Oplever du fejl? Send os en e-mail

Lær koreansk på Idrætshøjskolen Bosei

Annyeonghaseyo? 안녕하세요?

Lær at forstå det koreanske du støder på i dine yndlings K-pop sange, K-dramaer eller når du spiller computer! Eller bliv klogere på den spændende koreanske kultur med alt det, den indebærer! Uanset hvilken interesse du har i Korea, kan du dyrke den på Bosei og lære meget mere i fællesskab med andre der deler den samme passion.

I fagtemaet Koreansk på Bosei er der koreansk 4 gange om ugen fordelt på sprog og kultur. Vi lærer at læse simple sætninger, at forstå k-pop sange, at samtale om hobbys, familie og hverdagsliv - på koreansk! Vi fordyber os i koreansk kultur. På vores semestre kan du tage med på Korearejserne, hvor du kan bruge alt det koreanske, du har lært. Undervisningslokalet på højskolen er indrettet, så det minder om en klassisk koreansk café!

FAQ - Mest stillede spørgsmål


1. Er der nogle krav til at have forudgående koreansk viden, inden man starter på faget?

Der er ikke noget krav om at have forudgående kendskab til sproget, når man starter på koreanskundervisning.

Vi har plads til alle niveauer, uanset om du aldrig har lært eller hørt koreansk før, eller du allerede har et grundlæggende kendskab til sproget. Vores undervisningsmetode er tilpasset til den enkeltes niveau, så du vil blive undervist på en måde, der passer til dit tempo og dine behov.

Lektionerne vil fokusere på at lære dig de vigtigste koreanske ord og sætninger, så du hurtigt og nemt kan opbygge et godt ordforråd. Samtidig vil du også lære alle de koreanske bogstaver, så du kan læse og skrive på koreansk.

2. Hvordan kan jeg bruge mine koreanske færdigheder på skolen?

Vi har typisk enkelte koreanske elever på skolen, så du kan øve dig i at tale koreansk med dem under måltiderne eller i fritiden. Du kan desuden for alvor give dig i kast med det koreanske sprog, hvis du vælger at tage med på vores rejse til Sydkorea. Derudover har du som sagt mulighed for at vælge koreanske fag fire gange om ugen og beskæftiger dig derfor meget med sproget, som du også kan øve med de andre på holdet.

3. Hvad er fordelene ved at vælge koreansk som det eneste fagtema, og hvilke muligheder åbner det op for?

En af de muligheder som nogle elever vælger, er at tage alle sine fag i ét bestemt fagtema. Hvis du for eksempel har en stor interesse i koreansk kultur og sprog, kan dette være en rigtig god måde at undersøge et emneområde mere dybtgående og få en mere specialiseret viden. Dette vil betyde, at koreansk vil fylde 40-50% af dit skema, og du vil have mulighed for at vælge undervisning indenfor forskellige koreanske områder som litteratur, historie og sprogfærdigheder.

4. Kommer jeg til at blive testet i faget?

Der kommer ikke til at være nogen form for eksamen i løbet af undervisningen. Det er helt op til dig selv, hvor meget du vil gå i dybden med sproget. Derfor er det vigtigt at være engageret i undervisningen og tage initiativ til at lære og øve sig på egen hånd.

I stedet for at fokusere på tests, vil der lægges vægt på at skabe en tryg atmosfære med den bedst mulige læringsoplevelse, hvor du kan udforske sproget og udvikle dine færdigheder. Dette opnås gennem forskellige undervisningsmetoder og øvelser, der vil hjælpe dig med at forbedre din koreanske forståelse, udtale og grammatik.

5. Hvilke muligheder har jeg efter at have taget koreansk som fag?

Efter at have taget koreansk som fag, vil du have en bedre viden om det koreanske sprog og kultur, og være i stand til at kommunikere på et grundlæggende niveau på koreansk. Vælger du at fortsætte i det koreanske spor, er du altså godt klædt på til at opnå en mere avanceret forståelse og beherskelse af sproget. Dette kan i sidste ende åbne op for karrieremuligheder inden for områder som oversættelse, undervisning, turisme og internationale forbindelser.

Udover karrieremæssige fordele, kan studiet af koreansk også give dig en dybere forståelse og respekt for en anden kultur. Dette kan være yderst gavnligt, hvis du skal kommunikere og samarbejde med mennesker fra forskellige kulturelle baggrunde, og kan være med til at udvikle dine interkulturelle kompetencer og åbenhed overfor andre kulturer.

Derudover kan det også give mulighed for at rejse og opleve den koreanske kultur og deres samfund på en mere autentisk måde, da du vil have en bedre forståelse og indsigt i sproget og kulturen.

Få et boost i 19 eller 24 uger! Start januar eller august. Der er også kultur- og skirejser!

Ring og hør hvordan på 55 90 90 90 eller læs mere her.


Besøg Bosei - Book en rundvisning!


Bosei skal opleves: De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst "live". Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost. Hør om dine muligheder, få svar på spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre. Start din rundvisning lige her. Vi glæder os til at møde dig!

Læs også artiklen: Hvad koster et højskoleophold?

Rejs med til Sydkorea

Under højskoleopholdet kan du komme til Sydkorea

Rejsen til Sydkorea

Interesseret i koreansk? Så er Bosei det helt rigtige sted for dig!

Få et boost i 19 eller 24 uger! Se hvordan!

Koreansk 4 gange om ugen

På Bosei får du undervisning i koreansk næsten hver dag! Og du kan glæde dig til et undervisningslokale, der minder om en koreansk café!

På Bosei kan du lære det koreanske sprog ligegyldigt hvilket niveau du er på. Der er plads til alle, uanset om du allerede kan hangul eller aldrig har set det koreanske alfabet før.

Vi har sprogundervisning to gange om ugen, hvor du lærer at skrive og læse koreansk, og du får en fantastisk mulighed for at prøve det hele af på vores rejser til Korea. Det koreanske alfabet kan læres på kort tid, og man kan derfor komme rigtig langt med det koreanske sprog hurtigt. Sproget og kulturen er tæt forbundet i Korea, så man kan ikke undgå at lære om begge dele, ligegyldigt om man fokuserer på det ene eller det andet.

Udover koreansk sprog er der også koreansk kulturundervisning to gange om ugen. I kulturfaget kigger vi på alt det, som eleverne har særligt interesse for. Måske dykker vi ned i det koreanske samfund, landets historie eller deres unikke madkultur. Det kunne også være alt fra koreansk politik til de bedste shopping muligheder i Seoul eller  symbolik i K-pop musikvideoer. Vi ser koreanske film, laver koreansk mad i vores skolekøkken, leger og lærer gode dialoger vi kan bruge i Korea. Det vigtigste er, at vi har det sjovt mens, vi lærer koreansk!

Du bestemmer selv om du vil have hele pakken, eller om du vil ‘nøjes’ med enten sprog eller kultur. Men kan man egentlig nøjes? 😉

Koreansk populærkultur

Unge koreanere spiser ofte tteok-bo kki – en slags riskage med chilisovs eller de koreanske street food pandekager Hoddeok. I koreansk temaets kulturfag prøver du også kræfter med selv at lave disse retter, når vi går en tur i højskolens studiekøkken.

Undervisningen tager dog især udgangspunkt i dine egne interesseområder i Koreas kultur – tidligere har vi arbejdet med:

  • Dagligdagen i Korea
  • Skolesystemet
  • Analyse af koreanske film
  • Kontroversielle K-pop videoer
  • Traditionelle lege
  • K-drama
  • Hanboks (traditionelle koreanske kjoler) – højskolen har sine egne, som vi fx kan lave fotoshoots i
  • Korean Wawe – “Hallyu”

Du kan eventuelt supplere med valfaget K-pop dance, som er en stor del af den koreanske kultur idag. Eller måske valgfaget asiatisk mad lyder velsmagende i dine ører?

På højskolen vil du være omgivet af andre unge med samme interesse som dig, så I kan dyrke jeres interesse fra morgen til aften.

Koreansk samfund og kultur

I faget Koreansk samfund og kultur taler vi om det traditionelle Korea, men også om hvordan Korea ser ud i dag. Vi ser på hvordan landet historisk har udviklet sig til det Korea vi kender, og hvilke udfordringer der kommer med den hurtige udvikling Korea har været igennem.

Sydkorea er et super interessant land, fordi det er et land i rivende udvikling, men også et land som forener østen med vesten. Landet har en spændende historie som bl.a. byder på borgerkrig, koloniseringer, militærdiktaturer, kults og eksport af populær kultur. Korea er et land i konstant udvikling, og der er derfor meget at tale om. Det afføder en masse spændende diskussioner!

Du behøver ikke at have et kendskab til Korea i forvejen, og faget er for alle, som synes, det kunne være spændende at lære mere om Korea. Du kan som elev have indflydelse på, hvad vi kommer til at tale om, og der er altid mulighed for at efterspørge emner, hvis der er noget, som du brænder for 😊

Koreanske elever på Bosei

Der kommer typisk en lille håndfuld koreanske elever til Idrætshøjskolen Bosei hvert semester.

Når du lærer nogle nye ord i koreansk-timerne, kan du gå direkte ned i spisesalen og bruge det sammen med koreanerne til aftensmaden.

Det er en unik mulighed for at få nogle nye koreanske venner. Og hvis du, senere, selv tager til Korea, ja så har du lige pludselig mulighed for allerede at kende nogen derude.

K-pop dance

K-pop, der står for Koreansk popmusik, har bredt sig til hele verden. En stor del af K-poppens performance består af dans, hvilket vi i dette fag vil have fokus på.

K-pop er en blanding af mange forskellige stilarter, såsom hiphop, funk, vogue osv. Der tages udgangspunkt i de originale koreografier, hvorefter din underviser tilpasser dem niveauet til eleverne. Uanset dit niveau indenfor dans, vil du få udfordring, da vi differentierer undervisningen, så alle har mulighed for at udvikle sig.

Et andet stort fokus vil være på formationer (opstillinger), da de hurtige formationsskift især er et kendetegn for k-pop performance. Derfor arbejder vi meget som et hold og hjælper og støtter hinanden, imens vi har det sjovt.

Rejs med til Korea

Måske vælger du at rejse med Bosei, når vi tager til Sydkorea. Vi oplever blandt andet den unge kultur i “Hongdae” eller nyder shopping i “Myeongdong”, og du får rig lejlighed til at afprøve det koreanske sprog. Vi skal naturligvis også på de klassiske caféer.

Her kan du kan læse mere om rejserne til Korea 

I den første højskoleuge kan du afprøve fag og få en snak med dine undervisere, inden du vælger skema

Vi giver dig fleksibilitet i dit skema

På Idrætshøjskolen Bosei får du muligheden for at vælge alle fag i ét fagtema eller udvælge enkelte fag fra flere temaer. Samtidig kan du frit tilvælge de pop op fag samt de instruktørfag, som du finder interessante - dét, mener vi, giver dig den bedste fleksibilitet i dit højskoleophold.

DET DER PLEJER AT STÅ MED SMÅT

Priser & praktisk information

Start for Højskoleophold

Efterårssemesteret 2024 har løbende opstart i august og slutter lørdag d. 21. december (varighed: 19 uger)

Forårssemesteret 2025 starter søndag d. 5. januar og slutter lørdag d. 21. juni (varighed: 24 uger)

Efterårssemesteret 2025 starter søndag d. 10. august og slutter lørdag d. 20. december (varighed: 19 uger)

Forårssemesteret 2026 starter onsdag d. 7. januar og slutter tirsdag d. 23. juni (varighed: 24 uger)

Efterårssemesteret 2026 starter søndag d. 9. august og slutter lørdag d. 19. december (varighed: 19 uger)

Alle kan komme på højskole. Det kræver ingen forudgående uddannelse eller lignende. Det eneste krav er, at man er fyldt minimum 17½ år, den dag semesteret begynder. De fleste elever er mellem 18 – 25 år, men vi har også gode erfaringer med elever, som er i sidst i tyverne eller starten af 30’erne..

Priser – skolepenge

Højskoleopholdet koster kr. 1.775,- pr. uge i 2025.

Forårssemesteret 2025 koster kr. 42.600,- for 24 uger. (pristalsregulering kan forekomme)

Efterårssemesteret 2025 koster kr. 33.725,- for 19 uger. (pristalsregulering kan forekomme)

Vi forventer samme prisleje i 2026; men mindre prisjusteringer kan forekomme.

Prisen dækker indkvartering på dobbeltværelse med trådløst internet samt fuld forplejning alle ugens 7 dage, undervisning samt eget fritidsforbrug af gaming room, japansk bibliotek, fitnessrum, idrætsfaciliteter, svømmehal etc.

Elever på Pit-stop, kan finde mere information her.

For norske elever, der søger via Lånekassen.no kan det oplyses, at af ugeprisen på dkr. 1.775,- udgør undervisning (skolepenge) dkr. 1.207,- (68%).

 

De førnævnte priser for selve opholdet omfatter ikke de rejser som idrætshøjskolen tilbyder.

Det samme gælder kr. 2.000,– som dækker udgifter til materialer og lignende i forbindelse med den almindelige undervisning i løbet af semesteret.

Når du tilmelder dig et højskoleophold, betaler du et tilmeldingsgebyr på kr. 2.000,-.  Det dækker administrative omkostninger og refunderes ikke.

Ca. 1 måned efter din tilmelding fremsendes første rate af skolepengene svarende til ca. 1/4 (forår) eller 1/3 (efterår) til betaling indenfor 8 dage. De øvrige 2-3 rater betaling efter semesterstart.

Enkelte kommuner giver støtte til højskoleophold – ring til din kommune og forhør dig. Du kan læse mere om støtte til højskoleophold her.

Sådan ser en typisk uge ud

Skemaet er alene vejledende!

Det endelige skema for dit hold vil blive udarbejdet efter introduktionsugen, når alle eleverne har valgt fag.

Vælg minimum 12 positioner af fag – SAMLINGER, SKOLEMØDE & HØJSKOLEAFTEN er obligatoriske og tæller ikke med. Du skal have fag før ogf efter frokost alle dage. Undervejs vil det blive muligt at skifte fag i nogle blokke, når der ændres skemaperiode.

Der vil desuden være en masse aktiviteter ud over skemaet, hvor der er åbent i svømmehallen, lejrbål i skoven, teceremoni og meget mere.

Mentorstøtteordning på Bosei

Hvis du er henvist til at tage på højskole via en UU-vejleder, er der mulighed for at få støtte via mentorstøtteordningen.

Unge uden ungdomsuddannelse mellem 17½ – 25 år, der er i risiko for aldrig at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse kan – som led i en uddannelsesplan udarbejdet i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning – tilbydes at deltage i et afklarende og udviklende højskoleforløb med henblik på overgang til en kompetencegivende ungdomsuddannelse.

Elever under EGU er ikke omfattet af ordningen.

Mentor-eleven bliver tilknyttet en certificeret mentor (en lærer på højskolen med mentor-uddannelse), som tager samtaler med eleven efter behov (min. 1 gang ugentlig) – og har samtidig en kontaktlærer i sin gang-gruppe.

Samtalerne tager udgangspunkt i den enkeltes livssituation, og mentoren fungerer som en slags katalysator, der kan hjælpe den unge til at blive klogere på sig selv og omverdenen.

Udgangspunktet er at forsøge at hjælpe den unge til at blive mere afklaret i forhold til et fremtidigt liv og uddannelse.

Tilmelding skal ske via ansøgningsformularen på Boseis hjemmeside. En underskrevet uddannelsesplan udarbejdet sammen med UU-vejleder eftersendes eller mailes til skolens kontor.

Du får vejledning både individuelt og i grupper på Bosei

Som elev på Idrætshøjskolen Bosei bliver du allerede den første aften placeret i en Bosei-gruppe sammen med 10-12 andre elever.

Til hver Bosei-gruppe er der tilknyttet en kontaktlærer, som i løbet af dit højskoleophold deltager og afvikler 3 samtaler sammen med dig. Den første samtale er fælles og foregår i din Bosei-gruppe. De efterfølgende to samtaler er personlige samtaler, hvor kun du og din kontaktlærer er til stede.

Ved den første samtale, som afholdes indenfor den første uge af dit ophold, skriver du oftest et forventningsbrev, som din kontaktlærer opbevarer til senere brug ved kommende møder. Dette brev kan til tider også erstattes af et referat af den samtale i har haft.

I forventningsbrevet/ i samtalen med din Bosei-lærer skriver eller fortæller du om dine forventninger til opholdet på Bosei, hvilke delmål og mål du gerne vil opnå. På dette første møde taler I også om dit uddannelsesmæssige udgangspunkt og hvad dine fremtidsplaner måtte være.

Samtale nr. to er en opfølgning på den første samtale, for sammen at finde ud af, om du følger dine mål og planer eller om der måske er behov for justeringer. Men i denne samtale bliver vi også lidt mere konkrete med hensyn til afsøgning og vejledning mod dine kommende studie-og jobmuligheder.

Den tredje og afsluttende samtale er en slut-evaluering, hvor vi reflekterer over, hvor vidt du er kommet et stykke videre frem mod dine mål – eller måske ligefrem har fået indfriet nogle af dine forventninger. Vi tager temperaturen på dine fremtidsplaner og ser om de holder og slutteligt hjælper vi dig med kommentarer til din kompetencebeskrivelse, hvis du har lyst til -og mod på at skrive sådan en.

På Bosei tror vi på, at disse tre ovenstående samtaler er yderst vigtige for både dig som elev, men også for os som højskole – og derfor er samtalerne obligatoriske for både dig og os.

Det er yderst vigtigt, at du tager samtalen seriøst og har forberedt dig og kommer relevante input, da det jo er dit liv og din fremtid, det primært handler om.

Men bare rolig; samtalerne foregår under stille og hyggelige former. Ja – vi tror faktisk, at du kommer til at se frem til disse. Og husk også, at du altid i det daglige kan få råd og vejledning om fremtidige uddannelsesmuligheder af enten højskolens studievejleder, din kontaktlærer eller af en af skolens andre undervisere.

Èn gang i hvert semester får skolen besøg af en ekstern studievejleder fra Studievalg Sjælland, som via et oplæg guider og vejleder eleverne frem mod deres fremtidige studievalg.

Denne studievejleder stiller sig efterfølgende til rådighed for personlig vejledning, sparring og opklarende spørgsmål fra skolens elever.

 

Gruppevejledning

Enkelte lektioner i skolens fællestimer er reserveret til gruppevejledning.

I disse timer får eleverne mulighed for at dele deres historier og mål med de andre højskoleelver, og får derigennem opøvet selvværd og skabt

nye indsigter. Den fælles gruppevejledning er ud fra den overbevisning, at vi alle har potentialet til at udfordre og inspirere hinanden til afklaring og valg.

Ofte vil højskolekammerater stå med nøjagtigt de samme bekymringer om fremtiden og uddannelsesvalg som man selv gør, og chancen for at løse tingene gennem en fælles perspektivering, kan mange gange vise sig at være den bedste.

I disse seancer vil der naturligvis også være flere af skolens lærere tilstede, klar til at hjælpe til i processen.

Vi fokuserer på at servere en sund og varieret kost

På Idrætshøjskole Bosei bliver der taget hånd om hele din krop. Det betyder, at vi har udarbejdet en kostpolitik, som du kan læse om herunder. Kostpolitikken drejer sig både om antallet af måltider og uforarbejdede råvarer, men også om kulturen omkring mad.

  • Vi laver maden med tanke på kostrådene. Det er så op til eleverne at sammensætte måltidet hensigtsmæssigt.
  • Via Bosei Haven producerer vi selv økologiske grønstsager til eget køkken – og den lokale Michelin restaurant Hotel Frederiksminde
  • Vi sikrer variation i maden ved at tage eleverne og personalet med på råd, når maden skal planlægges.
  • Der er en vegetardag om ugen.
  • Vi serverer tre måltider om dagen. Derudover er der frugt og grovboller om eftermiddagen.
  • Som regel er der et varmt måltid, som bliver serveret til frokost.
  • Til frokost er der som regel en kødret, en suppe og to slags grønt tilbehør.
  • Der er kage til caféaftenen, som bliver holdt en gang om ugen.

Vores krav til de råvarer vi bruger

  • Vi bruger næsten kun friske og uforarbejdede råvarer. Det er kun ærter og majs, vi køber fra frost.
  • Vi bager vores eget rugbrød, franskbrød og morgengrovboller.
  • Derudover fremstiller vi vores egen marmelade og müsli.

Vores madkultur

  • Hvis eleverne absolut vil have ketchup til maden, må de selv hente det i køkkenet.
  • Vi synliggør højtider og traditioner gennem maden. Bl.a. ved at servere and mortensaften.
  • Eleverne hjælper til med servering, oprydning og opvask.

Hensyn og service

  • Vi vil gerne have forslag til mad fra eleverne. Det gør det mere spændende at lave mad til dem.
  • Vi tager hensyn til allergi og sygdom.
  • Vi tager hensyn til vegetarer.
  • Vi tager hensyn til trosbetingede kostvaner.

 

Vi håber, at vi ved hjælp af denne kostpolitik kan åbne elevernes øjne for nye oplevelser i madens verden.

Er der nogen regler?

Ja, men ikke mange:

  • Brug af ulovlige rusmidler (herunder cannabis) er forbudt.
  • Alkohol er alene tilladt fredage/lørdage.
  • Alle Boseis lokaler og værelser er røgfrie. Rygning foregår udendørs.
  • Deltagelse i samlinger og de fag, du har valgt, er obligatorisk.
  • Vi spiser sammen, da det er mest hyggeligt.
  • Du deltager i oprydning i spisesalen og opvask samt i rengøring af din bogruppes fælles faciliteter (bl.a. badeværelser).
  • Husdyr er desværre ikke tilladt.

Samværspolitik 

I løbet af den første uge på højskolen vil du blive præsenteret for vores samværspolitik, så alle føler sig hjemme og trygge. Idrætshøjskolen Bosei har vedtaget en nedskrevet samværspolitik for at sikre et chikanefrit samværsmiljø for alle.

Formålet med politikken er, at tilgodese og beskytte den enkelte mod chikane, krænkelser og i værste fald, seksuelt overgreb.

Ingen på Idrætshøjskolen Bosei skal opleve chikane eller krænkelser på grund af race, farve, køn, fysiske karakteristika, seksuel orientering eller fysiske eller psykiske handicaps.

Samværspolitikken på Idrætshøjskolen Bosei tager udgangspunkt i, at hver enkelt af os:

  • er empatisk, nysgerrig og rummelig.
  • vil fællesskabet.
  • udviser forståelse for sine medmennesker

Kan man vaske tøj på Bosei?

Ja, der er vaskemaskiner, tørretumblere og tørrerum i kældrene under elevboligerne. Det er billigt at vaske tøj på Bosei – ca. kr. 20,- pr vask inkl. vaskepulver.

Hvad med sengetøj?

Du skal selv medbringe dyne, pude og sengelinned (lagen, dyne- og pudebetræk). I begrænset omfang kan du evt. leje det på skolen.

VI HAR FOKUS PÅ SOCIALT SAMVÆR

Højskolelivet

Højskole handler om at leve sammen med andre mennesker, som går op i nogle af de samme ting som dig.

Besøg højskolen og fornem selv de fantastiske oplevelser og mennesker, der venter dig her på Bosei.

TAG MED BOSEI PÅ KULTURREJSE TIL JAPAN ELLER SYDKOREA, TIL EN EUROPÆISK STORBY, PÅ SKIREJSE TIL ØSTRIG ELLER NORGE SAMT FRILUFTSTURE I DANMARK

Rejs ud i verden med højskolen

Under hvert højskoleophold kan du komme af sted på rejser, som varer 1 til 2 uger. Det er noget helt specielt at rejse af sted med sine højskolekammerater, så grib chancen for en helt unik rejseoplevelse.

Vi glæder os til at se dig

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold