Oplever du fejl? Send os en e-mail

Annyeonghaseyo? 안녕하세요?

Lær at forstå det koreanske du støder på i dine yndlings K-pop sange, K-dramaer eller når du spiller computer! Eller bliv klogere på den spændende koreanske kultur med alt det, den indebærer! Uanset hvilken interesse du har i Korea, kan du dyrke den på Bosei og lære meget mere i fællesskab med andre der deler den samme passion.

På Koreansk-linjen på Bosei er der koreansk 4 gange om ugen fordelt på sprog og kultur. Vi lærer at læse simple sætninger, at forstå k-pop sange, at samtale om hobbys, familie og hverdagsliv - på koreansk! Vi fordyber os i koreansk kultur. På vores semestre kan du tage med på Korearejserne, hvor du kan bruge alt det koreanske, du har lært. Undervisningslokalet på højskolen bliver fra det kommende semester indrettet, så det ligner en klassisk koreansk café!

Få 19 ugers boost i 2022 fra 10. august! Der er også kultur-, sports- og skirejser!

Ring og hør hvordan på 55 90 90 90 eller læs mere her.


Besøg Bosei - Book en rundvisning!


Bosei skal opleves: De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst "live". Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost. Hør om dine muligheder, få svar på spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre. Start din rundvisning lige her. Vi glæder os til at møde dig!

Læs også artiklen: Hvad koster et højskoleophold?

Interesseret i koreansk? Så er Bosei det helt rigtige sted for dig!

Få 19 ugers boost i 2022 fra 10. august

Der er også kultur-, sports- og skirejser!

Koreansk 4 gange om ugen

På Bosei får du undervisning i koreansk næsten hver dag! Og du kan glæde dig til et undervisningslokale, der kommer til at ligne en koreansk café – allerede fra det kommende semester!

På Bosei kan du lære det koreanske sprog ligegyldigt hvilket niveau du er på. Der er plads til alle, uanset om du allerede kan hangul eller aldrig har set det koreanske alfabet før.

Vi har sprogundervisning to gange om ugen, hvor du lærer at skrive og læse koreansk, og du får en fantastisk mulighed for at prøve det hele af på vores rejser til Korea. Det koreanske alfabet kan læres på kort tid, og man kan derfor komme rigtig langt med det koreanske sprog hurtigt. Sproget og kulturen er tæt forbundet i Korea, så man kan ikke undgå at lære om begge dele, ligegyldigt om man forkuserer på det ene eller det andet.

Udover koreansk sprog er der også koreansk kultur undervisning to gange om ugen. I kulturfaget kigger vi på alt det, som eleverne har særligt interesse for. Måske dykker vi ned i det koreanske samfund, landets historie eller deres unikke madkultur. Det kunne også være alt fra koreansk politik til de bedste shopping muligheder i Seoul eller  symbolik i K-pop musikvideoer. Vi ser koreanske film, laver koreansk mad i vores skolekøkken, leger og lærer gode dialoger vi kan bruge i Korea. Det vigtigste er, at vi har det sjovt mens, vi lærer koreansk!

Du bestemmer selv om du vil have hele pakken, eller om du vil ‘nøjes’ med enten sprog eller kultur. Men kan man egentlig nøjes? 😉

Den koreanske kultur

Unge koreanere spiser ofte tteok-bo kki – en slags riskage med chilisovs eller de koreanske street food pandekager Hoddeok. På koreansk-linjens kulturdel prøver du også kræfter med selv at lave disse retter, når vi går en tur i højskolens studiekøkken.

Undervisningen tager dog især udgangspunkt i dine egne interesseområder i Koreas kultur – tidligere har vi arbejdet med:

 • Daligdagen i Korea
 • Skolesystemet
 • Analyse af koreanske film
 • Kontroversielle K-pop videoer
 • Traditionelle lege
 • K-drama
 • Hanboks – højskolen har sine egne, som vi fx kan lave fotoshoots i
 • Korean Wawe – “Hallyu”

Du kan eventuelt supplere med valfaget K-pop dance, som er en stor del af den koreanske kultur idag. Eller måske valgfaget asiatisk mad lyder velsmagende i dine ører?

På højskolen vil du være omgivet af andre unge med samme interesse som dig, så I kan dyrke jeres interesse fra morgen til aften.

Koreanske elever på Bosei

Der kommer typisk en lille håndfuld koreanske elever til Idrætshøjskolen Bosei hvert semester.

Når du lærer nogle nye ord i koreansk-timerne, kan du gå direkte ned i spisesalen og bruge det sammen med koreanerne til aftensmaden.

Det er en unik mulighed for at få nogle nye koreanske venner. Og hvis du, senere, selv tager til Korea, ja så har du lige pludselig mulighed for allerede at kende nogen derude.

Rejs med til Korea

Måske vælger du at rejse med Bosei, når vi tager til Sydkorea. Vi oplever blandt andet den unge kultur i “Hongdae” eller nyder shopping i “Myeongdong”, og du får rig lejlighed til at afprøve det koreanske sprog. Vi skal naturligvis og på de klassiske caféer.

Her kan du kan læse mere om rejserne til Korea 

DET DER PLEJER AT STÅ MED SMÅT

Priser & praktisk information

Start for Højskoleophold

Forårsholdet 2022 starter onsdag den 5. januar (varighed: 24 uger)

Efterårsholdet 2022 starter onsdag den 10. august (varighed: 19 uger)

Alle kan komme på højskole. Det kræver ingen forudgående uddannelse eller lignende. Det eneste krav er, at man er fyldt minimum 17½ år, den dag semesteret begynder. De fleste elever er mellem 18 – 25 år, men vi har også gode erfaringer med elever, som er i sidst i tyverne eller starten af 30’erne..

Priser

Højskoleopholdet koster kr. 1.540,- pr. uge.

Forårskurset 2022 koster kr. 36.960,- for 24 uger. (pristalsregulering kan forekomme)

Efterårskurset 2022 koster kr. 29.260,- for 19 uger. (pristalsregulering kan forekomme)

Prisen dækker indkvartering på dobbeltværelse med trådløst internet samt fuld forplejning alle ugens 7 dage, undervisning samt eget fritidsforbrug af gaming room, japansk bibliotek, fitnessrum, idrætsfaciliteter, svømmehal etc.

Elever på Pit-stop, kan finde mere information her.

For norske elever, der søger via Lånekassen.no kan det oplyses, at af ugeprisen på kr. 1.540 udgør undervisning (skolepenge) = 1.047 (68%).

 

Prisen omfatter ikke de rejser som idrætshøjskolen tilbyder.

Alle elever indbetaler ved opstart yderligere kr. 3.500,- til en rejsekonto. Dette beløb reducerer enten elevens endelige egenbetaling ved de lange studierejser eller konverteres til en kortere studietur til fx en europæisk storby indenfor samme periode.

Det samme gælder kr. 1.000,– som dækker udgifter til materialer og lignende i forbindelse med den almindelige undervisning i løbet af semesteret.

Når du tilmelder dig et højskoleophold, betaler du et tilmeldingsgebyr på kr. 1.000,-.  Det dækker administrative omkostninger og refunderes ikke.

Enkelte kommuner giver støtte til højskoleophold – ring til din kommune og forhør dig. Du kan læse mere om støtte til højskoleophold her.

Sådan ser en typisk uge ud

Skemaet er alene vejledende!

Det endelige skema for dit hold vil blive udarbejdet efter introduktionsugen, når alle eleverne har valgt fag.

Vælg minimum 12 positioner af fag – MORGENSAMLING, SKOLEMØDE & HØJSKOLEAFTEN er obligatoriske og tæller ikke med. ’GRÅ’ felter tæller ikke som fag. Du skal have fag før frokost alle dage middag alle dage og efter frokost tirsdag, torsdag og fredag. Når du vælger et fag med flere placeringer, skal faget vælges i alle positioner. Der skal vælges min. 1 fag med understregning. Undervejs vil det blive muligt at skifte fag i nogle blokke, når der ændres skemaperiode.

Der vil desuden være en masse aktiviteter ud over skemaet, hvor der er åbent i svømmehallen, lejrbål i skoven, teceremoni og meget mere.

Mentorstøtteordning på Bosei

Hvis du er henvist til at tage på højskole via en UU-vejleder, er der mulighed for at få støtte via mentorstøtteordningen.

Unge uden ungdomsuddannelse mellem 17½ – 25 år, der er i risiko for aldrig at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse kan – som led i en uddannelsesplan udarbejdet i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning – tilbydes at deltage i et afklarende og udviklende højskoleforløb med henblik på overgang til en kompetencegivende ungdomsuddannelse.

Elever under EGU er ikke omfattet af ordningen.

Mentor-eleven bliver tilknyttet en certificeret mentor (en lærer på højskolen med mentor-uddannelse), som tager samtaler med eleven efter behov (min. 1 gang ugentlig) – og har samtidig en kontaktlærer i sin gang-gruppe.

Samtalerne tager udgangspunkt i den enkeltes livssituation, og mentoren fungerer som en slags katalysator, der kan hjælpe den unge til at blive klogere på sig selv og omverdenen.

Udgangspunktet er at forsøge at hjælpe den unge til at blive mere afklaret i forhold til et fremtidigt liv og uddannelse.

Tilmelding skal ske via ansøgningsformularen på Boseis hjemmeside. En underskrevet uddannelsesplan udarbejdet sammen med UU-vejleder eftersendes eller mailes til skolens kontor.

Du får vejledning både individuelt og i grupper på Bosei

Som elev på Idrætshøjskolen Bosei bliver du allerede den første aften placeret i en Bosei-gruppe sammen med 10-12 andre elever.

Til hver Bosei-gruppe er der tilknyttet en kontaktlærer, som i løbet af dit højskoleophold deltager og afvikler 3 samtaler sammen med dig. Den første samtale er fælles og foregår i din Bosei-gruppe. De efterfølgende to samtaler er personlige samtaler, hvor kun du og din kontaktlærer er til stede.

Ved den første samtale, som afholdes indenfor den første uge af dit ophold, skriver du oftest et forventningsbrev, som din kontaktlærer opbevarer til senere brug ved kommende møder. Dette brev kan til tider også erstattes af et referat af den samtale i har haft.

I forventningsbrevet/ i samtalen med din Bosei-lærer skriver eller fortæller du om dine forventninger til opholdet på Bosei, hvilke delmål og mål du gerne vil opnå. På dette første møde taler I også om dit uddannelsesmæssige udgangspunkt og hvad dine fremtidsplaner måtte være.

Samtale nr. to er en opfølgning på den første samtale, for sammen at finde ud af, om du følger dine mål og planer eller om der måske er behov for justeringer. Men i denne samtale bliver vi også lidt mere konkrete med hensyn til afsøgning og vejledning mod dine kommende studie-og jobmuligheder.

Den tredje og afsluttende samtale er en slut-evaluering, hvor vi reflekterer over, hvor vidt du er kommet et stykke videre frem mod dine mål – eller måske ligefrem har fået indfriet nogle af dine forventninger. Vi tager temperaturen på dine fremtidsplaner og ser om de holder og slutteligt hjælper vi dig med kommentarer til din kompetencebeskrivelse, hvis du har lyst til -og mod på at skrive sådan en.

På Bosei tror vi på, at disse tre ovenstående samtaler er yderst vigtige for både dig som elev, men også for os som højskole – og derfor er samtalerne obligatoriske for både dig og os.

Det er yderst vigtigt, at du tager samtalen seriøst og har forberedt dig og kommer relevante input, da det jo er dit liv og din fremtid, det primært handler om.

Men bare rolig; samtalerne foregår under stille og hyggelige former. Ja – vi tror faktisk, at du kommer til at se frem til disse. Og husk også, at du altid i det daglige kan få råd og vejledning om fremtidige uddannelsesmuligheder af enten højskolens studievejleder, din kontaktlærer eller af en af skolens andre undervisere.

Èn gang i hvert semester får skolen besøg af en ekstern studievejleder fra Studievalg Sjælland, som via et oplæg guider og vejleder eleverne frem mod deres fremtidige studievalg.

Denne studievejleder stiller sig efterfølgende til rådighed for personlig vejledning, sparring og opklarende spørgsmål fra skolens elever.

 

Gruppevejledning

Enkelte lektioner i skolens fællestimer er reserveret til gruppevejledning.

I disse timer får eleverne mulighed for at dele deres historier og mål med de andre højskoleelver, og får derigennem opøvet selvværd og skabt

nye indsigter. Den fælles gruppevejledning er ud fra den overbevisning, at vi alle har potentialet til at udfordre og inspirere hinanden til afklaring og valg.

Ofte vil højskolekammerater stå med nøjagtigt de samme bekymringer om fremtiden og uddannelsesvalg som man selv gør, og chancen for at løse tingene gennem en fælles perspektivering, kan mange gange vise sig at være den bedste.

I disse seancer vil der naturligvis også være flere af skolens lærere tilstede, klar til at hjælpe til i processen.

Vi fokuerer på at servere en sund og varieret kost

På Idrætshøjskole Bosei bliver der taget hånd om hele din krop. Det betyder, at vi har udarbejdet en kostpolitik, som du kan læse om herunder. Kostpolitikken drejer sig både om antallet af måltider og uforarbejdede råvarer, men også om kulturen omkring mad.

 • Vi laver maden med tanke på kostrådene. Det er så op til eleverne at sammensætte måltidet hensigtsmæssigt.
 • Via Bosei Haven producerer vi selv økologiske grønstsager til eget køkken – og den lokale Michelin restaurant Hotel Frederiksminde
 • Vi sikrer variation i maden ved at tage eleverne og personalet med på råd, når maden skal planlægges.
 • Der er en vegetardag om ugen.
 • Vi serverer tre måltider om dagen. Derudover er der frugt og grovboller om eftermiddagen.
 • Som regel er der et varmt måltid, som bliver serveret til frokost.
 • Til frokost er der som regel en kødret, en suppe og to slags grønt tilbehør.
 • Der er kage til caféaftenen, som bliver holdt en gang om ugen.

Vores krav til de råvarer vi bruger

 • Vi bruger næsten kun friske og uforarbejdede råvarer. Det er kun ærter og majs, vi køber fra frost.
 • Vi bager vores eget rugbrød, franskbrød og morgengrovboller.
 • Derudover fremstiller vi vores egen marmelade og müsli.

Vores madkultur

 • Hvis eleverne absolut vil have ketchup til maden, må de selv hente det i køkkenet.
 • Vi synliggør højtider og traditioner gennem maden. Bl.a. ved at servere and mortensaften.
 • Eleverne hjælper til med servering, oprydning og opvask.

Hensyn og service

 • Vi vil gerne have forslag til mad fra eleverne. Det gør det mere spændende at lave mad til dem.
 • Vi tager hensyn til allergi og sygdom.
 • Vi tager hensyn til vegetarer.
 • Vi tager hensyn til trosbetingede kostvaner.

 

Vi håber, at vi ved hjælp af denne kostpolitik kan åbne elevernes øjne for nye oplevelser i madens verden.

Er der nogen regler?

Ja, men ikke mange:

 • Brug af ulovlige rusmidler (herunder cannabis) er forbudt.
 • Alkohol er alene tilladt fredage/lørdage.
 • Alle Boseis lokaler og værelser er røgfrie. Rygning foregår udendørs.
 • Deltagelse i morgensamlinger og de fag, du har valgt, er obligatorisk.
 • Vi spiser sammen, da det er mest hyggeligt.
 • Du deltager i oprydning i spisesalen og opvask samt i rengøring af din bogruppes fælles faciliteter (bl.a. badeværelser).
 • Husdyr er desværre ikke tilladt.

Kan man vaske tøj på Bosei?

Ja, der er vaskemaskiner, tørretumblere og tørrerum i kældrene under elevboligerne. Det er billigt at vaske tøj på Bosei – ca. kr. 20,- pr vask inkl. vaskepulver.

Hvad med sengetøj?

Du skal selv medbringe dyne, pude og sengelinned (lagen, pudevår og dynebetræk). I begrænset omfang kan du evt. leje det på skolen.

VI HAR FOKUS PÅ SOCIALT SAMVÆR

Højskolelivet

Højskole handler om at leve sammen med andre mennesker, som går op i nogle af de samme ting som dig.

Besøg højskolen og fornem selv de fantastiske oplevelser og mennesker, der venter dig her på Bosei.

TAG MED BOSEI TIL JAPAN MAINLAND, SYDKOREA, TJEKKIET, CLUB LA SANTA, FRILUFTSTURE I DANMARK OG SKITUR TIL ØSTRIG ELLER NORGE

Rejs ud i verden med højskolen

Under hvert højskoleophold kan du komme afsted på rejser, som varer 1 til 2 uger. På rejserne kan du prøve det af, som du har lært på højskolen. Det er noget helt specielt at rejse af sted med sine højskolekammerater, så grib chancen for en helt unik rejseoplevelse.

Vi glæder os til at se dig

De indbydende lokaler, overraskende rum, lækre sportsfaciliteter, de smukke omgivelser og den helt særlige stemning opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Se dine muligheder, få svar på dine spørgsmål - og ikke mindst mulighed for at sikre DIN plads på et af de kommende semestre.

Rundvisningen er dog helt uforpligtende og vi betaler selvfølgelig gerne dine udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning Tilmeld dig et ophold