Oplever du fejl? Send os en e-mail

Vælg blandt flere boldspil på Idrætshøjskolen Bosei

Hvis du trænger til at få sved på panden, blive en bedre boldspiller eller måske bare prøve nye og flere boldspil, så er fagtemaet Boldspil helt sikkert noget for dig

Fagtemaet Boldspil på Idrætshøjskolen Bosei giver dig mulighed for at prøve flere sportsgrene, som eksempelvis fodbold, volleyball, badminton og mixed ballgames. Vi trækker paralleller mellem de forskellige holdsportsgrene og udvikler os som boldspillere. Derudover skal vi også prøve kræfter med basketball, beachvolleyball, ultimate frisbee, langbold, flag football, floorball og meget mere. Du vælger selv, om du vil have alle fag i temaet, eller du vil nøjes med blot ét eller to af dem. På Bosei har vi de bedste faciliteter, med både en stor idrætshal og udendørs boldbaner.

Få et boost i 19 eller 24 uger! Start januar eller august. Der er også kultur- og skirejser!

Ring og hør hvordan på 55 90 90 90 eller læs mere her.


Besøg Bosei - Book en rundvisning!


Bosei skal opleves: De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst "live". Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost. Hør om dine muligheder, få svar på spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre. Start din rundvisning lige her. Vi glæder os til at møde dig!

Læs også artiklen: Hvad koster et højskoleophold?

Prøv kræfter med flere typer boldspil

Få et boost i 19 eller 24 uger! Se hvordan!

Fagtemaet Boldspil er for dig, der er glad for sport; men som gerne vil prøve mere end én type boldspil under dit højskoleophold

Fodbold på højskole

Vi har vi et længere forløb med fodbold, som vi træner to gange om ugen. Her får du tid til at dykke ned i spillets mange facetter og udvikle dig både teknisk, taktisk, fysisk og mentalt.

I løbet af træningen vil der være nogle tekniske opvarmningsøvelser med boldføling, førsteberøringer, afleveringer og skud. Herefter går vi over til småspil med fokus på positionsspil og til slut selvfølgelig kamp!

Vi også til at møde lokale klubber eller andre højskoler i ’rigtig’ kamp, så du rigtig kan få testet dine evner, samtidig med at dine højskolevenner hepper på sidelinjen.

Alle niveauer kan være med idet vi tilpasser undervisningen. Idrætyshøjskolen har desuden en ‘støvle-bank’ hvor du kan låne fodboldstøvler i alle størrelser, hvis du er lidt usikker på, om spillet er noget for dig.

 

 

Volleyball på højskole

I volleyball på idrætshøjskole træner vi målrettet mod Idrætshøjskolernes Volleyballstævne, som afholdes hvert semester.

Volleyball er verdens hurtigste angrebsspil for hold med bold. Samtidig er det en boldsport uden fysisk kontakt spillerne i mellem! Et holdspil, hvor alle er vigtige. Du bliver således en del at et hold, hvor alle bidrager til fællesskabet uanset niveau.

Undervisningen i volleyball vil være en blanding af:

 • Introduktion til grundslag – så du føler dig for fortrolig med spillet
 • Introduktion til regler – så du kan spille spillet
 • Lette opvarmningsøvelser med og uden bold – du får inspiration til nye måder arbejde med din krop og boldforståelse
 • Småspil med volleyball i fokus – volleyball kan spilles på mange måder
 • Træning af spilnære situationer – bliv bedre til volleyball både teknisk og taktisk

Faget volleyball kræver ingen fysiske forudsætninger eller erfaring med volleyball, så længe du er klar til at udfordre og investere i spillet og holdfællesskabet.

Med volleyball får du:

Sjov træning, input til nye træningsmetoder, et fællesskab, bedre kondition, bedre koordination og taktisk forståelse. På forårssemesteret vil vi udover den indendørs volleyball også træne udendørs, så du lærer beachvolleyball at kende. Beachvolleyball er noget anderledes fordi du spiller i sand, med en blødere (langsommere) bold og normalt med færre spillere på holdet.

Mix Ball Games

Sammen med din underviser og dine højskolevenner kaster du dig ud i diverse former for boldspil; herunder floorball, ultimate frisbee, basketball, flag football, softball og andre mere eller mindre kendte boldspil.

Du får derfor rig mulighed for at prøve nogle former for boldspil, som du måske aldrig har prøvet før, elller som du måske allerede mestre og dermed kan give lidt tips og tricks videre. Det kræver ingen specielle forudsætninger for at være med, blot du har mod på at prøve kræfter med et bredt udvalg af boldspilsdiciplinerne. Det bliver med garanti sjovt og udfordrende for alle.

 

Badminton

Badminton er naturligvis et fysisk spil; men det er også en mental og taktisk sport. Når du spiiller single, har du kun dig selv at ‘takke’, både når du vinder; men også når du laver fejl. Og det er her, at det mentale spil kommer ind. Vi arbejder med disse facetter af spillet, som også kan overføres til andre sider af livet.

Rigtig mange danksere benytter badminton som motionsform, hvilket ikke er så underligt, da der ofte er fart på spillet. I faget øver vi de forskellige slag i forhånd og baghånd og træner også fodarbejdet, som kan spare dig for mange skridt og give dig en fordel overfor din modstander.

Idrætshøjskolen stiller naturligvis ketchere og fjerbolde til rådighed; men foretrækker du din egen ketcher, ja så er du mere end velkommen til at tage den med.

I løbet af semesteret afholdes der små mini turneringer – fx også i badminton – hvor både elever og medarbejdere kan deltage.

Springbræt til mere idræt i livet

Fagtemaet Boldspil er også oplagt, hvis du går med tanker om at bruge idrætten i dit videre uddannelsesforløb, eller hvis du på et senere tidspunkt, ønsker at uddanne dig som træner. Fagtemaet boldspil er både for dig, der gerne vil blive bedre til fodbold eller de boldspil, som du allerede kender, og til dig der vil prøve kræfter med nogle helt nye discipliner, som du aldrig har prøvet før.

Der er ingen krav til at du nødvendigvis er lige god til det hele. Den eneste forudsætning er, at du har lyst til at blive bedre og udvikle dig sammen med dine højskolevenner. En ting er sikkert – du bliver udfordret, du får sved på panden, og så kommer du ikke mindst i god form!

Under hele forløbet vil du blive coachet af din underviser, og du kommer ikke kun til at udvikle dine individuelle færdigheder, men også dine holdfærdigheder – du finder ud af, hvad det vil sige at være et team, og hvilke teamroller et stærkt hold består af.

Boldspil på alle niveauer

Du er ikke nødvendigvis lige dygtig til alle typer boldspil; men dét at være på en idrætshøjskole drejer sig om at lære af hinanden og have det sjovt, mens man udfordrer sig selv.

Du har mulighed for at supplere din idræt på Bosei med fx vandsport, friluftsliv, esport, kampsport eller vores Health & Fitness linje.

Oplev sportsevents med højskolen

Der vil også være mulighed for at se og lære af de professionelle fra tilskuerpladserne, når vi eksempelvis ser Team Fog Næstved, som spiller i den danske basketball liga.

I den første højskoleuge kan du afprøve fag og få en snak med dine undervisere, inden du vælger skema

Vi giver dig fleksibilitet i dit skema

På Idrætshøjskolen Bosei får du muligheden for at vælge alle fag i ét fagtema eller udvælge enkelte fag fra flere temaer. Samtidig kan du frit tilvælge de pop op fag samt de instruktørfag, som du finder interessante - dét, mener vi, giver dig den bedste fleksibilitet i dit højskoleophold.

DET DER PLEJER AT STÅ MED SMÅT

Priser & praktisk information

Start for Højskoleophold

Efterårssemesteret 2024 starter søndag d. 11. august og slutter lørdag d. 21. december (varighed: 19 uger)

Forårssemesteret 2025 starter søndag d. 5. januar og slutter lørdag d. 21. juni (varighed: 24 uger)

Alle kan komme på højskole. Det kræver ingen forudgående uddannelse eller lignende. Det eneste krav er, at man er fyldt minimum 17½ år, den dag semesteret begynder. De fleste elever er mellem 18 – 25 år, men vi har også gode erfaringer med elever, som er i sidst i tyverne eller starten af 30’erne..

Priser – skolepenge

Højskoleopholdet koster kr. 1.675,- pr. uge i 2024 og kr. 1.775,- or. uge i 2025.

Efterårssemesteret 2024 koster kr. 31.825,- for 19 uger. (pristalsregulering kan forekomme)

Forårssemesteret 2025 koster kr. 42.600,- for 24 uger. (pristalsregulering kan forekomme)

Prisen dækker indkvartering på dobbeltværelse med trådløst internet samt fuld forplejning alle ugens 7 dage, undervisning samt eget fritidsforbrug af gaming room, japansk bibliotek, fitnessrum, idrætsfaciliteter, svømmehal etc.

Elever på Pit-stop, kan finde mere information her.

For norske elever, der søger via Lånekassen.no kan det oplyses, at af ugeprisen på dkr. 1.775,- udgør undervisning (skolepenge) dkr. 1.207,- (68%).

 

De førnævnte priser for selve opholdet omfatter ikke de rejser som idrætshøjskolen tilbyder.

Det samme gælder kr. 2.000,– som dækker udgifter til materialer og lignende i forbindelse med den almindelige undervisning i løbet af semesteret.

Når du tilmelder dig et højskoleophold, betaler du et tilmeldingsgebyr på kr. 2.000,-.  Det dækker administrative omkostninger og refunderes ikke.

Ca. 1 måned efter din tilmelding fremsendes første rate af skolepengene svarende til ca. 1/4 (forår) eller 1/3 (efterår) til betaling indenfor 8 dage. De øvrige 2-3 rater betaling efter semesterstart.

Enkelte kommuner giver støtte til højskoleophold – ring til din kommune og forhør dig. Du kan læse mere om støtte til højskoleophold her.

Sådan ser en typisk uge ud

Skemaet er alene vejledende!

Det endelige skema for dit hold vil blive udarbejdet efter introduktionsugen, når alle eleverne har valgt fag.

Vælg minimum 12 positioner af fag – SAMLINGER, SKOLEMØDE & HØJSKOLEAFTEN er obligatoriske og tæller ikke med. Du skal have fag før ogf efter frokost alle dage. Undervejs vil det blive muligt at skifte fag i nogle blokke, når der ændres skemaperiode.

Der vil desuden være en masse aktiviteter ud over skemaet, hvor der er åbent i svømmehallen, lejrbål i skoven, teceremoni og meget mere.

Mentorstøtteordning på Bosei

Hvis du er henvist til at tage på højskole via en UU-vejleder, er der mulighed for at få støtte via mentorstøtteordningen.

Unge uden ungdomsuddannelse mellem 17½ – 25 år, der er i risiko for aldrig at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse kan – som led i en uddannelsesplan udarbejdet i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning – tilbydes at deltage i et afklarende og udviklende højskoleforløb med henblik på overgang til en kompetencegivende ungdomsuddannelse.

Elever under EGU er ikke omfattet af ordningen.

Mentor-eleven bliver tilknyttet en certificeret mentor (en lærer på højskolen med mentor-uddannelse), som tager samtaler med eleven efter behov (min. 1 gang ugentlig) – og har samtidig en kontaktlærer i sin gang-gruppe.

Samtalerne tager udgangspunkt i den enkeltes livssituation, og mentoren fungerer som en slags katalysator, der kan hjælpe den unge til at blive klogere på sig selv og omverdenen.

Udgangspunktet er at forsøge at hjælpe den unge til at blive mere afklaret i forhold til et fremtidigt liv og uddannelse.

Tilmelding skal ske via ansøgningsformularen på Boseis hjemmeside. En underskrevet uddannelsesplan udarbejdet sammen med UU-vejleder eftersendes eller mailes til skolens kontor.

Du får vejledning både individuelt og i grupper på Bosei

Som elev på Idrætshøjskolen Bosei bliver du allerede den første aften placeret i en Bosei-gruppe sammen med 10-12 andre elever.

Til hver Bosei-gruppe er der tilknyttet en kontaktlærer, som i løbet af dit højskoleophold deltager og afvikler 3 samtaler sammen med dig. Den første samtale er fælles og foregår i din Bosei-gruppe. De efterfølgende to samtaler er personlige samtaler, hvor kun du og din kontaktlærer er til stede.

Ved den første samtale, som afholdes indenfor den første uge af dit ophold, skriver du oftest et forventningsbrev, som din kontaktlærer opbevarer til senere brug ved kommende møder. Dette brev kan til tider også erstattes af et referat af den samtale i har haft.

I forventningsbrevet/ i samtalen med din Bosei-lærer skriver eller fortæller du om dine forventninger til opholdet på Bosei, hvilke delmål og mål du gerne vil opnå. På dette første møde taler I også om dit uddannelsesmæssige udgangspunkt og hvad dine fremtidsplaner måtte være.

Samtale nr. to er en opfølgning på den første samtale, for sammen at finde ud af, om du følger dine mål og planer eller om der måske er behov for justeringer. Men i denne samtale bliver vi også lidt mere konkrete med hensyn til afsøgning og vejledning mod dine kommende studie-og jobmuligheder.

Den tredje og afsluttende samtale er en slut-evaluering, hvor vi reflekterer over, hvor vidt du er kommet et stykke videre frem mod dine mål – eller måske ligefrem har fået indfriet nogle af dine forventninger. Vi tager temperaturen på dine fremtidsplaner og ser om de holder og slutteligt hjælper vi dig med kommentarer til din kompetencebeskrivelse, hvis du har lyst til -og mod på at skrive sådan en.

På Bosei tror vi på, at disse tre ovenstående samtaler er yderst vigtige for både dig som elev, men også for os som højskole – og derfor er samtalerne obligatoriske for både dig og os.

Det er yderst vigtigt, at du tager samtalen seriøst og har forberedt dig og kommer relevante input, da det jo er dit liv og din fremtid, det primært handler om.

Men bare rolig; samtalerne foregår under stille og hyggelige former. Ja – vi tror faktisk, at du kommer til at se frem til disse. Og husk også, at du altid i det daglige kan få råd og vejledning om fremtidige uddannelsesmuligheder af enten højskolens studievejleder, din kontaktlærer eller af en af skolens andre undervisere.

Èn gang i hvert semester får skolen besøg af en ekstern studievejleder fra Studievalg Sjælland, som via et oplæg guider og vejleder eleverne frem mod deres fremtidige studievalg.

Denne studievejleder stiller sig efterfølgende til rådighed for personlig vejledning, sparring og opklarende spørgsmål fra skolens elever.

 

Gruppevejledning

Enkelte lektioner i skolens fællestimer er reserveret til gruppevejledning.

I disse timer får eleverne mulighed for at dele deres historier og mål med de andre højskoleelver, og får derigennem opøvet selvværd og skabt

nye indsigter. Den fælles gruppevejledning er ud fra den overbevisning, at vi alle har potentialet til at udfordre og inspirere hinanden til afklaring og valg.

Ofte vil højskolekammerater stå med nøjagtigt de samme bekymringer om fremtiden og uddannelsesvalg som man selv gør, og chancen for at løse tingene gennem en fælles perspektivering, kan mange gange vise sig at være den bedste.

I disse seancer vil der naturligvis også være flere af skolens lærere tilstede, klar til at hjælpe til i processen.

Vi fokuerer på at servere en sund og varieret kost

På Idrætshøjskole Bosei bliver der taget hånd om hele din krop. Det betyder, at vi har udarbejdet en kostpolitik, som du kan læse om herunder. Kostpolitikken drejer sig både om antallet af måltider og uforarbejdede råvarer, men også om kulturen omkring mad.

 • Vi laver maden med tanke på kostrådene. Det er så op til eleverne at sammensætte måltidet hensigtsmæssigt.
 • Via Bosei Haven producerer vi selv økologiske grønstsager til eget køkken – og den lokale Michelin restaurant Hotel Frederiksminde
 • Vi sikrer variation i maden ved at tage eleverne og personalet med på råd, når maden skal planlægges.
 • Der er en vegetardag om ugen.
 • Vi serverer tre måltider om dagen. Derudover er der frugt og grovboller om eftermiddagen.
 • Som regel er der et varmt måltid, som bliver serveret til frokost.
 • Til frokost er der som regel en kødret, en suppe og to slags grønt tilbehør.
 • Der er kage til caféaftenen, som bliver holdt en gang om ugen.

Vores krav til de råvarer vi bruger

 • Vi bruger næsten kun friske og uforarbejdede råvarer. Det er kun ærter og majs, vi køber fra frost.
 • Vi bager vores eget rugbrød, franskbrød og morgengrovboller.
 • Derudover fremstiller vi vores egen marmelade og müsli.

Vores madkultur

 • Hvis eleverne absolut vil have ketchup til maden, må de selv hente det i køkkenet.
 • Vi synliggør højtider og traditioner gennem maden. Bl.a. ved at servere and mortensaften.
 • Eleverne hjælper til med servering, oprydning og opvask.

Hensyn og service

 • Vi vil gerne have forslag til mad fra eleverne. Det gør det mere spændende at lave mad til dem.
 • Vi tager hensyn til allergi og sygdom.
 • Vi tager hensyn til vegetarer.
 • Vi tager hensyn til trosbetingede kostvaner.

 

Vi håber, at vi ved hjælp af denne kostpolitik kan åbne elevernes øjne for nye oplevelser i madens verden.

Er der nogen regler?

Ja, men ikke mange:

 • Brug af ulovlige rusmidler (herunder cannabis) er forbudt.
 • Alkohol er alene tilladt fredage/lørdage.
 • Alle Boseis lokaler og værelser er røgfrie. Rygning foregår udendørs.
 • Deltagelse i samlinger og de fag, du har valgt, er obligatorisk.
 • Vi spiser sammen, da det er mest hyggeligt.
 • Du deltager i oprydning i spisesalen og opvask samt i rengøring af din bogruppes fælles faciliteter (bl.a. badeværelser).
 • Husdyr er desværre ikke tilladt.

Samværspolitik 

I løbet af den første uge på højskolen vil du blive præsenteret for vores samværspolitik, så alle føler sig hjemme og trygge. Idrætshøjskolen Bosei har vedtaget en nedskrevet samværspolitik for at sikre et chikanefrit samværsmiljø for alle.

Formålet med politikken er, at tilgodese og beskytte den enkelte mod chikane, krænkelser og i værste fald, seksuelt overgreb.

Ingen på Idrætshøjskolen Bosei skal opleve chikane eller krænkelser på grund af race, farve, køn, fysiske karakteristika, seksuel orientering eller fysiske eller psykiske handicaps.

Samværspolitikken på Idrætshøjskolen Bosei tager udgangspunkt i, at hver enkelt af os:

 • er empatisk, nysgerrig og rummelig.
 • vil fællesskabet.
 • udviser forståelse for sine medmennesker

Kan man vaske tøj på Bosei?

Ja, der er vaskemaskiner, tørretumblere og tørrerum i kældrene under elevboligerne. Det er billigt at vaske tøj på Bosei – ca. kr. 20,- pr vask inkl. vaskepulver.

Hvad med sengetøj?

Du skal selv medbringe dyne, pude og sengelinned (lagen, dyne- og pudebetræk). I begrænset omfang kan du evt. leje det på skolen.

VI HAR FOKUS PÅ SOCIALT SAMVÆR

Højskolelivet

Højskole handler om at leve sammen med andre mennesker, som går op i nogle af de samme ting som dig.

Besøg højskolen og fornem selv de fantastiske oplevelser og mennesker, der venter dig her på Bosei.

TAG MED BOSEI PÅ KULTURREJSE TIL JAPAN ELLER SYDKOREA, TIL EN EUROPÆISK STORBY, PÅ SKIREJSE TIL ØSTRIG ELLER NORGE SAMT FRILUFTSTURE I DANMARK

Rejs ud i verden med højskolen

Under hvert højskoleophold kan du komme af sted på rejser, som varer 1 til 2 uger. Det er noget helt specielt at rejse af sted med sine højskolekammerater, så grib chancen for en helt unik rejseoplevelse.

Vi glæder os til at se dig

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold