i verden, til en masse forskellige typer af rejser herunder skirejser eller kulturrejser til Japan- eller Sydkorea.

Sydkorea

Vores rejse til Sydkorea varer omkring to uger, hvilket er længere end en typisk højskolerejse. På rejsen får du blandt andet mulighed for at opleve den koreanske kultur, k-pop, k-drama og selvfølgelig prøve at bruge sproget. Vi tilbyder flere relevante fagtemaer om Sydkorea, som du med fordel kan vælge at have på skolen og dermed blive klædt på til rejsen bedst muligt. Se vores fag her

Rejs til Sydkorea

Japan

På Boseis to uger lange rejse til Japan kommer du til at opleve storbyen Tokyo, men du får også mulighed for at tage på forskellige dagsture ud af byen. I månederne inden afrejse kan du på højskolen fordybe dig i Japans sprog og kultur inden, du får lov til at opleve det i virkeligheden. Vi tilbyder både Fagtemaer og Pop op fag, der relaterer sig til Japan.

Rejs til Japan i foråret eller Rejs til Japan i efteråret

Østrig

Vi tilbyder en skirejse til de østrigske alper hvor afterski, kælketure, flot landskab og selvfølgelig skiløb står på programmet. Området har både plads til de garvede skiløbere og nybegynderne.

Skirejse til Østrig

Norge

Norge og ski hører bare sammen! Derfor tilbyder vi også en skirejse til de norske fjelde. Området har både plads til de garvede skiløbere og nybegynderne.

Skirejse til Norge

Dansk idrætshøjskole. Med et japansk twist.

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold